2014.11.16. 13:07 – m.adi

Magyar újdonságok nem csak itthonról

dalmegosztás

Megérkezett első novemberi dalmegosztásunk is, hét hazai újdonsággal, köztük az Irie Maffia új klipjével, valamint a rovat régi visszatérőivel és szárnybontogató, bemutatkozó anyagos előadókkal. Stílusilag elég vegyes a kép, talán a szokásosnál nagyobb a hip-hop aránya, de aki a gitárzenét kedveli, az is talál grunge-ot meg pop rockot, na meg gitáros rappet is. Ami még érdekes, hogy a listán szereplők között van itthonról kivándorló és Amerikából hazavándorló előadó, meg egy határon túli zenekar is.


magyar dalmegosztás2014.11.15. 17:25 – Szponzorált Tartalom

Berentzen Best Of Házibuli 2. - Oleg

Töltsd fel a legjobb bulivideókat és nyerj!

Oleg.png

A Berentzen All Stars formációban nyolc olyan hazai énekes állt össze egy különleges projekt erejéig, akik más stílusban mozognak ugyan, de egy jó buliért biztosan nem mennek a szomszédba, legfeljebb ha ott rendezik. Hétvégi kedvcsináló sorozatunk második részében a Polar Dearből Borsos Oleget kaptuk mikrofonvégre. Ha úgy gondolod, hogy nála is jobb sztorijaid lesznek a hétvégén, érdemes tovább olvasnod! Ha nem, akkor is!


játék interjú szponzoráció oleg polar dear berentzen all stars2014.11.15. 10:40 – dankógábor

Itt az első Fugazi-demo teljes egészében

A Fugazi egy nagyon jó zenekar volt. Hivatalosan ugyan nem oszlottak fel, de mivel 2003 óta nem csináltak semmit azon kívül, hogy csaknem az összes koncertjük felvételét megjelentették, nyugodtan mondhatjuk, hogy a washingtoni posthardcore-zenekar nem létezik. Viszont mivel mind a hat nagylemezük, és négy EP-jük tökéletes, így mindig van mit hallgatni. Ehhez jön most hozzá a csapat első demója, amit 1988-ban ingyen osztogattak a koncerteken. A 11 dalból kilencet később újra rögzített a Fugazi, a maradék kettőből egyet egy válogatáson adtak ki, egy pedig soha nem jelent meg stúdióverzióban, csak koncerteken játszották. Ezt lehet most meghallgatni alább teljes egészében. Aztán pedig meg is lehet venni vinylen, ahogy én most megteszem.


punk fugazi hardcore hír2014.11.14. 14:14 – edicsek

És ha már így quimbyzünk, azt is eláruljuk, hogy igazából kit nyúlt le Kiss Tibi

Ez már régóta kikívánkozik belőlünk.

Kiss Tibire, a Quimby frontemberére a legtöbb nő úgy tekint mint valami félistenre, aki folyton zilált hajával, mély hangjával és költői szövegeivel a legtöbb bölcsész érdeklődésű lánynak a tökéletes férfit testesíti meg. Persze furcsa ez az egész, mert a Quimby lassan az az értelmiségi fiúbanda, ahol a huszonéves és harmincas nők rajonganak kicsit visszafogottabban és értelmiségiebben Kiss Tibiért úgy, mint a tizenévesek a One Directionért. Ez természetesen semmit sem von le abból a tényből, hogy a Quimby az ország legismertebb és legfelkapottabb alternatív zenekara, akik úgy lettek nagyon menők, hogy közben ugyanazok az arcok maradtak, mint 15 évvel ezelőtt. Kivéve egy arcot, méghozzá a frontemberét. Nála megváltozott valami és most elmondjuk mi. Kiss Tibi nem más, mint


rock bulvár hír quimby mókaéskacagás2014.11.14. 12:53 – Lángoló

Három plusz egy Quimby-mellékprojekt

Azt a hírt kaptuk, hogy valami hamarosan történik majd A Kutya Vacsorájával. Tudjátok, ez az a zenekar, amiben Quimby-tagok zenélnek. Merthogy több olyan zenekar van, ahol Quimby-tagok zenélnek. Igazi kis kolónia ez a zenekar, egy baráti társaság, akik imádnak zenélni. Szóval a hír hallatán nagy hirtelen megmutatunk négy olyan formációt, ahol Quimby-tagok zenélnek. Van több is, ahol felbukkannak, de most csak ezt a négyet emeljük ki. Csak úgy.


hír quimby szilárd a kutya vacsorája marlboro man kulákok2014.11.14. 09:21 – Magyar Ádám

Ezért a Diligramm a kedvenc Quimby-lemezem

Vannak olyan emberek, akik a legnépszerűbb anyagait szeretik leginkább egy együttesnek, a másik típus viszont képes valamiért jobban kötődni egy zenekar kevésbé ismert dalaihoz, mint a slágerekhez. Ennek azon túl, hogy csak egyszerűen jobban tetszenek neki, több oka is lehet. Köztük olyan kevésbé nemeslelkű dolgok, mint az a képmutatás, hogy én annyira vágom az adott zenekart, hogy az ismeretlen számait is nagyon szeretem (nem úgy, mint te), és én nem a csapból is folyó dalait szeretem a legjobban (ellenben veled).  Sosem fogom bevallani, de biztos van egy kicsi ebből a képmutatásból bennem is az olyan esetekben, amikor én is egy zenekar kevésbé ismert albuma mellett teszem le inkább a voksot. És hogy a Quimby esetében miért a Diligramm mellett, azt most megpróbálom elmondani.


pop rock quimby diligramm2014.11.13. 13:42 – Lángoló

Saját koncertünk nézői vagyunk – Adolescens-interjú és -dalpremier

140926_adolescens02.jpg

Az Adolescens zenekarban minden megvan, hogy hamarosan országos viszonylatban is ismerősen csengjen a nevük: fiatalok, helyesek és pofátlanul fülbemászó indie-s rock nrollt játsszanak. Megjárták az underground szamárlétrát: klubkoncertek, showcase fesztivál, Petőfi Rádiós debütálás, OTP reklámzene. Alább dalpremier és interjú.


indie pop rock adolescens2014.11.13. 11:00 – Lángoló

Klippremier a ma esti Manökken Proletarz-koncert elé

A Manökken Proletarz zenekar 2004 óta létezik, de végleges formáját csak a közelmúltban nyerte el. Stílusuk viszont a kezdetek óta változatlan: alternatív, magyar nyelvű szövegekkel működő csajos-punkos zenét játszó együttesnek lettek elkönyvelve, leginkább a fiúk-lányok felállásnak köszönhetően. Legnagyobb sikerük eddig a Nagylátószög (Virágokat sodor a szívem) című daluk volt, ami bekerült a Petőfi Rádió lejátszási listájába. Nemrég a két lány-két fiú felállást az egy lány-három fiú vette át. Ja, és nemrég jelent meg legújabb nagylemezük is, a Szívbemarkoló. Lemezhez pedig lemezbemutató is jár, ami ma este lesz a GMK-ban, ahol rajtuk kívül fellép még Szekeres András is, illetve Aaron Cuadra, aki az USA-ból érkezik az estére. Ennek örömére most itt a Lángolón debütál a csapat legújabb klipje, a Mondtam már.


pop rock hír manökken proletarz2014.11.12. 15:44 – m.adi

Itt a harmadik 30Y-EP is, összeállt a nagylemez

Pénteken lemezbemutató az Akváriumban!

30y_1.jpg

Úgy néz ki, ez az ősz a hazai alternatívnak nevezett zenekarok körében is elég eseménydúsra sikerül, nem sokkal azután ugyanis, hogy megjelent a hiperkarma új albuma, új lemezzel jelentkezik a 30Y is. Közös a két zenekarban az, hogy a 2014-es év előtt szünetet tartottak, bár a 30Y inkább csak félretette eredeti számait a Szentimentálé projekt és a Beck-testvérek saját zenekara javára. Idén februárban aztán új Ep-vel jelentkeztek a srácok, de már a több mint tíz évig velük zenélő Gradvolt Endre gitáros nélkül. Júliusban aztán jött a következő kislemez, most pedig itt van a trilógia utolsó darabja, amit alább meg is hallgathattok, és amin a korábbiakhoz hasonlóan Ligeti Gyurival dolgozott együtt a zenekar.


hír 30Y