2015.02.24. 11:00 – Lángoló

Klippremierrel indul a Ladánybene 27 jubileumi éve

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lb27_pressphoto_2015.jpg

Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Ladánybene 27. A reggae-zenekar 1991 óta tizenhárom albumot jelentetett meg. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae-album, az első magyar dubalbum és az első hazai riddimalbum is, de ők csinálták az első pesti reggae-klubot, illetve a Reggae Camp fesztivál is az ő művük. Szóval ilyen sűrű előzmények után a 2012-ben megújult és fúvósokkal bővült zenekar igyekszik méltó módon megünnepelni ezt a számukra és a rajongók számára is fontos évfordulót. Például azzal, hogy itt és most bemutatnak egy új klipet.

Január végén forgatták le a 2014-ben megjelent Offenzíva album harmadik videoklipjét az Arccal a sárban című dalhoz.

2015 feszült belpolitikai és társadalmi hangulatában az Arccal a sárban üzenete aktuális és elgondolkodtató.

- mondja a zenekar. Hát akkor lássuk!

A klippremier után pedig nézzük, hogy mi lesz még idén:

Best of album

 A tavalyi évben kiadott Offenzíva lemez után újabb megjelenésre készülnek egy különleges best of keretében. A megjelenés tavasz közepén várható.

Spring Reggae Jam

Idén újra megszervezik a Reggae Camp kisöccsét, mely április 24-én, a Barba Negra Music Hallban kerül megrendezésre több fellépővel, köztük jamaicai vendéggel.

Jubileumi turné

A zenekar 30-ik évének szezonja folyamán a jubileumi születésnapi turnén vesz részt, ahol az aktuális nagy slágerek mellett (We Are One, Feel Di Roots, I know di Situation, Arccal a sárban stb.) ezúttal helyet kapnak a korábbi évek legismertebb dalai (Van még a világon, Kell egy ház, Szedegetem, Judge Day stb.) A koncerteken gyakorlatilag végigmennek az elmúlt 30 éven, időrendi sorrendben haladva az egyes korszakok legnagyobb LB27-kedvenceivel. A koncertsorozat több állomására érkeznek meglepetés vendégek.

Jubileumi nagykoncert

Novemberre speciális jubileumi koncerttel készülnek, ahol egy koncerten hallhatja a közönség 90-es és a 2000-es évek dalait eredeti tagokkal és az elmúlt korszakok vendégművészeivel. A nagykoncerten több meglepetéssel is készülnek a szervezők, akik szeretnék a Ladánybene 27 eddigi 30 évének a lehető legtöbb szerzeményét színpadra állítani.

Bodnár Tibor zenekarvezető pedig ezt mondja a 30 évről:

Ha semmit nem változtam volna, és a reggae nem hatott volna rám, akkor dicsekednék a múltunk jeles eseményeivel és tolnám a jövőképünket. De valahogy nem létező érzés egy ekkora időtartam a fejemben, mert mindig épp itt és most van megoldandó feladatunk, elérendő célunk, ami kitölti a jelenünket. Folyamatos érzés ez már jó ideje. Persze 30 év érlelődésre gondolhatok, ami egy jó Tokaji Aszú, vagy egy finom Whiskey esetében nem utolsó szempont. Hálás vagyok a Sorsnak, hogy megadta nekünk a reggae-t, mert örömünkre, megnyugvásunkra szolgál, és ezáltal sokak számára hasonló jókat át.


premier reggae hír ladánybene 27 lb27Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása