2014.09.21. 15:01 – m.adi

„Jelenetet rendeztél, életem filmjében” – nyolc hazai újdonság

dalmegosztás

Megérkezett a dalmegosztás harmadik része, azaz újra bemutatunk egy csomó olyan hazai zenét, amiről megjelenésekor nem írtunk külön. Röviden arról lesz szó, hogy a Zaporozsec megmutatja, mit tud a Mr. Gorsky után, Monkeyneck és a Gutemberg Halott a budapesti éjszakában autózik, de máshogy, az INGA Audioslave helyett saját számokat játszik, a Neonhal a megtéréséről énekel, a Dope Calypso egy fekete szörnyről, amely a fenti képen is pusztított, a Colombre Band Győrbe hívogat, a Mighty Fishers pedig ellazít és kikapcsol. Ennek a rövidítésnek persze semmi értelme, úgyhogy tekerjetek lejjebb, és hallgassátok meg, mit tudnak az említett zenekarok.


magyar újdonság dalmegosztás2014.09.19. 21:35 – dankógábor

Állítólag hamarosan itt az új David Bowie-lemez

Nem más árulta el ezt a titkot, mint Tony Visconti producer, aki lényegében Bowie legfőbb munkatársa az 1969-as második lemeze óta, még akkor is, ha nem volt ott minden albumnál. A tavalyi The Next Daynél mondjuk pont igen, szóval lehet tényleg tud egyet s mást. Szóval ő mondta azt, hogy

Lesz új album, hogyne, hamarosan.

Arról viszont fogalma sincs, hogy Bowie meddig marad távol a színpadtól. Visconti amúgy a producere Bowie november 17-én megjelenő két 2014-es keltezésű dalának is, amik egy bakeliten jönnek ki külön, illetve az egyik új szám a Nothing Has Changed című válogatáson is helyet kap majd.


rock hír david bowie2014.09.19. 20:54 – dankógábor

Kiszállt Ózdi Rezső a Kiscsillagból

A Kiscsillag zenekar az alábbi üzenetet tette ki a Facebookjára:

A Kiscsillag zenekar szomorúan tudatja közönségével, hogy a zenekar alapító basszusgitárosának, Ózdi Rezsőnek a szeptember 5-i Kobuci kertes koncertje volt az utolsó fellépése a Kiscsillaggal. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne játszana még velünk (pl. a zenekar 10 éves jubileumi koncertjén jövőre). Rezső saját bevallása szerint 10 évet tervezett zenéléssel tölteni. A Kispál és a Borz és a Kiscsillag zenekarokban töltött idő alatt úgy érzi minden megvalósult, amit előre elgondolt, így a jövőben új kihívásokat keres magának. A zenekar új basszusgitárosa Erős Márton lesz. Kösziii Rezső!

Ahogy a közleményben is van rá utalás, Ózdi nem csak a Kiscsillagnak, hanem a Kispálnak is az alapítótagja volt 1987-ben, bár ott sokáig nem volt a csapatban. Mást nem nagyon tudok hozzátenni, talán csak annyit, hogy a fenti képen pont Ózdira mutat Lovasi.


rock hír kiscsillag ózdi rezső2014.09.19. 15:10 – Lángoló

Radics Gigi-feldolgozás Kris Boytól

Az internet zavarosában pecázva az ember néha meglepő dolgokra lel. Kris Boy Radics Gigi feldolgozása például elég mellbevágó. Kris a Megasztár-győztes énekesnő Vadonatúj érzés című (egyébként hárommilliós nézettséget elérő) slágerét értelmezi újra cloud rap / dark r&b stílusban. A lo-fi technika és az új kontextusba helyezett szöveg teljesen más jelentéssel ruházza fel a produkciót. A betompult flow, és a zenei alapot végigkísérő, Three 6 Mafiától kölcsönzött „yeah hoe” hangminta a sufni módszerrel együtt izgalmas. A saját magát a legszomorúbb rapperként aposztrofáló Kris Boy rövidke munkásságát jellemző csúcsra járatott (remélhetőleg csak ironikus) giccs, a beleszarós klipek, és a maszatos alapzenék egyvelege mindenképpen nóvumnak mondható a magyar hiphop szcénában.


hír radics gigi kris boy2014.09.19. 11:30 – dankógábor

Jennifer Lopez megtanít segget rázni

jennifer-lopez.jpg

Az elmúlt napok legnagyobb botránya, hogy Nicki Minajnak azért van ekkora feneke, mert implantátum van benne. A bizonyíték elég durva látvány, ide tessék klikkelni, de NSFW! Ilyen kegyetlen előzmények után jött ki tegnap Jennifer Lopez és Iggy Azalea közös ódája a nagy fenékről. A klipben csak az ő kettőjük hátsó fele van, nem rakták tele más nőkkel, ahogy Minaj az Anacondát, és elég igazinak tűnik mind a kettő, bár ugye a mai technika mindenre képes. Más nem is történik a videóban, csak nedves női testek, remegő fenekek és kész.


pop hír jennifer lopez iggy azalea2014.09.19. 10:26 – Lángoló

EP-vel ünnepel a 15 éves Szeg

szeg-promo2014.jpg

15 éves a Szeg. A debreceni zenekar ennek örömére egy EP-t is kiad. A hatszámos lemez a debreceni MMP Hangstúdióban készült Mosquito és Szilágyi István dobos irányításával, és fizikailag is meg lehet venni már akár ma is, a debreceni lemezbemutató koncerten, a Rocsbárban. Digitálisan 22-től lesz elérhető. Szilágyi így beszélt az EP-ről:

Az új anyag teljesen más, mint a korábbiak. Sokkal modernebb, megújult, felfrissült metal, ami okozhat némi meglepetést az embereknek.

Hogy ez tényleg így van-e, máris le lehet ellenőrizni, ugyanis alább ott a teljes EP, meg lehet hallgatni.


metál hír szeg2014.09.18. 17:28 – dankógábor

Valami kegyetlenül forradalmi zenei formátumon dolgozik együtt a U2 és az Apple

Állítólag olyan forradalmi lesz, hogy arra csábítja majd az embereket, hogy ismét zenét vásároljanak. Ha abból indulok ki, amit most együtt csináltak az új iPhone megjelenésekor, akkor csak valami olyasmire tudok gondolni, hogy mondjuk az Apple ad egy hetet, hogy megvásárold az új U2-lemezt, de ha ezt elmulasztod, akkor mindenedet törli. Vagy meg kell venni legalább öt tetszőleges albumot az iTunesban, különben felrobban a telefon. Csakis valami ilyesmi lehet a forradalom. Minden bizonnyal Bono már turnézni is lusta, ugyanis könnyelműen elárulta, hogy az egész biznisz lényege az lenne, hogy olyanok is ismét pénzt keressenek lemezeladással, akik egyébként nem koncerteznek. Közben amúgy ömlik a U2 és az Apple nyakába a szar, de ezt nem részletezem, ugyanis a témáról Rónai András írt egy klassz cikket a Dal+Szerző magazin blogjára, tessék elolvasni.


apple pop rock hír u22014.09.18. 16:01 – helokayoloka

Semmi nem ér véget az ősszel! - Interpol-lemezkritika

Interpol - El Pintor (Matador)

Itt az ősz, itt egy újabb Interpol-album, jobban nem is alakulhatott volna a dolog. Végre megfelelő, friss számokra lehet siratni a nyarat, meg minden egyebet, amit ilyenkor szokás - gondolhatnánk. Ehhez képest viszont az első szám kicsit félrevezető intrója után hamar kiderül, hogy a búskomor Interpolnak, amit egyébként tök jogosan ütöttek időnként azért, mert úgy vette magára a melankóliát, ahogy más a zakóját, nos, annak az Interpolnak végre vége.


lemezkritika pop rock posztpunk interpol ezt hallgasd2014.09.18. 12:48 – dankógábor

Állítólag Chad Kroeger és Avril Lavigne válik

avril-lavigne-chad-kroeger-zoom-Medium.jpg

Viszont Lukács László és Demcsák Zsuzsa meg összejött. Állítólag. (Egyik innen van, másik meg innen.)

Péntek reggeli frissítés: A Blikk szerint csak kicsit kavart Lukács és Demcsák, de ennyi. Koreger meg állítólag egy seggfej, azért válik Lavigne.

Péntek délelőtti frissítés: Szily László már arra célozgat a Cinken, hogy ez az egész Demcsák hamarosan megjelenő könyvének a reklámja volt, de a Tankcsapda szponzorai is szerettek volna plusz médiamegjelenést.

Péntek délutáni frissítés: Nem hivatalos, de megbízható forrásból úgy tudom, hogy Szilynek nincs igaza.

Frissítés 2015.09.03.: Most már hivatalosan is válik Avril Lavigne és Chad Kroeger.


hír tankcsapda nickelback