2014.10.19. 16:46 – dankógábor

Snoop Dogg magyarokat néz a tévében

snoopjatek.jpg

Szombat este mutatták be a Játék határok nélkül újabb évadának első részét. Az eredeti műsorra lehet a fiatalabbak nem is emlékeznek, de a kilencvenes években őrült nagy buli volt nézni is meg csinálni az idióta sorversenyeket, amiken a magyarok rendre jól szerepeltek. Én nem láttam most, megmondom őszintén, nem tudom mi volt benne, de látta helyettem Snoop Dogg, aki az Instagramján közvetítette az általa őrült baromságnak titulált játékot. Jöjjön is a rapper meg az ő mókás értetlenkedése nyolc mikrovideón keresztül. Az egyiken még a magyarok is feltűnnek a bikával (???) harcolva.


hír snoop dogg snoop2014.10.18. 11:51 – dankógábor

Bréking! Kiderült miért van Bonón mindig napszemüveg!

Nem, nem azért, mert köcsög.

Prózai oka van ám ennek. Zöldhályogja van. Bizony. Már vagy húsz éve ebben a betegségben szenved, de csak most árulta el miért van állandóan rajta valamilyen kegyetlenül drága napszemüveg. Egyrészt akkor Bono a betegségéből csinált védjegyet, ügyes, másrészt nagyon kell a reklám ennek a pár napja megjelent új U2-lemeznek, ha már ezt a húsz éve őrzött titkot is elárulta.


pop rock hír u2 bono2014.10.17. 14:18 – dankógábor

A MAHASZ lakótelepi hiphopról és arcba tolt előadókról ír hírlevelében

Az 1992-ben létrehozott Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének deklarált célja az alábbi hat pont:

  • - ellássa tagjai jogi, érdekvédelmi képviseletét, hazai és nemzetközi téren egyaránt
  • - közreműködjön a szakmára vonatkozó jogszabályok előkészítésében - figyelemmel kísérje a szakmát érintő állami és közigazgatási intézkedéseket, szükség esetén fellépjen a szakma érdekében
  • - tagjai számára biztosítsa a versenysemlegességet
  • - fellépjen a hanghordozók jogosulatlan előállítóival és terjesztőivel szemben
  • - rendszeres slágerlistákat, statisztikákat közöljön a zenei piac aktuális állapotáról, szükség esetén piackutatást végezzen vagy végeztessen
  • - a hangfelvétel előállítók közös jogkezelő szervezeteként kihirdesse a kollektív jogkezelés körébe utalt jogdíjak tarifáit, begyűjtse a jogdíjakat a felhasználóktól és felossza azokat a hangfelvétel-előállítói jogosultak körében.


hír mahasz2014.10.17. 09:21 – dankógábor

Új AC/DC-promókép, Phil Rudd dobos nélkül

Sokan várták már ezt a képet. Ez az első, amin szerepel Stevie Young, aki a beteg Malcolm Young helyét vette át a rockzenekarban. Meglepő viszont, hogy Phil Rudd dobos hiányzik róla. Állítólag nincs különösebb baj: Rudd halaszthatatlan családi ügye miatt nem lehetett ott a közelmúltban lezajlott klipforgatásokon, és ezért nem szerepel a képen, ami szintén ott készült. Vajon ugyanezt Angus Young nélkül is megcsinálták volna? 


rock hír acdc2014.10.17. 08:56 – dankógábor

Eddig jó az új Foo Fighters-lemez

ff_c.jpg

Az alább is hallható lemeznyitó dal legalábbis elég jó. A Something For Nothingot Chicagóban rögzítette Dave Grohl és csapata, méghozzá Steve Albini legendás hangmérnök legendás stúdiójában, az Electrical Audióban. Vendég is van benne, méghozzá Rick Nielsen a  Cheap Trickből. A november 10-én megjelenő Sonic Higways nagylemez összes szerzeménye hasonló koncepcióval készült. Legendás helyen lettek felvéve, legendás vendéggel, egyfajta zenei körutazásként az Egyesült Államokban. És ugye jön még hozzá az HBO-s dokumentumfilm is, ami nem csak arról szól, hogy a Foo Fighters rögzít, hanem Amerika zenei térképe is lesz. Olyanok szólalnak meg benne, mint James Murphy, Ian MacKaye, Mike D, Pharrell Williams, Chuck D, Josh Homme, Dan Auerbach, Willie Nelson, Chris Martin vagy Joan Jett. Ja, és Barack Obama is. Szóval igen nagyot akar dobni Dave Grohl az új lemezével, egyelőre nem úgy tűnik, hogy belebukna. Alább a Something For Nothing, illetve a film trailere.


rock hír foo fighters2014.10.16. 15:33 – dankógábor

Mi lett volna a világgal, ha Lars Ulrichot tényleg kirúgják a Metallicából?

metallica1986.jpg

Ez a pletyka már tartja magát egy ideje, de most a könyvének némi promót csapó Scott Ian Anthrax-gitáros megerősítette azt, amit eddig csak áttétesen, a habókos Dave Mustaine Megadeth-főnöktől lehetett hallani. Azt kell a sztoriról tudni, hogy 1986-ban a Metallica az Anthraxszel turnézott, és Ian szerint a körút végeztével a Metallica háromnegyede új dobost szeretett volna a zenekarba, hogy változtassanak. (Azt, hogy a változtatás mit jelent, nem tudni.) Az Anthrax tagjai állítólag a hír hallatán teljesen kibuktak, mert csak ezzel a négy emberrel tudták elképzelni a Metallicát. A történelemből már tudjuk, hogy ebből az egészből, még ha igaz is, nem lett semmi. A zenekar buszbalesetet szenvedett, amiben Cliff Burton basszusgitáros elhunyt. Valószínűleg kisebb gondjuk is nagyobb volt annál, minthogy doboscserén gondolkozzanak. Ian amúgy nem hiszi, hogy kirúgták volna Ulrichot, ha Burton is túléli a balesetet, igaz ezt most már senki nem tudja meg soha. Ian könyvéhez egyébként Kirk Hammett Metallica-gitáros írta az előszót, szóval lehet a sztoriban valami. 


metál hír metallica anthrax2014.10.16. 12:18 – dankógábor

A Led Zeppelin Rock And Rollja, ahogy még soha nem hallottad

Jó, kicsit becsapós a cím, de végül is igaz. Hamarosan megjelenik a Led Zeppelin negyedik és ötödik albuma remaszterizálva, egy rakás verzióban, amik közül a gyűjtők kedvence természetesen az ilyen dobozok. A dobozokban pedig vannak zenei különlegességek is, amiket ráadásul azok is megkapnak, akik csak a szimpla kiszerelésű kétcédés verziót veszik meg. Ilyen az alább hallható Rock And Roll alternatív mixe is. Mind a négyes lemez, mint a Houses Of The Holy október 28-án jelenik meg.


rock hír led zeppelin