2014.10.05. 10:31 – Magyar Ádám

Sok pop rock meg egy kis trip-pop – Tíz hazai újdonság

dalmegosztás

Úgy néz ki, nagyon aktívak mostanában a magyar zenekarok, mert a szokásosnál kettővel több dal fért bele az aktuális dalmegosztásba. Ennek megfelelően elég színes a paletta, amit most elsősorban gitárzenék alkotnak, de azon belül lájtos pop rocktól grunge-ig és hardcore-ig tényleg sok minden van itt. A lista legjobb anyaga mégis a Sonar Bistro trip-popja lett, de ne higgyétek el, és járjatok utána.


magyar újdonság dalmegosztás2014.10.04. 10:14 – edicsek

Ezekre a zenékre taknyoltak a modellek a Párizsi Divathéten

A Párizsi Divathétnek vége, valószínűleg egyetlen olvasónkat sem érdekli, hogy melyik nagy nevű tervező milyen ruhákat mutatott be, ahogy az sem, hogy milyen celebek jelentek meg. Talán az izgalmasabb, hogy mekkora esések voltak a kifutón, de a Marie Claire összeszedte azt, ami érdekes is, vagyis hogy milyen zenék mentek a divatbemutatók alatt. Persze sehol egy Slayer vagy egy Burzum, bezzeg mikor itthon Herczeg Zoltán bemutatóján az Isten Háta Mögött zenekar zenélt! (Fotó: Rindoff/dufour/ Getty Images)


hír kanye west párizsi divathét2014.10.03. 11:38 – dankógábor

Hallgasd meg a Weezer új nagylemezét!

weezer_1.jpg

Négy év szünet után jelenik meg az Everything Will Be Alright in the End, szóval a rajongók jó sokat várhattak rá, de itt van, alább hallgatható. Még úgy is, hogy a megjelenés csak 7-én lesz. A dalírás kezdetén Rivers Cuomo frontember azt nyilatkozta, hogy

Ezek a számok teljesen mások, mint amik a Hurlyn voltak. A Hurly olyan sötét volt, az új dalok meg olyanok, mintha 16 lennél, és a bicikliddel gurulnál jégkásáért.

Na, hogy a kezdeti dolgokból mi lett, az hallható alább.


rock hír weezer2014.10.03. 09:33 – raffera

Elhunyt The Spaceape

Meghalt a dubstep hangja. Október 2-án, a rákkal folytatott ötéves küzdelem után elhunyt Stephen Samuel Gordon, vokalista, költő. Ezt az a Hyperdub tette közzé Facebook-oldalán, ahol a komolyabb sikereit elérte. Két közös albumot és rengeteg kislemezt jelentetett meg a kiadó főnökével, Kode9-al, a legutóbbit éppen múlt hétfőn, de a label legelső korongját is ők ketten hozták össze még 2004-ben. Emellett besegített többek között Burial első albumába, Martynnal vagy Redshape-pel is dolgozott már együtt, valamint tavalyelőtt kiadta egyetlen szólóanyagát, az ingyenesen letölthető, héttrekkes Xorcism-ot. DJ Rashad áprilisi halála után a Hyperdub ezzel még egy ikont veszített el, Gordont a teljes színtéren kívül felesége, Luciana és hatéves kislánya, Cleo gyászolja. A Kode9-al közös The Devil is a Liar júliusban felvett videójával, valamint Burial 2006-os, hasonló című lemezén megjelent számával búcsúzunk tőle.


hír dubstep electro the spaceape2014.10.02. 17:19 – dankógábor

Lesz Slipknot a Nova Rockon

lifeofagony2014.jpg

Meg Die Toten Hosen is, de az leginkább a németajkúaknak érdekes, bár a hazai rajongóknak is fontos infó lehet, hogy ez az egy koncertjük lesz 2015-ben Ausztriában. Szóval a Slipknot mellett reméljük tényleg fellép a most bejelentett Motörhead is, és Lemmy nem robban le megint. És mindenképpen megnéznénk a képünkön is látható Life Of Agonyt is a régi-új női frontemberrel, ha odakeverednénk véletlenül. Lesz Rise Against, In Flames, The Sword illetve Asking Alexandria is az osztrák-magyar határon június 12-14-ig. Mivel én innen a Life Of Agonyt bírom a legjobban, ezért tőlük rakok most be friss koncertvideót.


rock metál hír novarock2014.10.02. 14:32 – dankógábor

A Spektrumra kell kapcsolni a heavy metal történetéért

FLAT_CCC_315-STILL-IMG_6991 [SLASH].jpg

Még egy zenei sorozat indul egy magyar tévében. Most éppen a Spektrumon, ráadásul rétegműfajról lesz szó. Kizárólag a heavy metalról. A sorozatot az a Sam Dunn készítette, aki az Iron Maidennel és a Rush-sal is forgatott már többször, de a heavy metalról sem ez az első filmje. A lényeg, hogy szakértő kezekben van a 11 részes sorozat, amiben az égvilágon mindenről lesz szó, ami a műfajba tartozik. Lesz klasszikus heavy metal, thrash metal, progresszív metal, de még hardcore is. Na meg death és black metal, csak, hogy a kedvenceinket is említsük.


spektrum hír a heavy metal története2014.10.02. 13:46 – dankógábor

Új kvlthely a Vörös Yuk helyén

Szóval az van, hogy:

2014. október 3-án nyitja meg kapuit hivatalosan is a Vörös Yuk helyén található KVLT, amely a korábbi klubhoz képest teljesen új dizájnnal, új hangfelszereléssel várja a látogatókat. Négyféle csapolt kézműves sör, italakciók, valamint a Southern Oracle turnéindító koncertje az ősbemutatón a The Last Charge, a One Reason To Kiss és a Satelles társaságában. Belépő teljes egészében leiható.

Igazából ennyit kell tudni Budapest régi-új helyéről. Na meg azt, hogy lesz például GBH is benne, ami igazán oda illik, lehet a plafont taposni a bakancsokkal. Természetesen ezen kívül is lesznek koncertek, ide tessék klikkelni az programért! És akkor a Southern Oracle legfrissebb lemezével zárom soraimat:


hír kocsma kvlt2014.10.02. 12:26 – _Hóember_

Kempingezés az NDK-ban – KillaGoons-lemezkritika

Killakikitt & Snowgoons - KillaGoons (Scarcity Budapest & Goon MuSick)

killagoons.jpg

Szögezzük le így az elején: a Killakikitt olyan kemény, mint egy végbéltükrözés. Ráadásul most, hogy a német csodaproducer csapattal, a Snowgoons-zal szövetkeztek, kicsit még keményebbek lettek. Azzal a Snowgoons-zal, akiknek a tudománya megmaradt a filmzenékből kivágott, 10 másodperces hangminta alá beszúrt old school doboknál. Persze ez önmagában még nem bűn, hiszen nyugodtan mondhatjuk, hogy a hangmintázás a hiphop egyik alapja, de ha ezt valaki csak olyan semmitmondóan képes csinálni, hogy a Go Trabi Go bármely jelenete szórakoztatóbb a munkásságánál, akkor ott komoly gond van.


lemezkritika hiphop rap killakikitt snowgoons