2014.08.17. 11:23 – m.adi

Ezt hallgasd ma a Szigetre készülve #7

Sajnos nagyon gyorsan elérkezett a fesztivál utolsó napja, ezzel együtt pedig az utolsó playlist is a nap legfontosabb fellépőivel, rekordhosszúságban. Az igazán nagy nevek elfogytak egy kicsit így vasárnapra, a listát indító Outkast persze mindenképpen az, aztán pedig sok jó zene következik közepesen ismert előadóktól. A gitárzenét képviseli az NOFX, az INVSN, a Triggerfinger és a Kooks, de elég sok elektronikus zene is felfért a listára, például La Roux vagy Calvin Harris jóvoltából. Rajtuk kívül a lista végén szerepel egy külön blokk az A38 mai elektro fellépőiből, itt hallható a Mount Kimbie, Borgore, a Black Sun Empire, és a Darkside. A világzenét ezúttal Winston McAnuff és Fixi képviseli, akik a reggae-t a francia sanzonnal keverve teremtettek újfajta hangzást, a magyar előadók közül pedig Péterfy Bori és a Tudósok szerepel a playlistben. Jó készülődést az utolsó bulira!


sziget playlist2014.08.16. 16:53 – Lángoló Gitárok

Sátras kalandok - Sziget, harmadik nap

Sziget 2014

Végre befértünk az A38 sátorba. Többször is. Először a Palma Violetsre, akik teljesen élvezhető garázs rockot játszanak, jó dalokkal, tipikus brit, öltönyös kinézettel, és elég jó színpadi produkcióval. Aztán jött a Band Of Skulls, akik meg alapvetően ősrockot tolnak, de valamiért az indie-re fogékony közönség is vevő rájuk. Nem volt ez sem rossz, de a Palma Violetshez képest nagyon statikus volt a trió. Az este folyamán voltunk még ebben a hírhedt sátorban, de erről már alább. (Fotók: Martin Wanda)


klaxons kelis manic street preachers korn band of skulls palma violets2014.08.16. 12:27 – m.adi

Ezt hallgasd ma a Szigetre készülve #6

 Hiába esik az eső már két napja, az idei Szigeten nagyon sokan vannak, és szombat lévén ez valószínűleg ma sem lesz másképp. Aki otthonról megy, és szeretne kicsit felkészülni a nap fellépőiből, azoknak szokás szerint ma is összeraktunk egy playlistet. A várható tömeg mondjuk nem is csoda, hiszen a mai lineup kiváló, a Prodigy pedig sok magyar napijegyest is bevonzhat. Természetesen ők is szerepelnek a listán, ami a Madness-el indul, és a ma különösen erős A38 színpad felhozatalára épít. Innen szerepel a playlisten a Crystal Fighters, a BossHoss egy nagyon jó számmal, a Wild Beasts nevű angol banda, a Jagwar Ma és a Starlight Girls. Utóbbi zenekaroknak köszönhetően a playlist közepe egy kicsit elszállósra sikeredett a kezdetéhez és a végéhez képest, ahova még egy kis metal is befért a Subscribe-nak köszönhetően. A nagyszínpadról itt van még a Bombay Bicycle Club és a Punnany Massif is a tavalyi Sziget-himnusszal, a magyar fellépők közül pedig az előzőkön túl a PASO és a Budapest Bár egy-egy dalát is meghallgathatjátok, ha elindítjátok a lejátszást.


sziget playlist2014.08.15. 17:00 – dankógábor

A szerelemről szól Fluor és Diaz Wellhello projektjének első dala

Ugyan most Sziget van, ilyenkor leáll minden, azért néha ki-kicsúsznak dolgok. Ilyen a Wellhello első klipje is. Nem tudod mi az a Wellhello? Hát elmondom! A formáció Diaz és Fluor projektje, ami miatt állítólag a közeljövőben minden más projektjét félreteszi a két zenész. Fentebb a Rakpart című nyári dalra készült klip, amivel a nyolcvanas kilencvenes évek whs korszakát szerették volna megörökíteni. A klipet Bozai József narrálja, akinek a hangját minden olyan magyar néző ismeri, aki ebben a korszakban tévézett vagy mozizott. Amúgy meg a szerelemről szól a cucc, de tessék megnézni.


premier hír diaz fluor wellhello2014.08.15. 12:14 – m.adi

Ezt hallgasd ma a Szigetre készülve #5

Nagyon gyorsan telik az idő, máris eljött a fesztivál ötödik napja, ami azt jelenti, hogy nemsokára vége, pedig még éppen hogy csak elkezdődött. Ez szomorú, de azért ezúttal is összeraktunk nektek egy jó kis playlistet azoktól az előadóktól, akik a mai nap során színpadra lépnek. A listát a Korn és a Band of Skulls foglalja keretbe, előbbi a nagyszínpad esti headlinere lesz, utóbbi pedig hatkor kezd az A38 sátorban. Rajtuk kívül fellépnek olyan, már régóta a pályán lévő előadók, mint a Manic Street Preachers vagy Kelis (ő szintén az A38 sátorban), de a nagyszínpadon láthatjuk ma CeeLo Green és a Fantastischen Vier koncertjét is. A frissebb nevek közül érdemes kiemelni a Palma Violetset, de a Klaxons is új albummal érkezik a fesztiválra. A listán a hazai előadókat a Ladánybene 27 és az Alvin és a Mókusok képviseli, ami ezúttal unplugged koncertet fog adni a magyar zenei színpadon. A fiatal amerikai rapperhölgyet, Angel Haze-t majdnem elfelejtettem, de persze ő is helyet kapott a listán, a Világfalu Színpadról pedig a rock and rollt és a latin zenét keverő The Sexican került be, ahol egyébként ma több hazai fellépőt is láthatunk majd. Úgyhogy nincs is más hátra, mint elindítani a lejátszást, és felkészülni a bulira.


sziget playlist2014.08.14. 14:13 – Lángoló Gitárok

Durván nagy tömeg - Sziget, első nap

Sziget 2014

A Sziget első hivatalos napján akkora tömeg gyűlt háromegyed hatra a nagyszínpad el, amekkora egy hétvégi főzenekaron szokott lenni. Alább olvasható mire mulattunk szerdán. (Fotó is van sok, olyan is amiről nem írtunk, például Jake Buggról vagy Miles Kane-ről. Készítette őket Martin Wanda.)


fesztivál sziget placebo koncertbeszámoló aradszky lászló skrillex imagine dragons2014.08.14. 12:39 – m.adi

Ezt hallgasd ma a Szigetre készülve #4

Egy kicsit később érkezik ma a szigetes playlist, aminek az az oka, hogy kulcs nélkül próbáltam meg hazamenni, de most végre itt van, úgyhogy aki még készülődik, az be tudja rakni. A listán leginkább az látszik, hogy ez a pop napja lesz a fesztiválon, igazán rockos fellépőt nem találni a legnagyobb nevek között. Ebből végül egy hullámzó lendületű playlist lett, az elején nagyobb rádióslágerekkel, és időnként nagyon aktuális nevekkel (itt Macklemore-ra és a Bastille-ra gondolok elsősorban), aztán egy kis lassítással főleg A38-as fellépők részéről. Ebben a blokkban kap helyet Bonobo és Fink mellett a nagyszínpados Mary PopKids is. Ezután visszafordulunk a pörgősebb zenék irányába, először csak finoman Lily Allennel, aztán pedig a nap magyar fellépői közül az Intim Torna Illegállal, az Irie Maffiával és a Supernemmel. Zárásként pedig a Világfalu Színpadot indító Russkaja Wake Me Up-feldolgozását hallhatjátok, ami természetesen sokkal jobb, mint az Avicii-féle verzió.


sziget playlist