2015.09.29. 10:00 – Lángoló

Új Ákos-lemez és különleges, 360 fokos klip

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

6770.jpg

Ákos három év után ma új stúdióalbumot ad ki Még egyszer címmel, amit itt már lehet is hallgatni. Az új lemez megjelenésével egyidőben mutatja be a címadó dalra készült, innovatív klipet is, amelyet 360 fokos kameratechnikával rögzítettek. A megjelenést Ákos exkluzív, zártkörű klubkoncerttel ünnepli az Akváriumban, de az igazi, nagyszabású lemezbemutatóra 2015. december 17-én a Papp László Budapest Arénában kerül sor.

Új dalokat tartalmazó Ákos-album legutóbb három évvel ezelőtt, 2012 őszén jelent meg, 2084 címmel. A legújabb, ma megjelenő Még egyszer című korong az énekes tizennyolcadik magyar nyelvű szólóalbuma. A szintirock hangvételű, 54 percet meghaladó játékidejű kiadvány tizenhárom új dalt tartalmaz rajta a már ismert Újrakezdhetnénk és az Igazán dalokkal. A felvételt Lepés Gábor hangmérnök rögzítette és keverte Ákos stúdiójában, a borítófotókat Emmer László és Juhász Viktor fotóművész készítette. A kiadvány CD-változata fotóanyaggal illusztrált szövegkönyvvel, Super Jewel Box kivitelben kerül a boltokba.

Ákos: 

Komoly munkát sűrít az anyag. A dalokat tavaly kezdtük írni, a szerzői munka folytatódott az idei intenzív koncertszezon kellős közepén is. Lényegében az előadások közti szünetekben rögzítettük a lemezt. A szövegeket szokás szerint én jegyzem, a zenék többségéért Hauber Zsolti felel, de két dalnak  Lepés Gábor a zeneszerzője, csakúgy mint jómagam. A végső hangszerelések és a lemez audiofil hangzásának kialakítása igazi csapatmunka volt. Ódivatú szerző-előadó vagyok, hiszek abban, hogy a dalszerzés és a hangfelvételkészítés is önálló művészeti ág. Ez a hozzáállás jelenik meg a Még egyszer dalaiban és megszólalásában is.

A címadó dalhoz különleges klip is készült a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával, 360 fokos kameratechnikával, mobileszközökön és speciális, virtuális valóság-szemüvegeken is nézhető formátumban, ami azt jelenti, hogy szabadon nézelődhetünk, kvázi részesei lehetünk a videónak.

Mindig is vonzottak az innovatív technikai megoldások és motiváló erőként éltem meg a folyamatos technikai fejlődést a munkám során. A Samsunggal való együttműködés révén lehetőségünk nyílt rá, hogy a legmodernebb technológiát használva egy teljesen új formátumot próbálhassunk ki. Kemény forgatáson vagyunk túl, a legrázósabb része az volt, amikor a víz alatt kellett énekelnem egy fémpanelhez rögzítve. Ijesztő volt a fulladásközeli élmény, de sok őrültséget vállaltam már a dalok kedvéért, és remélem, a közönség is visszaigazolja majd a befektetett munkát. Szeretnénk, ha egyedülálló élményt nyújtana az új album és a különleges formátumú klip is.

Itt a klip (értelemszerűn a bal felső sarokban lehet irányítani):

A 360 fokos élmény a Samsung Gear VR virtuális valóság szemüvegén keresztül lesz teljes, amivel október közepétől a Samsung Experience Store-okban lesz nézhető a videó. A zenei videó Samsung Galaxy S6 családhoz tartozó telefonokra applikáció formájában is letölthető lesz.

Egyébként a napokban fejeződik be az IGAZÁN / TURNÉ 2015 című koncertsorozat, amely 17 állomáson volt látható, és közel 170 ezer érdeklődőt vonzott. Ákos és zenekara a turné után 2015. december 17-én lép színpadra a Papp László Sportarénában, ahol természetesen az új lemezét is bemutatja.


premier pop ákos



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása