2015.04.24. 14:07 – Nihil_AK

Könyv készül az Undertakingről

Jelentkezz interjúalanynak!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

02_1.jpg

Hamarosan könyv jelenik meg az 1988 és 1990 között működő legendás hazai thrash-zenekarról, az Undertakingről, amelynek szerzője az írásaival, interjúival az időnként a Lángoló Gitárokon is felbukkanó Dudich Ákos, akinek nevéhez a közelmúltban megjelent VHK-könyv is fűződik. A hírek szerint a kötet anyaga már nagyrészt elkészült, ugyanakkor a minél átfogóbb kiadvány érdekében további interjúalanyokat keres a szerző. Ha annak idején te is ott voltál valamelyik bulin, és megosztanád emlékeid másokkal is, itt az alkalom, hogy jelentkezz!

Ákos a következőket mondta a készülő könyvről:

Az alapanyag nagy része – személyesen, telefonon és e-mailen lefolytatott interjúk formájában – már rendelkezésünkre áll, de nem szeretnénk, hogy bárki is kimaradjon a visszaemlékezésből, ezért arra kérnénk mindenkit, hogy aki bármilyen személyes tapasztalattal rendelkezik akár az Undertaking Thrash-Mosh Clubbeli, akár az együttessel kapcsolatos egyéb események vonatkozásában, kérjük, írja meg visszaemlékezését, élménybeszámolóját, névvel, telefonos, esetleg facebookos elérhetőséggel együtt az undertaking.tmc@gmail.com e-mail címre 2015. május 31-ig! Kérdezzétek meg aput és szóljon a régi,
metalos barátainak is!

Ízelítőnek íme egy részlet a Cicóval (ex Bedlam, Nomad)  készített interjúból:

Mikor először jöttünk vendégként zenélni hozzájuk, a Keletiben szálltunk le a vonatról, és már ott, a Keleti környéke tele volt szórva stencilezett fekete-fehér plakátokkal. Emlékszem, egy buszra kellett felszállni,  ami a művházhoz vitt, ahol már minden készen állt a színpadon. Hatalmas Undertaking-logó. Mindig teltházas bulik voltak és akkoriban a közönség ingerenciája sokkal érzékenyebb volt. Mindenért hálásak voltak. Emlékszem, akkoriban az is eseménynek számított, ha levetítettek egy Metallica- vagy Slayer-klipet. A koncertek általában extázisba torkollottak, a közönség minden hangért megőrült, ami a gitárból jött ki. Olyan stagediving azóta sem volt, mint ott. Mikor mi is felléptünk a Landlerban, az Undertaking már egy mozgalmat tudhatott a magáénak Budapesten, és komoly tömegeket mozgatott meg. Így hát a mi bulink is jól sikerült persze, de amikor jött az Undertaking, elszabadult a pokol. A közönség nagyon szerette őket, ami párosult azzal, hogy ez inkább egyfajta életstílus is volt akkor.

Az év második felére várható könyvben a zenekar tagjai mellett számos ismert zenésszel készült interjú olvasható. Várhatóan nem csak az egykori rajongóknak lesz kellemes múltidézés, de azoknak is ajánlott, akik kíváncsiak arra, milyen volt a rendszerváltás környékén metálosnak lenni Magyarországon.


könyv dudich ákos undertaking szemtanúk kerestetnekKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása