2015.04.16. 08:46 – Lángoló

Az egész egy néhány óra alatt megvolt - Ma este Nneka és Sena az Akváriumban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma este Nneka lép fel az Akvárumban. Előtte Sena is ad majd egy koncertet. Kettőjüket nem csak ez a közös fellépés köti össze, mivel régebben csináltak együtt dalt Sena lemezére. Az alábbi mikrointerjú ezzel kapcsolatban készült. (Senával legutóbbi itt beszélgettünk el hosszabban.)

Hogyan ismerted meg Nnekát?

Ghanaban voltunk épp, amikor egy haverunk, Wanlov szólt, hogy Nneka érkezik a városba. Ekkor az ELO (a férjem, Élő Márton) épp dolgozott egy számon, ami nagyon tetszett, én gyorsan megírtam rá a szöveget es elmentünk egy másik haverunkhoz, Panjihoz, akinek van egy stúdiója Accraban és ott találkoztunk Nnekaval. Rögtön meg is kérdeztük, hogy nincs-e kedve a számhoz. Meghallgatta, tetszett neki és ott helyben meg is írta a verzéjét és fel is vette. Az egész egy néhány óra alatt megvolt.

Azóta is tartjátok a kapcsolatot?

Igazából nem annyira. Még egyszer találkoztunk Ghanában,amikor tiszteletbeli nagykövetté avatta Nnekat az AWDF (African Womens Development Fund). Odamentünk a barátnőkkel a mini koncertjére és a beszélgetésre, aztán neten keresztül próbáltunk többször összekapcsolódni, hogy befejezzük a klipet a Grit my Teeth számhoz, ez azonban nem túl gyors folyamat, hiszen vagy ő vagy én nem érünk rá.

Mennyire hasonló a hozzáállásotok a zenéhez?

Hat erre nehéz válaszolni, hiszen nem tudom, hogy neki mi a hozzáállása, ehhez nem találkoztunk sokat. Azt tudom, hogy én mit csinálok. Azt hallom tőle élőben és felvételen, hogy sokkal jobban politizál, konkrét témákról ír és beszél, míg én kevésbé. Én inkább a saját világomat reprezentálom.

Mik azok a közös pontok, amik összekötik Nneka zenéjét a tiéddel?

Azon kívül, hogy van egy közös számunk, szerintem nem nagyon összeköthető. Ha az számit, hogy mind a ketten kevert vérűek vagyunk, akkor az egy közös pont, de más nem igen van.

Mivel készültök a csütörtöki koncertre? Esetleg fogtok valamit közösen is előadni?

Én készülök egy kis meglepivel. Egy tavaly elindult új irányt folytatok, nevelek, ami egy minimálabb felállás, mint a hét fős zenekar, amivel a Lots of trees lemezt adjuk elő. Ez egy öt fős felállás tele groovokkal. És egy különleges vendéget is hívtunk, Antonia Vai személyében. Nagyon izgi műsor lesz, mutatok néhány olyan dalt, amik az új készülő lemezemre mennek majd. Én nyilván szeretném, ha Nnekaval közösen énekelnénk, de eddig nem kaptam választ az emailjeimre, ami ezt támogatná, úgyhogy attól félek, csak külön-külön lehet majd élvezni a koncertjeinket. Persze ettől még nagyon jó este lesz!

 


interjú hír sena nneka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása