2014.11.01. 23:55 – Magyar Ádám

Visszajött a vándor – hiperkarma-koncertbeszámoló

„Köszönjük, Robi, hogy újra vagy.” Körülbelül így foglalta össze a gondolatait Marsalkó Dávid, a hiperkarma visszatérő, lemezbemutató és halloweeni koncertjének vendége a színpadon. Bennem valami hasonló fogalmazódott meg 2011-ben, amikor egyszer már visszatért a zenekar. Egy évvel korábban ugyanis feloszlott a Kispál, és bár már jóideje alig csinált új zenét, ezzel mégis keletkezett egy elég nagy lyuk a hazai alternatív zene élvonalában. Ezek után pedig nem nagyon tudtam, hogy ki fogja ezt betölteni – a Quimby volt már annyira fent korábban is, hogy számottevőt már ne nőjön, más meg nem közelítette meg ezt a szintet a hasonló zenekarok közül. A hiperkarmában viszont bíztam, és vártam a beígért új albumra.


pop hiperkarma koncertbeszámoló2014.11.01. 08:39 – Dankó János

Félelem és reszketés Budapesten - Junkies-interjú

Meghallgatható az új lemez is!

A Junkies idén 20 éves. A zenekar ennek kapcsán sok dolgot csinált az évben. Volt jubileumi koncert, egy fellépés a régi dobossal, Jódlival, és most szombaton jelenik meg a zenekar új lemeze is. Szombaton, azaz november 1-én a Barba Negrában ennek kapcsán lemezbemutató is lesz (az eredeti felállású Sex Action-koncert mellett). A közelmúlt eseményeiről, az új lemezről és sok más témáról beszéltünk Szekeres András énekessel és Barbaro Attila gitárossal, de kicsit később csatlakozott Riki Church basszusgitáros is.


interjú rock junkies2014.10.31. 12:00 – Lángoló

Panelpop a nyolcadikról - Fish!-klippremier: Nyomot hagy

Új klip a Fish!-től. Ez mondja róla Kovács Krisztián énekes:

A tavaly megjelent Konzervzene lemez egyik legérdekesebb dala, szövegben és zenében is egy kissé rendhagyó, komolyabb hangvételű dal, Fish!-mércével mérve legalábbis...sok Gaslight Anthem, Hot Water Music és Bad Religion vagy éppen Offspring lemezt hallgattunk a felvételek környékén és előbukkantak a hasonló punkrock hatások, innen a tempók, az óóózós vokálok és a kissé érzelmesebb szöveg. A klip így nem a tőlünk megszokott viccelődős vonalat viszi tovább, inkább egy, a hangulathoz passzoló akciófilmecske, gyönyörű képekkel és helyszínekkel, többek között a lépcsőházzal, ahol felnőttem. A főszereplőnknek pedig innen is köszi, alvás nélkül tekert két napig egyfolytában, szerintem azóta alszik.

Több információ nem is kell, csak maga a klip, ami egyben a Suzuki viaDAL sorozat legújabb darabja:


rock hír fish!2014.10.31. 09:33 – Gnosis

Zúz és megoszt az új Anaal Nathrakh-album

anaalband20102_638.jpg

Na kérem, itt az új Anaal Nathrakh, amiről korábban a kommentelők azt mondták, hogy "nem olyan jó mint az előző", "ugyanaz, mint az eddigiek", "dehát ez kurvajó". Ebből is látszik, hogy nem kell itt Metallicának vagy Tankcsapdának lenni ahhoz, hogy megosztó legyen egy album, ráadásul ugye a zene is az extrémebb brutál vonalat képviseli hosszú évek óta. Van most plusz elektronika is amúgy, meg trillázó dallamok. Jó ez, nem kell picsogni mindig.


metál hír black death anaal nathrakh2014.10.30. 19:30 – Lángoló

Itt a Lesz majd egyszer tábortűz verzióban - rendhagyó Konyha-klippremier

Konyha_Sajto2014_Tiszai_1 (1)_1.jpg

November 5-én jelenik meg a Konyha zenekar második, Elmentek a szörnyek című lemeze. Az album vizuális beharangozásaként - a megszokottaktól eltérő módon - egy korábban már publikált dal, a Lesz majd egyszer koncertverzióját hozta nyilvánosságra a zenekar, amely nem is tartozik a lemez gerincéhez, hanem rejtett, bónusz felvételként került a korongra az utolsó pillanatban.


pop rock konyha hír2014.10.30. 17:36 – dankógábor

Itt az új hiperkarma-lemez

Ahogy az előbbi posztban írtam, minden Anna & The Barbies-zal van tele és vele csak egy zenekar veheti fel a versenyt, a hiperkarma. Mindenhol Bérczesi-interjút lehet olvasni. Egyébként mi is csináltunk interjút Bérczesi Robival, ez itt található. Mellé pedig itt az új lemez alább, az elejétől a végéig. A premier egy interjúval (mi mással) egybekötve a hvg.hu-n volt. Péntek este pedig a lemezbemutató koncert a Pecsában.


pop rock hír hiperkarma2014.10.30. 15:43 – dankógábor

Mindenhol Anna & The Barbiest látok, még ebben a posztban is

De most komolyan, akárhová kattintok a neten, megyek az utcán, mindenhol Anna & The Barbies van. Sőt, ugye még a tévében is, egy tehetségkutatóban. Ott magát Pásztor Annát láthatjuk szakérteni. Most meg kaptam egy hírlevelet, hogy itt az új lemez, meghallgatható. Szóval csatlakozom a felhajtáshoz. Alább a lemez, fizikai megjelenés, dedikálás november 3-án lesz a Gödörben G3-ban. Koncert meg movember 14-én a Syma csarnokban, és az Anna & The Barbies élőben kiváló, szóval.


rock hír anna and the barbies2014.10.30. 15:18 – Lángoló

Igazi eklektika Szabó Enikő lemeze

Szabo_Eniko_lemez.jpg

Szabó Enikővel számos formációban találkozhatott az ember eddig. Népzenei, jazz, rock és undergound együttesekkel egyaránt fellépett itthon és külföldön. Az énekesnő ezúttal dalszerzőként is debütál, hiszen 2014 októberének végén saját lemezével jelentkezik, melyben az imént felsorolt stílusokat keveri a személyes hangvételével. Erről a lemezről származik a Minden ősszel című dal is, amihez klip is készült. Ezt mutatjuk be alább.


jazz folk pop rock hír szabó enikő