2014.12.07. 13:51 – m.adi

Sokat ősszel sem javult a közízlés

MAHASZ-toplisták

toplista_yt_fb_mahasz_2014_q4.jpg

Szokás szerint nagyon gyorsan elment ez az év, máris itt van az adventi időszak, a MAHASZ képében megjelenő Mikulás pedig ezúttal friss magyar zenehallgatási statisztikákat hozott nekünk. A szeretet ünnepének közeledte talán arra is jó lesz, hogy az ilyenkor szokásos felháborodás és a társadalomba vetett hit végső elvesztése helyett egy kicsit békésebben szembesüljünk az adatokkal. Mert hogy nagy változás nincs, a 2014 őszét feldolgozó listák ugyanúgy tele vannak teljesen színvonaltalan produkciókkal és tehetségkutatós tucatsztárok anyagaival. A helyzet semmivel sem rosszabb, mint korábban, de sokkal nem is lett jobb, szóval nyugodtan nevezhetjük siralmasnak. Úgyhogy igyunk egy forralt bort, tegyük fel az egyébként az aktuális lemezeladási listán nyolcadik Vigasztaló Énekek I. című albumot a Református Kórusok előadásában, és nézzük az eredményeket.


magyar lista hír gagyi2014.12.07. 11:58 – dankógábor

Kiscicát mentett a Slayer

Az év híre!

Még hogy Sátán!? Még hogy gonosz!? Inkább tündéri tagokból áll a Slayer. Jó, legyünk pontosak, a Slayer turnécsapata, mert nem tudjuk a kígyógazda Kerry King mit csinált volna, ha ő látja meg ilyen olcsón az eledelnek is beillő kiscicát Indianapolisban. De a kiscicának mázlija volt, mert Jess Cortese, a turnémenedzser asszisztense csapott le egy dollárért a cuki állatra, akit egy hajléktalan árult. Valószínűleg fogalma sem volt mit kezd majd vele, egy picit lógtak együtt a turnébuszban és a koncerthelyszínen, bandáztak úgymond. Aztán az állat szerencséjére az egyik helyi ember ismert valakit, aki szeretett volna kiscicát, így új gazdája lett Gypsynek. Merthogy ez lett a neve. Azóta már állítólag prímán érzi magát az új helyén. Hát ez a cuki hír teljesen bevilágította ezt a setét vasárnapot.


metál hír slayer thrash2014.12.06. 14:30 – dankógábor

Szubjektív szemezgetés a friss Grammy-jelöltek közül

Egész hétvégére elég ez a zene, de még tovább is.

Péntek este bejelentették azokat a neveket, akiknek jövőre nagy csinnadrattával átadják majd a Grammy-díjakat. A nomináltakat a Twitteren szórták ki szép lassan, őrölve az idegeket. Már azok idegeit, akinek számít az amerikai Fonogram, mert mindenki mondja, hogy őt nemérdekli, de azért durcásan átveszi, ha nyer. Alább rengeteg zene jön mindenféle kommentár nélkül, csak, hogy megmutassam az adott kategóriákban kik nyerhetnek. Persze nem minden kategóriát pakoltam be, csak a legfontosabbakat, a full lista itt van


hír grammy2014.12.05. 15:12 – Nihil_AK

Deathmetalos péntek este a Blue Hellben

goatwhore_1.jpg

A Concerto az utóbbi időben igencsak kényezteti a leggorombább stílus rajongóit – pár hete a Cannibal Corpse zúzta le a Club 202 közönségét, a mai este pedig szintén érdekesnek ígérkezik a Dying Fetus és a Goatwhore főszereplésével. Ha ez nem lenne elég, januárban már biztosan érkezik az Obituary, májusban meg a Six Feet Under. Ha téged is lever a víz a tiszta énektől, ma este érdemes lenézni a Kék Yukba. Kedvcsinálónak itt egy videós programajánló!


programajánló koncert hír concerto dying fetus fallujah goatwhore malevolence2014.12.05. 13:35 – Lángoló

Második műszakban is zenélnek a Csík egyes tagjai

Premier!

A Fonó gondozásában megjelent a Második Műszak első lemeze. A más formációkban aktív, többségében Kossuth díjas tagok igazi örömzenélése ez a lemez olyan barátokkal mint Presser Gábor, Ferenczi György vagy Mező Misi. A zenekarvezető Szabó Attila, a Csík zenekar tagja, és több dalának szerzője a Második műszak lemezén hat saját dalt jegyez. Barcza Zsolt, Bartók József és Makó Péter ebben a formációban is társai. Pintér Zsolt nevét a Rackajamből ismerjük, Mihalik Ábel a Kiscsillag tagja, szóval tényleg mindenki ismert név. A saját szerzemények mellett elhangzanak feldolgozások is a Kispál és a Borztól és az LGT-től. 


premier folk pop rock hír második műszak2014.12.05. 11:00 – dankógábor

A közönség is beleszólhat az új Kutya Vacsorája-lemez további sorsába

Itt egy új dal róla, mellesleg.

cikkhez_macska_kutya.jpg

Újra Ugatok címmel hamarosan elkészül A Kutya Vacsorája új konceptlemeze. Az album tíz vadonatúj számot tartalmaz majd, amiről ízelítőnek most meghallgatható egy dal. A friss zenei anyagból további számok a zenekar december 13-ai budapesti koncertjén élőben lesznek majd hallhatóak. A közönség a dalok további sorsának alakulásában komoly szerepet fog játszani, így aki szeretne ennek az egyedi eseménynek részese lenni, és kíváncsi az alapos, elmélyedt alkotótevékenység eredményére, semmiképp ne hagyja ki azt a Luca-napi estét. Szóval ennek a nagy eseménynek a beharangozója most az alábbi, Ha én lennék... című dal.


premier pop dzsessz rock hír a kutya vacsorája2014.12.05. 10:00 – _fá_

Új budapesti szórakozóhelyre jön Clark, aki 2014 egyik legjobb lemezét rakta össze

Több dolog miatt is fontos nap december 13 Budapesten: egyrészt megnyílik Tesla, ami az ígéretek szerint a város klubszínterének egyik legmenőbb részévé fog válni, másrészt fellép Clark, aki épp sokadvirágzását éli, és az év egyik legjobb lemezét adta ki idén. A leginkább analóg hangokkal dolgozó angol, de jelenleg Berlinben élő művészúr úgy ad cuccozás nélkül is értelmezhető hangsúlyt a technónak és house-nak és néha az idm-nek is, hogy közben a lehető legtávolabb áll a halálra unt bulizenéktől.


hír tesla house techno clark