2014.03.01. 16:02 – Hirdetés

Vasárnap Turisas a Hajón

Finnország egyik legnagyobb metalzenekara, az idén új lemezzel jelentkező Turisas jövő márciusban visszatér Budapestre: a We Ride Together turné az A38 Hajót is megmozgatja majd március 2-án, hiszen az ötödik hazai koncertjét adó zenekar újult erővel, és persze friss dalokkal tér vissza Magyarországra – minden bizonnyal a folk metal szerelmeseinek legnagyobb örömére. Előttük az amerikai Starkill zúz nagyot!


metál hír turisas2014.03.01. 13:24 – dankógábor

Húsz éve adta utolsó koncertjét a Nirvana

1994. március 1-én lépett fel utoljára a Nirvana. Nem így tervezték, de Kurt Cobain már ezen a müncheni koncertjén sem volt jól, így a másnapi bulit is törölték ugyanebben a városban. Hörghurutot és torokgyulladást diagnosztizáltak nála. Az európai körút folytatódott volna, de március 4-én Rómában Courtney Love eszméletlen állapotban talált rá a férjére, amit az altató és a pezsgő keverése okozott. Ezután minden további koncertet lemondtak, és hazautaztak. Egy hónappal később Cobain halott volt.


rock hír nirvana2014.02.28. 14:36 – dankógábor

Dropkick Murphys, Protest The Hero és Sick Of It All a Parkban

Ez így igen jól hangzik, bár én a Protest The Hero nagyon sűrű hardcore-os metálzenéjét nem igazán bírom, de a Sick Of It Allra mindenképpen úgy meg szeretném rántani a tespedésben elgémberedett öreg hátizmomat, mint a legutóbbi budapesti koncertjük alkalmával, mikor a Scratch the Surface-re véletlenül túl erőset bólintottam. A Dropkick Murphys meg biztos akkora kelta hatású punkkoncertet ad majd, hogy a Budapest Park lóherés mező lesz arra a másfél órára. Mindez amúgy nem egy este lesz, hanem külön-külön. A Dropkick Murphys június 17-én, a Protest The Hero július 1-én, a Sick Of It All pedig július 22-én jön majd hozzánk. Alább némi zene.


punk metál hardcore hír dropkick murphys protest the hero sick of it all2014.02.28. 13:57 – dankógábor

Nem csak egy Mastodon-lemez lesz idén?

Talán nem. Brann Dailor dobos mondta a Spinnek, hogy beszélgettek arról, mi lenne, ha télen kiadnának egy lassú dalokkal teli EP-t. Mert az új lemez, amit jelenleg pont kevernek, az olyan nyári. Szóval lehet nem csak egy Mastodon-anyagot kapunk az idén, bár az atlantai metálzenekar kifejezetten szeret mókázni, lehet most is csak vicceltek. Az új lemezről amúgy azt nyilatkozta Dailor, hogy egyszerre lesz rock and roll, heavy, bizarr, fogós stb. Szóval olyan mastodonos.


rock metál hír mastodon2014.02.28. 11:31 – dankógábor

Bréking! Jön a Prodigy a Szigetre!

Végre valahára magyar színpadon láthatjuk a Prodigyt. Ez a legnagyobb durranása a mai Sziget bejelentésnek. Ráadásul olyan show-t ígérnek az angolok, amilyet még nem látott a világ. Sőt, akár új dalok is lehetnek, merthogy pont a Sziget után tervezik kihozni az új lemezüket. Szóval tényleg olyat kapunk majd, hogy a fal adja a másikat. Jön amúgy még Lily Allen is. Ő elég aktuális most, és amiatt is nyugodtak lehetünk, hogy a Sziget nagyszínpadán is nagyszájú lesz, ahogy amúgy általában szokott. Lesz Ska-P is. Meg La Roux. Az utóbbi szinipop-formáció még nem volt nálunk annyit, mint az előbbi, nevéből is kikövetkeztethető műfajú zenekar. Jön Londonból a garázsrock Palma Violets, meg fellép majd az Arctic Monkeys-os Alex Turner nagy haverja, a Rascalsból is ismert Miles Kane is. Lesz Fink, meg Kavinsky, illetve az értő zenehallgatók örülhetnek a Jagwar Ma és a Bonobo fellépésének. Minket ezek amúgy nem érdekelnek. Csak a Prodigy! (Az igazság amúgy az, hogy a Prodigy minden nagy fesztiválon ugyanolyan rendszeres headliner szerte Európában, és a világ többi részén is, mint nálunk, szóval senki ne gondolja, hogy ez helyi sajátosság. Az más kérdés, hogy azokon a fesztiválokon van mellette Metallica és Black Sabbath is.)


fesztivál sziget hír2014.02.27. 14:32 – raffera

Őserdő, twerk és kecskék pórázon a Major Lazer új klipjében

Ez a három dolog Diplóék szerint nem is áll annyira távol egymástól. Kedden jött ki a Major Lazer új öttrekkes kislemeze, az Apocalypse Soon, amin többek között olyan arcok szerepelnek, mint a Daft Punkkal megint együtt dolgozó Pharrell, vagy Sean Paul, és már egy ideje meghallgatható, mondjuk itt. Rá egy napra már érkezett is egy klip a Lose Yourselfhez, ebben Moska és az RDX (aminek az egyik tagja szerintem Mario Balotelli) működik közre, és hát most mit mondjak, ez a videó maga a tökéletes Major Lazer-jelenség. Nem nagyon változtattak a Watch Out For This sikerének receptjén, van ebben is jó adag szándékolt prosztóság, meg romos épületek előtti seggrázás, csak a ruhatárat cserélték le öltönyre meg olyan táncosruhákra, amilyeneknek a ’60-as években képzelték a 2000 utáni jövőt.  A kecskék viszont tényleg cukik!


hír electro major lazer2014.02.27. 11:58 – dankógábor

Jön a Thirty Seconds to Mars is az egy nappal tovább tartó Voltra

Tavaly azt írtuk a Thirty Seconds to Mars voltos koncertje után, hogy aki véletlenül odakeveredik Jared Leto rockzenekarának egyik fellépésére, az mindenképpen nézzen bele, mert ennyire grandiózusan még nem láttuk eladni a nagy semmit. Na, idén ezt bárki megteheti, ugyanis megint jönnek Sopronba. Állítólag annyian szerették volna a sokadik újrázást, hogy kénytelenek voltak a szervezők engedni, és rábeszélték a csapatot a harmadik voltos fellépésre. Ez a legnagyobb hír a mai bejelentésben, de persze van még több más zenekar is.


fesztivál hír volt2014.02.27. 09:51 – Rácz Mihály

Itt nincs középszerű világzene - Négy lemez az új-folk útjairól a Trottel Records gondozásában

A Trottel Records bár régen is publikált folk, világzene, vagy jazz-közeli albumokat, az utóbbi években belehúzott, például három éve a FolkBeats nép- és világzenei tehetségkutatón felbukkanó bandák és énekesek legjavából adott ki tíz lemezes sorozatot. Külön hangsúly került a tisztán népzenei, azaz autentikus előadókra, és a külön a világzenei együttesekre.


folk lemezismertető nu-folk2014.02.27. 09:12 – _Hóember_

Megjelent Kid Cudi új lemeze

Ugyan szó volt róla, hogy jön majd, de tegnap éjjel egyszer csak megjelent Kid Cudi új lemeze. Ahogy mostanában egyre több album, a Satellite Flight: The Journey To Mother Moon is először az iTunes-on látta meg a napvilágot, és majd csak valamivel később jön a CD verzió, néhány bónusz dallal megspékelve. A tízszámos, eredetileg EP-nek induló Satellite Flight borítóját maga Cudi tervezte, és előfutárként szolgál a Man On The Moon sorozat harmadik részéhez. A negyven perces lemezen az egyetlen közreműködő Raphael Saadiq, és végigtekerve a cuccot elmondhatjuk, hogy a néhány elpazarolt instrumentális szám ellenére is fényévekkel jobb lett, mint Cudi előző, egész estés produkciója.


hír kid cudi