2014.08.09. 10:11 – m.adi

Robotok, papagáj, diavetítő – 15+1 működő trükk arra, hogy felhívd zenekarodra a figyelmet

Az avclub.com-on megjelent egy nagyon menő összeállítás arról, milyen néha csak furcsa, néha őrült trükköket vetettek be egyes zenekarok azért, hogy felhívják magukra a figyelmet. Vannak itt ismert dolgok, mint a Kiss sminkje, de olyanok is, amikről talán még nem hallottatok, mint a zenéjét családi diavetítéssel megtámogató zenekar, a Vénuszról jövő metalbanda, a death metal zenekar, ahol az énekes egy papagáj, vagy a lucha libra maszkos banda, ami instrumentális szörf rockot játszik. Azért egy módszer nekünk nagyon hiányzik a listáról, úgyhogy azt kiegészítésnek odatettük a végére.


hír2014.08.08. 13:03 – m.adi

Felrakja a YouTube-ra a lemezeit az 1G Records

Érdemes nyomon követni az 1G Records YouTube-csatornáját, mert a kiadó úgy döntött, hogy felpakolja rá a gondozásában megjelent lemezeket. Ez azt jelenti, hogy mostantól hivatalosan, ingyen, jó minőségben hallgathatjuk meg őket, ami nagyon jó hír. A teljes katalógus itt található, és rendszeresen frissül, úgyhogy érdemes újra és újra visszanézni rá. Ízelítőnek következzen pár album, amit most már hivatalosan teljes egészében meg lehet hallgatni a YouTube-on.


hír belga hiperkarma2014.08.08. 09:41 – m.adi

Afterparti délig a tengerparton – Bohemian Betyars Streetbastards Tour #3

Megérkezett a Bohemian Betyars európai turnéjáról forgatott videónapló harmadik része. Ezúttal az Iboga fesztiválon járt a zenekar, ahol ők adták a zárókoncertet. „Bár a hajnali ötkor kezdés kicsit megviselt minket, de átlendültünk a holtponton, ahogy felléptünk a színpadra és kifacsartuk a közönségből minden maradék energiájukat. És ezután még korántsem alvás következett, hanem egy délig tartó afterparti a tengerparton, a képek magukért beszélnek.” – mondják a srácok. Kattintás után pedig itt is van a videó.


hír bohemian betyars2014.08.07. 14:27 – dankógábor

Különleges EP-t adott ki az Uzipov, amit a Lángolón lehet először meghallgatni

langolo_pic.jpg

Több okból is speciális az Uzipov új EP-je:

  • négy feldolgozást tartalmaz (kettő Soerii & Poolek- és kettő Kispál-dal)
  • a négy számból három esetében egy-egy régi pajtást hívott meg a rockzenekar énekelni, ráadásul a Soerii-számok esetében ők az eredeti verziókban is vendégszerepeltek (Papp Szabolcsról, Szűcs Krisztiánról és Egyedi Péterről van szó)
  • ez az első Uzipov-stúdióanyag, amin Hargita Gábor (Replika, Sunny Leon, Synchronring) dobolása hallható

A négy szám felkérésre készült. Kettő a tavalyi Soerri & Poolek-szülinapra, a másik kettő pedig a szintén 2013-ban, Fishing On Orfűn megrendezett Kispál-nap keretein belül hangzott el. A dalokat igencsak újraértelmezte a noise rockos Uzipov.

Beléjük is szerettünk, ezért úgy döntöttünk, hogy stúdióban is rögzítjük őket.

- mondta Walkó Gergely gitáros. Ezek után pedig jöjjön az amúgy letölthető EP.


premier rock hír noise uzipov2014.08.07. 12:32 – Rácz Mihály

Roppant erős világzenei felhozatal a megváltozott Szigeten

vilag_9309921.jpg

A Sziget egyik legérdekesebb helyszíne, a Világzenei Nagyszínpad idén Világfalu Színpad néven lesz található a domb lábánál. Voltak már eddig is különböző névmutációi, általában a szponzoroktól függően, de a világfalu megnevezés most elsősorban azt takarja, hogy a nagy helyszín idén magába szippantott kisebb és régóta prosperáló helyszíneket és programcsaládokat, többek közt az Afrika falut és a Roma sátort is. A jobban látó szemem nevet, a gyengébbik kicsit pityereg, és mondom is miért. (Fotó: Mózsi Gábor/Sziget.hu)


fesztivál sziget hír világzene2014.08.07. 11:00 – Lángoló

Szemben állsz magaddal – BeatKOHO-klippremier

Itt a második klip a BeatKOHO idei EP-jéről, a Hibátlanról, amelyről itt írtunk, és amelynek érdekessége, hogy minden dalban más vendég hallható. A mostani videó a Tükör című számhoz készült, és közreműködik benne a Dalban Morning Light című számával induló Marge, és Eckü a Hősökből. Azért is különleges a dal, mert Marge már régóta nem írt magyarul szöveget, ráadásul a szám felvételekor még kismama volt, a klipben viszont már boldog anyukaként szerepel, kisfia pedig éppen egy napon született a zenekarban basszusgitározó Parádi Albi kislányával.


premier klippremier beatkoho2014.08.07. 09:01 – Hirdetés

Idén is Alfa Fesztivál Várpalotán

alfa2.jpgEgész pontosan 3 és fél hét a nagy nyárbúcsúztatóig: augusztus 28. és 30. között mindenkit vár az Alfa Fesztivál Várpalotán! A természet lágy ölén, festői környezetben, pénztárcabarát áron hozzák el a szervezők a legfontosabb magyar zenekarokat, az izgalmas napközbeni programokat és az igazi fesztiválhangulatot!


koncert fesztivál belga depresszió majka kiscsillag edda road hooligans kowalsky meg a vega alvin és a mókusok sub bass monster péterfy bori & love band anna and the barbies intim torna illegál soerii & poolek alfa fesztivál2014.08.06. 16:25 – Lángoló Gitárok

Számvetés, lázadás – ZUP-interjú

zup1.jpg

Egy évvel ezelőtt jelent meg a záhonyi gyökerű, de jó ideje már Budapesten működő, négytagú ZUP első lemeze Füstjelek szélcsendben címmel - 12 hónap elteltével azonban máris itt a következő. Az elmúlt egy évről, és persze az új lemezről, hatásokról, önkifejezésről és kedvencekről lehet olvasni alább egy gyorsinterjút a zenekart vezető testvérpárral, Farkas Krisztinával és Farkas Jánossal, akik egyébként koncertet is adnak Budapesten az A38 tetőteraszán augusztus 9-én.


interjú zup2014.08.06. 14:14 – Gnosis

Újjáalakult az In The Woods…

inthewoods.jpgAz In The Woods... meglepő módon Norvégiából származik és 1991-es létezésük óta egy olyan státuszba emelték magukat joggal, ahol csak kivételesen tehetséges underground bandáknak van helye. A kezdet kezdetén blackmetalos (bár ez is leginkább a torokmetszett sikítás miatt) aztán egyre avantgárdabb, experimentálisabb, progresszívabb (ez itt most nem szitokszó) zenekar három nagylemez, egy feldolgozás- és egy koncertalbum után 2000-ben megpihentek az erdő mélyén. Szétnéztek és nem akartak újabb színeket-álmokat-fájdalmat felfedezni és közvetíteni felénk, egészen mostanáig.


rock metál hír in the woods