2014.08.23. 20:19 – Gnosis

Burzum-live

Vikernes újra színre lép, gitárral a kezében!

Nem csalás és nem ámítás: Varg Vikernes élőben gitározik, ráadásul nem is a börtönévek utáni harmatos albumairól mutat be pár számot, hanem a korai zsengékből szemezget. Nem kisebb dalok csendülnek fel, mint a Spell Of Destruction, a Jesu Død vagy a Hvis Lysett Tar Oss! A videókat nézegetve olyanokat is megtudunk pl., hogy az Umskiptar album óta (amit két éve jelentetett meg) nem gitározott egyszer sem illetve, hogy Vikernes egy halál laza és mókás csávó, aki még smiley-kat is szívesen használ a kommentjeiben. Ez a nagybetűs OMG és LOL!


live burzum vikernes varg vikernes2014.08.23. 11:07 – dankógábor

Durva kirohanások az Isis ellen

Volt egy zenekar Isis néven. A Magyarországot is megjárt, akár kultikusnak is mondható amerikai post rock/metal csapat még 2010-ben oszlott fel, és a tagok nem gondolták volna, hogy négy év múlva ismét a hírekbe kerülnek úgy, hogy nem csináltak semmit. A világ eseményeivel tisztában levő olvasóink már biztos tudják, hogy egész pontosan a csapat nevével van a gond. Ugyanis a híreket uraló terrorszervezet, az IS (Islamic State) korábbi neve ISIS (Islamic State of Iraq and Syria) volt, de mai napig az utóbbit emlegetik mindenhol. A zenekar dobosa, Aaron Harris a Business Insidernek elmondta, hogy egy csomó emailt kapnak arról, hogy a rajongók nem fogják hordani a pólóikat, és változtassanak nevet. Nevet természetesen nem változtattak, hiszen nem is aktívak, de a Facebook-oldaluk Isis the band lett.


rock metál hír post isis2014.08.23. 10:38 – dankógábor

Erős lett a csak úgy elpottyantott Deafheaven-dal is

A jobb híján black metalnak nevezhető Deafheaven legutóbbi, rettenetesen pátoszos nagylemezéért nagyon odáig voltunk, és most az Adult Swim kislemezsorozatában elpottyantott From the Kettle Onto the Coil című dalért is odáig vagyunk. Ez is pátoszos, de mindvégig izgalmas, ráadásul az amerikai csapat mércéjéhez mérten még rövid is a hat és fél percével. Szóval tiszta sláger. Így, erre a borongós szombatra tökéletes.


hír black metal post rock deafheaven blackgaze2014.08.23. 09:24 – m.adi

Henry Rollins ezúttal túl szókimondó volt

A leginkább a Black Flag korábbi frontembereként ismert Henry Rollins az utóbbi időben nagyrészt már csak igazi megmondóemberként üzemel. Különösen jellemző rá, hogy nem köntörfalaz, hanem megragadja a problémák lényegét, és kertelés nélkül elmondja róluk a véleményét. Ezért sokan tisztelik, és olvassák a cikkeit, de az eheti LA Weekly-ben megjelent, Fuck Suicide című írásával valószínűleg túl messzire ment.


hír henry rollins2014.08.22. 13:42 – Lángoló Gitárok

Hipszter Britney és a black metal - Öt lemezkritika 2014-ből

Mostanában nem ömlöttek a lemezkritikák itt a Lángoló Gitárokról. De attól persze még hallgatunk zenét. Legutóbb is jól leszóltuk az új Opeth-et, de dicsértük a Mastodont, meg tényleg egy csomó minden bejön nekünk. Meg van, ami nem. Alább van öt lemez, igen változatos műfaji felosztásban, szépen reprezentálva a Lángoló vegyessalátaságát.


lemezkritika judas priest anathema wolves in the throne room ezt hallgasd lana del rey dog fashion disco2014.08.22. 12:39 – Hirdetés

Alfa, a megfizethető fesztivál!

road.jpg

Fogynak a napok sajnos az idei nyárból, de egy fergeteges fesztivál hétvége még hátra van. A nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 28. és 30. között tárt karokkal vár mindenkit az Alfa Fesztivál Várpalotán, ami a költségvetésünket sem terheli meg. Zsebpénzbarát árakkal, a hazai zenei élet legnagyobbjaival és őrületes hangulattal érkezik az Alfa!
2014.08.22. 12:12 – Lángoló

Úton otthonról haza – Twentees-klippremier egy kis irodalommal

fotó 3.JPG

Nem telt el még három hét sem azóta, hogy nálunk debütált a Twentees zenekar első videoklipje, amit a Never Get Enough című számhoz forgattak, de most újra érdemes foglalkozni a zenekarral. Méghozzá azért, mert újabb két videóval jelentkeztek, amiket a soundcity:szeged csapatával forgattak. Az utcazene eddig ismeretlen terület volt a Twentees számára, még a klipben látható hangszereket is csak kölcsönbe kapták, de nagyon jól érezték magukat a forgatás közben.


premier twentees