2015.02.12. 10:10 – Lángoló

Újra ugat a Kutya Vacsorája

Itt a második lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Újra ugatok címmel jelent ma meg a második Kutya Vacsorája-lemez, aminek itt és most van a premierje. Mindez alább hallható, mellé pedig van sok információ Varga Livius frontembertől.

Arról, hogy miért tudott ilyen gyorsan érkezni a második lemez, ha az elsőre majdnem tíz évet kellett várni:

Egy asztrológus azt mondaná, hogy kedvező volt a bolygók együttállása. Valójában, a tagok 2014- ben sem értek rá többet, de az együtt töltött idő sokkal intenzívebb volt. Mindenki hozott zenei ötleteket és szinte izzott a próbaterem a kreatív energiáktól. Ez odáig jutott, hogy a próbaidőszak közepétől már a stúdióban zajlottak az alkotópróbák. Szinte azonnal rögzítettük a dalokat. Egy nap egy szám. Az elmúlt két évben mindenki magában érlelgette az ötleteit, tavaly pedig a pár napos próbák során a számok gerince fel is gurult a virtuális szalagra. A szövegek három éve kezdtek formálódni, de volt olyan szövegötlet, ami az utolsó pillanatban alakult dallá. A felvételek egyébként Vastag Gábor gitáros-énekes-producer saját stúdiójában, a SounDayben készültek.

A zenéről:

A zenénk folyamatos változásban van, ez egy pillanatkép. Erős hip-hop alapok és a tagok változatos zenei ízlésének metszete ez az anyag. Az első lemezhez képest sokkal több az éneklés, de maradt a skandálós dumás vonal is. Nemes Zoli és Vastag Gábor kiváló szólamokat írtak maguknak és nekem is. Visszatértek kórista múltam emlékei.

A szövegekről:

A koncepcióm az ember és a hatalom viszonyát boncolgató szövegvilág volt. Ha hatalmat vagy hatalommal való visszaélést említünk legtöbbször a nagylépték, a világpolitikai, pénzügyi- társadalmi vetület ugrik be, pedig ugyan úgy jelen van hétköznapi, munkahelyi, szomszédi vagy intim kapcsolataink viszonylatában is. Sőt, e kettő gyakran ok-okozati kapcsolatban áll. Mindkettőt érintjük, ezek párhuzamait boncolgatjuk a magunk frivol, provokatív, szarkasztikus módján. Természetesen a személyes vonalat sem hagyhattam ki. Nem egyedül jegyzem az összes szöveget, sok minden belekerült beszélgetéseinkből, sőt Vasti (Vastag Gábor - a szerk.) maga is írt dalszöveget a lemez dalaihoz.

A Quimbyvel (ahol két tag is játszik innen) való ütközésről:

Épp annyi időt tudunk a Kutya Vacsorájára fordítani, amennyit kell, meg még egy picit. Szervezésileg a két management összedolgozik, egyeztet. Kreatív energiák tekintetében pedig az egyik inspirálja a másikat. Ha két gyerekem van, akkor nem kell elfeleznem a szeretetemet, mert a szeretet megduplázódik. Azt mondanom sem kell, hogy a két zenekar hangzásvilága és képi megjelenése különbözik. A változatosság gyönyörködtet.

A lemez Kecskeméten debütál február 14-én, afféle Valentin-napi meglepetésként, majd február 20-án Budapesten a Muzikumban játszik a zenekar.

És akkor itt a lemez, tessék meghallgatni:


premier pop rock hiphop hír a kutya vacsorája



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása