2014.09.28. 15:06 – dankógábor

Milyen zenét néztek ki ebből a lányból?

Nem, nem olyat játszik!

myrkur.jpeg

Így ránézésre valami északi popot, nem? Szintipop, egyénien, éterien eladlolva vagy valami zongorázgatós, gitározgatós muzsikát. A lány projekthez használatos művészneve az, hogy Myrkur. Ez még nem visz közelebb a megfejtéshez, bár egyesekben elkezdhet valahol, az agy eldugott részében gyanús lenni a dolog. A myrkur szó izlandiul van, azt jelenti sötétség. Na, így máris közelebb leszünk a valósághoz, bár még így is lehet zongorázós artpop, főleg ha ránézünk az Amalie Bruun néven anyakönyvezett dán modellre, aki például a Chanelnek is dolgozik. De nem az, nem zongorázós artpop.


metál hír black myrkur2014.09.28. 09:53 – Magyar Ádám

Száműztem magamból a cinikus énemet – Bérczesi Róbert-interjú

10606170_473005092836840_4586278268090566815_n.jpg

Egy zenésszel készített interjúban inkább annak munkásságával, mint magánéletével érdemes foglalkozni. A magánélete az ő dolga, és optimális esetben kevésbé is érdekli az olvasókat, mint a dalai. Bérczesi Robival egy kicsit más a helyzet, mert bár a zenéje nála is nagyon fontos téma, az ő magánélete jobban érdekli a legtöbb embert, mint más zenészeké. Ez nem is véletlen, hiszen Bérczesi olyan dolgokon ment keresztül az utóbbi másfél évtizedben, amilyeneket a legtöbben elképzelni sem tudunk. A drogokkal való szakítása utáni interjúi nagyrészt arról is szóltak, hogy mi történt vele drogosként, és hogyan szabadult meg a függőségétől a kórházban. Mi most a kórház utánra koncentrálunk, hogy mi történt vele azóta, illetve persze a zenéjére is, elsősorban a hamarosan megjelenő új hiperkarma-albumra. 


interjú hiperkarma bérczesi róbert2014.09.26. 20:05 – dankógábor

Hoppáhoppá! Itt egy új Thom Yorke-lemez!!

cover_1.jpg

Thom Yorke jól elaltatta a népet azzal, hogy össze vissza posztolgatott mindenféle képeket bakelitről, borítókról, plusz olyanokat nyilatkozott hozzá, hogy a Radiohead már a stúdióban dolgozik az új lemezén. Mindenki azt hitte, hogy hamarosan új Radiohead-lemez jön. Aztán fogta magát, és se szó, se beszéd, kiadott egy új szólólemezt. A nyolcszámos Tomorrow's Modern Boxes azonnal le is tölthető a BitTorrentről hat dollárért (egy dalt és klipet ingyen is, lentebb), de akár deluxe bakeliten is meg lehet venni 30 fontért, amihez természetesen mindenfajta digitális formátum is jár. 


pop hír thom yorke electro2014.09.26. 11:25 – Lángoló

Tiltott, tűrt, támogatott - Egy mindig izgalmas téma a Nagyszámban

Nagy Feró - IMG_9926.JPG

Hadas Kriszta szerkesztő-riporter ezt mondja a ma a szombat este hatkor kezdődő új Nagyszám-részről?

Szerkesztő-riporteri szempontból eddig a harmadik adás kitalálása, megszerkesztése a legnagyob kihívás számomra. Ez az epizód ugyanis a magyarságunkról, közéleti dalainkról szól. Kik és hogyan énekelnek a hazáról. Menni vagy maradni? Mindez a dalainkon keresztül. Tűrt, támogatott és betiltott dalok, politikai megosztottság, és a legfiatalabbak életérzése. Nagy számok, amiket arénák énekelnek könnyes szemmel és dalok, amelyeken sokan felháborodnak. „Nemzeti hip-hop Tündérországban". Valami ilyesmit szeretnék megmutatni. Ebben is sok-sok érdekes, személyes sztori lesz, maguktól az előadóktól. Presser Gábortól, Koncz Zsuzsán keresztül a Magna Cum Laude-ig vagy Kiss Tibiig.

Egy kis ízelítő:


hír nagyszám2014.09.26. 09:59 – Nihil_AK

Michelin-csillagos McDonald's - Cannibal Corpse-lemezkritika

Cannibal Corpse - A Skeletal Domain (Metal Blade)

CC_Skeletal.jpg

Alaptétel, hogy a Cannibal Corpse nem szokott rossz lemezt készíteni. Ugyan ordas nagy közhely, de tizenpár éve besoroltak ők is az olyan zenekarok közé, mint mondjuk az AC/DC, a Motörhead vagy a Slayer, akiknek közös jellemzője, hogy minden alkalommal hozzák a rajongók által elvárt szintet, ugyanakkor hatalmas meglepetésekért nem érdemes náluk kopogtatni. Hogy ez kiszámíthatóságot vagy megbízhatóságot jelent, nézőpont kérdése.


lemezkritika metál death cannibal corpse2014.09.26. 08:48 – dankógábor

Kiszivárgott egy új Machine Head-dal, aztán a zenekar hivatalossá tette a szivárgást

Valaki elrontott valamit az iTunesnál, aminek következtében kikerült a netre egy olyan új Machine Head-szám, aminek a tervek szerint október 10-én kellett volna megjelennie. A metálzenekar meg a kiadója jól ki is akadtak rajta, de aztán végül annyira lenyugodtak, hogy eldöntötték, nem töröltetik a kalóz cuccokat a netről. Sőt, ők is az egyik ilyet osztották meg a saját Facebookjukon. Szóval ez egy ilyen hivatalos kiszivárgás most már. A dal amúgy a november 7-én érkező Bloodstone & Diamonds lemez nyitószáma, a címe pedig Now We Die. És elég rossz, mellesleg. Nem elég, hogy a szokásos módon túljátsszák a számot (megint hét perc fölött, minek?!), de már annyira epikusak akarnak lenni, hogy kínjukban az egész dalon végigvonul egy vonósnégyes. Akit érdekel, itt van alább. Én meg hallgatom a húszéves Burn My Eyest.


metál hír machine head2014.09.25. 16:01 – Gnosis

A Necrophagia ismét kiveséz (dalpremier)

Old school gore horror death metal

Necrophagia-Whiteworm-Cathedral-Digipak-cover-small-version-72dpi-RGB.jpg

A gore metal keresztapjának is hívott Necrophagia új lemezzel jelentkezik hamarosan, amiről most egy új dalt (Elder Things) meg is hallgathattok szépen. Maga az album október 24-én jelenik meg Whiteworm Cathedral címmel. A csapat mindig is szerette kivesézni (szó szerint) az élet árnyékos, vérrel, béllel és sárral áztatott oldalát és nincs ez most másként sem. A mondanivaló tehát a szokásos, a zene se ment át dupstepbe, maradt a horrorba csomagolt oldschoolos deathmetal. Áporodjunk együtt Killjoy zenéjével!


premier horror hír gore necrophagia deathmetal