2015.05.27. 09:20 – Hirdetés

Holnap indul a Rippl-Rónai Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rippl_programa_bohemian_betyars.jpg

Ha hétvégén Kaposvár felé jársz, mindenképpen érdemes belenézned a háromnapos, ingyenesen látogatható Rippl-Rónai Fesztivál programjában. Kiállítások, street art, utcaszínház és persze változatos koncertek várják a látogatókat. Az idén elbúcsúzó Heaven Street Seven mellett ott lesz többek között a Csík Zenekar, a Bohemiah Betyars, Herczku Ági, valamint Tátrai Tibor a Magyar Atommal. A részletekért olvass tovább!

Jövő csütörtökön indul és egészen vasárnapig tart Kaposvár összművészeti fesztiválja. A Rippl-Rónai Fesztivál egy igazán nívós és páratlan gyűjtemény megnyitójával tárja szélesre képzeletbeli kapuját: Rippl-Rónai Ödön gyűjteménye nem csak azért kiemelkedő jelentőségű Kaposváron, mert az egykori szenvedélyes műgyűjtő a világhírű festőművész édestestvére volt, hanem azért is, mert most egy frissült, újdonságokkal teli kiállítás fogja várni a publikumot. Méghozzá olyan remekbe szabott alkotásokkal, mint Kernstok Károly monumentális Honfoglaló vitézeket ábrázoló üvegablak terve, vagy Czigány Dezső portréi.

Ahogy az eddigi években, úgy idén is lehetőséget biztosítunk amatőr művészeknek arra, hogy a nagyközönség elé tárhassák kedvenc alkotásaikat és a kulisszák…pontosabban a festőállványaik mögé pillanthassanak az érdeklődők a VI. Országos Utcatárlaton a város sétálóutcáján.

rippl_programa_herczku_banda.jpg

A fesztivál programkínálatának egy igazán egyedi színfoltja a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola által szervezett Street Art, ami egy utcai művészeti programsorozatot takar. Helyi, nagyszabású, kortárs – ezek a jelzők mind ráaggathatóak a 9. Groteszk Triennáléra, amire azért persze jóval több is ráfér, de elsősorban látni kell a kiállítást. Megismételhetetlen korszakidézést varázsolnak a Csiky Gergely Színház művészei a sétáló utca járókelői számára. A „Túl a Róma villán, Kaposvár felett” című zenés és verses kalandozás olyan személyiségeket elevenít fel, mint például Ady Endre, Babits Mihály, Móricz Zsigmond, azaz Rippl-Rónai József kortársai. A fesztivál kínálata egy gasztronómiai elemmel is bővülni fog, idén elkészül Rippl-desszertje.

Ebben az évben is bőven lesz miből válogatniuk a zeneszeretőknek, a színpadi produkciók minőségét és jellegét
is a fesztivál arculatához igazítottuk. Teret adtunk többek között olyan előadóknak is az országosan elismertek mellett, akik a hazai világ,- és könnyűzenei utánpótlást képviselik, ezzel segítve népszerűségük növelését, tükrözve a Rippl-Rónai Fesztivál sokszínűségét.

rippl_programa_csik_zenekar_1.jpg
A fesztivál nagyszínpadán fellép Magyarország egyik legnépszerűbb népzenei formációja a Csík Zenekar,
egyik utolsó koncertjét adja itt a Heaven Street Sevennek; a kortárs trendeket és a klasszikus rockzenét vegyítő banda, az Ivan & The Parazolt is láthatjuk a fesztivál színpadán. A minőségi blues zenéről pedig a fesztivál Blues színpada gondoskodik.

Idén sem maradhat el a Rippl-Rónai Fesztivál tradicionális eseménye, a HangKépUdvar, ahol máshol nem hallható
zenekarok és lemezlovasok; kortárs kiállítások a Kaposvári Egyetem művészeti karos hallgatóinak munkáiból
és az elmaradhatatlan performanszok várják az ínyencséget kedvelőket.

Aki tehát vevő lenne május 28 és 31 között egy kis mediterrán pezsgésre, gazdag művészeti kínálatra, változatos zenei koncertekre, interaktív programokra, vagy csak megismerkedne a somogyi megyeszékhely és a fesztivál egyedi hangulatával, annak érdemes Kaposvárra látogatnia jövő héten!

A fesztivál weboldala: www.ripplfeszt.hu

Facebook: www.facebook.com/ripplfeszt


hirdetés programajánló fesztivál kaposvár heaven street seven tátrai tibor csík zenekar magyar atom ripplfeszt herczku ágiKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása