2015.05.13. 11:30 – Lángoló

Nem hasonlítok az Esőemberre, az a baj - Különleges Belga-feldolgozás a Átértékeled?-től

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

belgacover.jpg

Az ELTE Gyógypedagógiai Karának hallgatói közül négyen elkészítették vizsgafeladatukat. Bényi Kati, Gönci Som Kinga, Kovács Vera és Móricz Laura a Belga Az a baj című dalát dolgozta fel. Konkrétan új szöveget írtak rá. Ezt mondták a Kulturpart.hu-nak, ahol egyébként a premier volt:

Olyan dolgot akartunk létrehozni, ami segít a fogyatékossággal kapcsolatos előítéleteket feloldani. Egyetértettünk abban, hogy a fiatalokat szeretnénk megfogni, az ő szemléletüket átértékeltetni, elgondolkodtatni, és rajtuk keresztül az egész társadalomra hatni. Négyen összeültünk, jöttek az ötletek, és azt találtuk ki, hogy csinálni kell egy számot, ami remélhetőleg a nyár slágere lesz, és aminek a meghallgatása után talán megváltozik sokak szemlélete.

A szöveg megírása miatt több fogyatékos csoporttal is felvették a kapcsolatot, hogy megtudják, mi zavarja őket a legjobban, szerintük miben kéne a társadalomnak változnia - írják a Kulturparton.

A legkülönlegesebb pedig az egészben, hogy maguk az érintettek éneklik el a dalt. Abramov Dani, Horváth Roland (Rapstrars), Erdős Balázs, Medetz Attila (Baltazár Színház), Fekete Gy. Viktor (feketegyviktor.hu), Juhász Tomi (Davies Korner, Vaklárma), és Veres Robi (MCDC) szerepelnek a számban.

A flashmob gondolata az elejétől fogva megvolt, tulajdonképpen ezért készítettük el a számot is. Az esélyegyenlőség napjára, május 5-ére szerveztünk egy performanszot, itt hangzott el először a dal. A cél az érzékenyítés és a figyelemfelhívás volt, no meg az elkészült zeneszám megismertetése a nagyközönséggel. Ekkor már több operatőr is azon dolgozott, hogy egy kliphez – amit végül egy lelkes vágó készített el nekünk – legyen megfelelő képanyag.

- mondták a Kulturpartnak. Itt a videó:


hiphop hír belga



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása