2014.08.03. 19:01 – Magyar Ádám

Sokat vártam, sokat kaptam – The Black Lips és Middlemist Red az Akváriumban

Tegnap este két olyan koncertet rendeztek az Akváriumban, amit már régóta vártam, két olyan zenekartól, akiktől sokat vártam. Pont emiatt kicsit tartottam attól, hogy csalódást fog okozni a Middlemist Red vagy a Black Lips, de szerencsére ez nem történt meg. Bár azért nem teljesen azt kaptam, amire számítottam. (A képeket az Akvárium Facebookjáról loptam.)


black lips koncertbeszámoló middlemist red2014.08.03. 10:52 – m.adi

Magashegyi Underground-koncert lesz a Parkban

Jövő hét csütörtökön a Budapest Parkban igazi nagykoncertet ad az egyre nagyobb zenekarrá érő Magashegyi Underground. A számok mellé új látványtechnikával készülnek, a vetítés illeszkedni fog a dalok szövegéhez. Az együttes tovább kísérletezik új hangszínekkel és hangszerekkel, ahogy Bíborka mondja: „Van pár dal, amelyek most újraéledtek bennünk és ezeket izgalmas átdolgozni, úgyhogy most a próbákon épp ezeknek a számoknak az új hangzásvilágán dolgozunk. A koncerten hallható lesz például a Körmenet, a Megijedt lovakon és pár dal az első lemezről is”. Az utóbbi időben a Kobuciban és a Volton is láttuk a zenekart, és mindkétszer jó hangulatú koncertet adott elég nagy közönség előtt, úgyhogy most is jó buli várható a Parkban. Kedvcsinálónak itt van lejjebb egy pár szám, amire lehet majd számítani a koncerten.


magashegyi underground budapest park2014.08.01. 17:47 – m.adi

Guineában meghalt 34 ember egy rapkoncerten

A tragédia akkor történt, amikor több száz ember egyszerre el akarta hagyni a helyszínt az egyetlen kijáraton át. A tömegben többen is a földre kerültek, akiken aztán sokan átgázoltak a kialakult zűrzavarban. Az eseményen, amit egyébként a Ramadán végének megünneplésére szerveztek, körülbelül tízezer ember vett részt. A főváros, Conakry külvárosában található tengerparton helyi rapcsapatok léptek fel az ünnep alkalmából. Az áldozatok egy része fiatal gyerek. Alpha Conde, az ország elnöke egyhetes nemzeti gyászt rendelt el, és kijelentette, hogy részletesen kivizsgálják a történteket. A fenti képet a BBC-től vettük át.


hír2014.08.01. 17:15 – Hirdetés

Pendulum DJ Set & Verse a SZIN 0. napján

5 nap, 6 színpad, 170 fellépő, ez az idei Szegedi Ifjúsági Napok. Augusztus 26-án 0. nappal startol a fesztivál, amin az este csúcspontja a világ egyik legnépszerűbb drum and bass formációjának produkciója lesz. Nevezetesen az ausztrál-angol koprodukció, a Pendulum Dj Set & Verse érkezik a SZIN Nagyszínpadra.


hír szin2014.08.01. 10:31 – dankógábor

Vajon milyen színész az ignite-os Téglás Zoli?

Téglás Zoli és Árpa Attila.jpg

Azt írja a sajtóanyag, hogy

Amerikai rocksztár az Argo2 egyik főszereplője

Borzasztó izgatott lettem, hogy vajon kit szerzett meg Árpa Attila. Slash-t? Axl Rose-t? James Hetfieldet? Vagy nézzük a filmezésben tapasztaltakat! Sebastian Bach? Lenny Kravitz? Esetleg Henry Rollins? Aztán kiderült, hogy az Ignite-énekes Téglás Zolit. Hát, tény, hogy Téglás amerikai állampolgár, de van egy olyan gyanúm, hogy magyar is, viszont az is tény, hogy jobban hangzik ez a sajtócím, mint az, hogy a kaliforniai Ignite magyar énekese lesz az Argo2 főszereplője. Végül is Téglás azt nyilatkozta, hogy ő amerikai, magyar alkatrészekkel.


film hardcore hír ignite argo 22014.08.01. 09:36 – Lángoló

Hamarosan jön az új Punnany Massif-klip, itt egy kis ízelítő belőle

Múlt héten zajlott a Veszprémi Utcazene Fesztivál, ahol a rengeteg előadó közül a Punnany Massif még titkos, limitált nézőszámú koncertet is adott. A koncertre csak 150 rajongó juthatott be, ők is úgy, hogy kvázi kincsvadászatot kellett véghezvinniük Veszprémben. Maga a koncert pedig klipforgatás lett. „Az Utcazene feszt beépült a Punnany eredetmeséjébe, nagyon kedves emlékek kötnek minket ide” – mesélte Farkas Roland, azaz Wolfie, a Punnany egyik alaptagja. “Másrészt pedig időről-időre szükségünk van arra a közvetlenségre, ami egy ilyen limitált létszámú bulin ki tud alakulni” – tette hozzá Felcser Máté, a Punnany zenekar másik alaptagja. Egyébként a FEL trilógia második darabja, az E első dalának klipjéhez készültek a felvételek, amiből néhány snitt már látható is, és pár másodperc erejéig a vadonatúj dal egy-két strófája is hallható. A klip maga augusztusban érkezik.


pop hiphop hír punnany massif filk2014.07.31. 16:10 – dankógábor

Itt a Sziget-film főcímzenéjéhez készült klip a Dorothy's Legstől

premier!

Már nincs két hét a Free Entry című film magyarországi bemutatásáig, amit tartalmilag így lehetne legrövidebben összefoglalni: két lány egy napja a Szigeten. A hetvenperces alkotásnak a Sziget fesztiválon lesz a hazai premierje augusztos 12-én. Ehhez mutatunk most trailert, de ami fontosabb, egy klipet is, ami a főcímzenéhez készült, és a Dorothy's Legs írta.


indie film pop rock fesztivál hír free entry dorothys leg