2014.02.16. 18:53 – _fá_

Remek gyűjtés magyar elektronikából

Megjelent az ASAN nevű szervezet zenei anyaga, ami egy sorozat első darabja. Az ASAN leginkább zenével, grafikával és filmekkel foglalkozik, nagyrészt a hazai feltörekvő művészeket bemutatva. A zenei részleg nagy hangsúlyt fektet az újvonalas elektronikára, de helyet kapnak a magyar hip hop kiszemeltjei is. Az ingyenesen meghallgatható dalok közt ott van az általunk is kedvelt Zomblaze, Cadik vagy Iamyank, de szerepelnek nevek, amikről tényleg a büdös életben nem hallottunk. Az ASAN válogatása épp alkalmas arra, hogy mindenkit megnyugtasson: a magyar elektronikus zene tényleg nem csak Bárányból és az egykori playmate-ekből áll.


válogatás elektro asan2014.02.16. 15:11 – dankógábor

A Barbaro lemezeit hallgassa mindenki Herpai Sándor tiszteletére

Szombaton meghalt Herpai Sándor dobos, akit a legtöbben a V'Moto Rockból ismerhettek. Erről itt írta az Index. A közmédia is megemlékezett a kihűlésben elhunyt zenészre, méghozzá a Jégszív című V'Moto Rock-dallal. A legtöbben viszont szinte teljesen elfelejtik, hogy Herpainak a népzenei hatású, progresszív rockos, különleges zenét játszó Barbaro volt a szívügye, ahol olyanokkal zenélt, mint Cziránku Sándor, II. Lengyelfi Miklós, Ökrös Csaba, Tzortzoglou Jorgosz, Zsoldos Tamás vagy Both Miklós. Ezt a zenekart ő alapította, és itt játszotta azt a zenét, amit igazán szeretett, amit teljesen a magáénak érzett. Úgyhogy most Herpai tiszteletére tessék meghallgatni a csapat mindhárom nagylemezét! Ő is biztos ezt mutogatta volna. Alább a három zseniális album (kettő ingyen streamelhető, a harmadik letölthető).


folk rock hír barbaro herpai sándor2014.02.15. 11:49 – dankógábor

Készül az új AC/DC-lemez

Az AC/DC tagjai nem azok a szószátyár fajta emberek. A zenekarról amúgy sem lehet túl sokat tudni, hát még akkor, mikor éppen pihennek egy-egy turné után. Most viszont Brian Johnson énekes nyilatkozott egy amerikai rádiónak, ahol elmondta, hogy májustól a tervek szerint bevonulnak egy vancouveri stúdióba, hogy felvegyék a következő nagylemezüket. Eddig nem akartak semmit elkiabálni, betegségről is beszélt az éneke, szóval csak a biztosról akartak nyilatkozni. Johnson szerint ilyen biztosnak tűnik az is, hogy az idén 40 éves zenekar 40 koncertet is ad majd 2014-ben, hogy megköszönjék a rajongók támogatását. Az ausztrál zenekar legutóbbi nagylemeze 2008-ban jelent meg Black Ice címmel. A budapesti lemezbemutatóra pár nap alatt kelt el az összes jegy. Minden bizonnyal így lenne ez egy esetleg újabb magyarországi koncertnél is.


rock hír acdc2014.02.14. 15:01 – Lángoló

Szombat este Tudósok az A38-on

A Rohanok egy tolókocsiban érted című Tudósok-szám legújabb, A legszebb szerelmes dalok című lemezükön jelent meg. A klipet a Közgáz Vizuális Brigád készítette a zenekar novemberben, Adolphe Sax születésnapján az A38 Hajón adott koncertjéből. A vágást Kronauer Ádám csinálta. A Tudósok február 15-én, szombaton ad koncertet az A38 Hajón, amelyet ezúttal a közelgő választásoknak szentelnek. Előttük a szentendrei Ricsárdgír zenekar ad koncertet, amely egyben Nincsen sárkány című első lemezük bemutatója is egyben.


rock hír a38 tudósok2014.02.14. 12:26 – dankógábor

Töltsd le ingyen a teljes De La Soul-diszkográfiát!

Azért teszi ezt az old school rapcsapat, mert egyrészt, valentin nap van, másrészt idén ünneplik első lemezük megjelenésének 25. évfordulóját. Szóval ajándékot kell adni az embereknek. Az akció magyar idő szerint ma délután ötkor indul, és nem tart örökké, mert szombaton este hatkor vége is lesz. A köztes időben ide kell klikkelni majd az ingyen zenéért. Az ünneplés amúgy folytatódik majd egész évben. Tíz év szünet után jön majd új nagylemez is, amiről az első dalokat már a következő hetekben hallhatják majd a rajongók. Ezen kívül lesz majd ep is a nagylemez előtt, meg mindenfajta érdekesség, egész éven át. Szóval aktív a De La Soul rendesen, tessék figyelni!


hír rap de la soul2014.02.14. 11:28 – dankógábor

Tankcsapda-turnéklip a Jóképűre


A Tankcsapda új turnéklipjét nézve izgatottan vártuk, hogy felbukkan-e Fejes Tamás legendás Indexnek beszóló pólója a képeken, de csalódnunk kellett. Így viszont többször nem nagyon néznénk meg a videót, mert annyira nem izgalmas, még ha nincs is rosszul összerakva. A debreceni rockzenekar mellesleg élete első Magyarországon kívüli turnéjára indul, és csak május közepén lehet majd őket itthon látni egy nagyszabású koncerten. Amúgy lesz más meglepetés is az évben, lévén idén 25 éves a csapat. Például jön az új nagylemez ősszel. Reméljük jó tökös lesz.


rock hír tankcsapda2014.02.14. 10:29 – Raffer Attila

Így nyom Arctic Monkeyst a Chvrches

A tavalyi debütlemezükkel nagyon nagyot szakító Chvrches megint bebizonyítja, hogy coverzenekarnak sem utolsók, ugye korábban a Bauhaus magyar vonatkozású számát dolgozták kicsit meg, de most máris itt a következő alany, ami nem kisebb név lett, mint az Arctic Monkeys. És hát nem kell sokat találgatni, melyik is lett a szerencsés kiválasztott dal, természetesen a tavalyi AM-en (amit mi is eléggé bírtunk) szereplő Do I Wanna Know?, amit a neten annyian újraértelmeztek, hogy mindenki már csak legyint egy újabb próbára. Mindenesetre Lauren Mayberryéknek az Arctic Monkeys is nagyon jól áll, és tényleg nagy felüdülés ezzel ismerkedni, ha már ronggyá hallgattad az eredetit. Mondjuk a vágási hibákból látható, hogy nem sikerült egyben felvenni, de azért így is le a kalappal.


pop hír chvrches2014.02.14. 09:35 – _Hóember_

Seggel reklámozza új lemezét Nicki Minaj


Szerdán késő este látott napvilágot Nicki Minaj új klipje, a Lookin’ Ass Nigga, amely a kísérőszöveg tanúsága szerint egyszerre két lemezt is beharangoz. A szilikoncsoda rapper csaj The Pink Print című albumán kívül a dal szerepelni fog egy Young Money válogatáson is, amely a Rise of an Empire név alatt fog megjelenni. Nicki Minaj – aki utoljára 2012-ben adott ki lemezt (Pink Friday: Roman Reloaded) – most leforgatott videójában mintha új image-ét is tesztelné: semmi rózsaszín, semmi paróka, csak elegáns, fekete-fehér képek. A két album megjelenési dátumáról egyelőre még nem esett szó, de a rapper hölgy elmondása szerint ezúttal nem csak a bejáratott producer gárda bábáskodik majd lemeze felett, hanem új tehetségek, és új hangzások is teret kapnak.


pop hír rap nicki minaj