2015.05.14. 14:52 – Lángoló

Így szól az új énekessel a Firkin

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

firkin_csapatfoto.jpg

A Firkinnel már valószínűleg minden olyan ember találkozott itthon, akit vonz valamennyire a kelta népzenével oltott rockzene. A külföldön is ismert zenekar nemrég jó nagy változáson esett át, ugyanis kiszállt az énekesük. Arra a kérdésre, hogy mindez miért történt meg Péter János, a Firkin producere és fuvolása így felelt:

Kevés magyar zenekar ér el olyan sikereket külföldön, mint a Firkin az utóbbi években. Az ezzel járó munka, feszültség, kihívás, folyamatos tanulás és lemondás megterhelő általában egy zenész számára, kiváltképp, ha nincs erre "kiképezve", nincs országában erre igazán példa, iskola és támogatás. Egy idő után van, aki nem tud minden kihívásnak megfelelni és nem érzi magában az erőt a továbblépésre. Ez történt a Firkinnél is a távozó énekes esetében.

Van viszont már új frontember Kovács Nemes Andor személyében, akivel egy háromszámos EP-t is kiadott a csapat, méghozzá régebbi dalok újraéneklésével. Ez hallható itt alább.

Május 28-án egyébként a Budapest Parkban lép fel a Firkin az Ocho Macho társaságában. Utóbbi zenekar az új EP-jét mutatja be a helyszínen, posztunk tárgya pedig klippremiert tart.


premier punk rock ír hír kelta firkin



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása