2014.12.31. 12:05 – dankógábor

Mindenek Felett Álló Lángoló Top 25

2014 legjobb lemezei

A Lángoló csapatán belüli személyi változások előrevetítették, hogy az idei év végi listánk minden eddiginél rockosabb, metálosabb lesz. Aztán most, hogy összeállt a végleges sorrend, kiderült, hogy valóban. Meg kell jegyezni azonban, hogy olyanok is simán beírtak metállemezt előkelő helyre, akik amúgy alapból nem ilyen zenét hallgatnak, szóval azoknál is Lángolt a gitár, akiknél annyira nem szokott. Ja, és azért van itt sok más a popzene legfaszább ágán, a metálon kívül is. Szóval itt van alább a Mindenek Felett Álló Lángoló Top 25.


lista lemezek lista2014 legjobb lemezek2014.12.31. 10:32 – dankógábor

Itt egy trailer az N.W.A.-ről készülő filmhez

nwa2014.jpg

Nem jó minőségű, mert csak valaki felvette egy ausztrál Ice Cube-koncerten, de azért látszik, hogy nem unalmas életrajzi film lesz belőle. Ráadásul ugye Ice Cube meg Dr. Dre a producerek, ők meg ugye N.W.A.-alapítók, szóval csak akkor lehet szar a film, ha ők túl sokat akarnak vetíteni. A fenti képen amúgy az álló sor balról jobbra: Ice Cube,  F Gary Gray rendező és Dr. Dre. Alul O'Shea Jackson Jr. (ő lesz Ice Cube a filmben, mellesleg a fia az életben, mondjuk látszik is) Jason Mitchell (ő lesz Eazy-E) és Corey Hawkins (ő meg Dr. Dre). Alább a trailer, a film pedig nyárra várható, remélem Magyarországra is.


hiphop hír rap nwa2014.12.30. 10:19 – Rácz Mihály

Újévkezdés a Bajdázóval

Mostanában többször szóba került az a börzsönyi zenészcsapat, akik először Bajdázó, újabban pedig Horhos néven hoztak testközelbe kiváltképpen magas minőséget folkban és ambientben. A Bajdázó nagyjából megszűnt létezni, legalábbis mint lemezeket készítő és rendszeresen koncertező banda, ám belőle kinőve a Horhos bizonyos vonatkozásokban mélyebbre és magasabbra jutott. Előbbinek az utolsó lemezét itt méltattuk, utóbbinak pedig közelmúltbeli debütálását itt. A jó hír az, hogy a Bajdázó azért ad évente 1-2 koncertet, hogy ne maradjunk teljesen énekes folkdalok nélkül, főleg ne peregjen le az életünk műfaji csúcsminőség híján, így a legközelebbi lelki töltődésre az újév elején sort is keríthetünk velük Budapesten a Jelen Bisztróban (Blaha Lujza tér 1-2.) este 21 órai kezdettel.


folk hír program bajdázó2014.12.29. 14:42 – dankógábor

Tankcsapda-lemezek a legrosszabbtól a legjobbig

A hétvégén lezárta jubileumi évét a Tankcsapda, így mi is lezárjuk a vitát, hogy melyik a legjobb Tankcsapda-lemez. Persze ez a vita csak köztünk zajlott. Sőt, nem is igazán volt vita, pedig ha van zenekar, akikről a szerkesztőség minden tagjának van véleménye, akkor az a Tankcsapda. Ráadásul, és ez most durva coming out lesz, de szinte mindannyian szeretjük a debreceni zenekart. Persze régebben, mikor még fiatalok voltunk és bohók, jobban bírtuk őket, de egy olyan turnénak, mint amikor előszedik a korai lemezeket, nagyon tudunk örülni. És az elmúlt években szinte lelkiismertfurdalással írtuk le azokat a sorokat, amik miatt úgy berágtak ránk, hogy több mint másfél évig minden interjúban előkerült a gonosz sajtó, névtelen """kritikusok""" téma, sőt, még dal is született belőle. Mi pedig ezeket olvasva sírtunk a sarokban, hogy dehát mi csak rajongóként írtuk le a véleményünket, miért bántanak?!?!?!? A szipogást most picit abbahagytuk, kitörültük a taknyot az orrunkból és összeraktuk az alábbi listát. Megmondjuk melyik a legjobb Tankcsapda-lemez. Meg azt is, hogy melyik a legrosszabb. Még lentebb pedig a kedves olvasó is megmondhatja ugyanezt. Klikk a képre, és indulás!


lista rock tankcsapda