2014.10.26. 13:27 – Lángoló

Zenék a hangulatodhoz – Hazai újdonságok

dalmegosztás

A legutóbbi dalmegosztásban eléggé dominált a pop rock, ezúttal viszont újra a zenei sokszínűség tárházát találjátok ezen bevezető szöveg alatt. És ezt most szó szerint kell érteni, mert tényleg van itt a rocktól kezdve az elektronikán és a hip-hopon át a kísérleti zenéig sok minden, na meg még metal is. Ráadásul a dalok hangulata is nagyon változatos, az is megtalálja a maga zenéjét, aki épp jó kedvében van, de az is, aki ideges, vagy épp nagyon elege van a világból. Ennek megfelelően ez a lista rekordhosszúságúra sikeredett, úgyhogy nem is húzzuk tovább az időt, jöjjenek a friss hazai zenék.


magyar dalmegosztás2014.10.26. 10:22 – Lángoló

Két szuper underground koncertajánló!

The Wounded Kings & Nadir és Dread Sovereign & Procession & Magma Rise a Trafikban!

the-wounded-kingsbig.jpg

Az utóbbi években egyre színvonalasabb és egyre undergroundabb koncerteket szervező Subterra Booking újra hallat magáról. Két egész ütősnek ígérkező, egymástól független, de műfajilag rokon élő megmozdulásra szeretnénk felhívni a figyelmeteket a hajtás után.


hír program magma rise procession The Wounded Kings Nadir Dread Sovereign2014.10.26. 07:53 – dankógábor

Feloszlott Beady Eye, jöhet az Oasis

De nem jön. Legalábbis a mostanában állítólag ismét jóban levő Gallagherek ezt mondják, illetve leginkább Noel mondja azt, hogy az Oasis-reunion nem fog bekövetkezni. Aha, persze. A Beady Eye amúgy lényegében egy Noel Gallagher nélküli Oasis volt, szóval ha úgy oszlottak fel, hogy összevesztek, akkor tényleg nehéz lesz a nagy újjáalakulás. De lehet csak az volt a bajuk, hogy közel sem értek az anyazenekar sikeréhez. Akkor viszont tuti jön a reunion. Utóbbira fogadnék. A Beady Eye öt évig létezett, két lemezt adott ki. Noel Gallagher High Flying Birds zenekara még fut, ők márciusban tartanak majd a második lemezüknél.


rock hír beady eye2014.10.25. 11:58 – Gnosis

Kiszámítható brutalitások - Három friss hallgatható nagylemez

Einherjer, Obituary, Khold

AZ_hármas.jpg

Ma két norvég és egy amerikai brutálmetal csapat legújabb lemezét mutatjuk be nektek, lankadó szeretettel. Természetesen egyik album sem lett reveláció, viszont a mostani netadós időkben meg kell becsülni azt is, ha nem kell letölteni valamit, hanem a kevesebb adatforgalmat generáló streamelés jön házhoz. Einherjer-Obituary-Khold-rajongók készüljetek, jön a METAL!


obituary einherjer khold2014.10.24. 14:23 – Juhász Edina

Találkoztam Bonóval, nem volt vele semmi gond - Helmet-interjú Page Hamiltonnal

A Helmet szereti Magyarországot. Illetve Page Hamilton Helmet-főnök szereti Magyarországot. Amióta először betette a lábát az országba, azóta rendszeresen jön. Vagy legalábbis már nem először. Most éppen a Dürer Kertben fog fellépni, ahol az elejétől a végéig előadják a Bettyt, ami a csavarosan zajos rockzenekar legnépszerűbb albuma a mai napig. A szombat esti bulira bátran menjen mindenki, biztos, hogy jó lesz. Előtte pedig egy kis beszélgetést olvashattok Hamiltonnal.


interjú rock noise helmet2014.10.24. 14:01 – Hirdetés

Zajok a szomszédból: Új osztrák zenék - Ma este Cid Rim az A38-on

cidrim02_AndreasWaldschuetz.jpg

Cid Rim - amellett, hogy a december 5-én szintén az A38-on fellépő Dorian Concept dobosa - az egyik legkomolyabb bécsi elektronikus zenész és producer. Készített hivatalos remixeket a CHVRCHES vagy Sky Ferreira dalaihoz, az Azealia Bankst, a Hudson Mohawke és Lunice TNGHT-projektjét vagy a Machinedrum-anyagokat is kiadó, rém trendi LuckyMe jelenteti meg lemezeit. A játékos kedvű, eklektikus, tört ütemeket, absztrakt hiphopot, szvinges hangulatokat jó érzékkel keverő zenész-producer első budapesti fellépésére remek szettet ígér. És mivel a BBC Radio 1 sokszor játssza mixeit, egy hete pedig a Boiler Roomban lépett fel, a "remek szettet" el is hisszük neki. 


hír cid rim2014.10.24. 12:48 – dankógábor

Itt a Washingtonban rögzített új Foo Fighters-dal

The Feast and the Famine-t abban az Inner Ear Studiosban vették fel, ahol olyan csapatok ma már alapműnek számító lemezei készültek, mint a Minor Threat, a Fugazi, a Dag Nasty vagy a Bad Brains. Utóbbi zenekar vagy egyes tagjai a Wikipedia szerint vendégeskednek is a friss Foo Fighters-dalban. Az Inner Ear Studios egyébként valószínűleg Dave Grohlnak is ismerős valamennyire, ugyanis első híresebb zenekara, a Scream vett fel pár albumot a helyen. Érdekes, hogy pont abban az időben nem rögzítettek ott semmit, mikor Grohl a csapat tagja volt. Alább az új dal, egy rövid trailer az HBO-s film washingtoni részéhez illetve az első kislemez, a Something from Nothing szöveges videója is, mert ez még nem volt a Lángolón. Ja, a dal nem annyira jó, mint az első kislemez, csak úgy mondom.


rock hír foo fighters