2015.11.19. 17:11 – Lángoló

A Queensryche alapító-frontembere Magyaroszágon tartotta az európai borpremierjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Geoff Tate, a Queensryche-ból három éve, kissé dicstelenül, balhék közepette távozott énekes úgy tűnik magára talált. Nemrég megjelent új nagylemeze az azért sokat mondó nevű új zenekarával, az Operation: Mindcrime-mal, de a borászatba is még jobba elmerült. Az Egyesült Államokban ezt a hobbit már öt éve folytatja, de hétfőn Európába is megérkezett az Insania nevű bor. Ráadásul úgy, hogy Magyarországon volt a premierje. (Fotók: Rock 'n' Roll Interior Facebook/Réti Zsolt)

Cselőtei László, a premieresemény szervezője így mesél a dologról:

Nagyjából három hete jött egy e-mail a Frontiers kiadótól, hogy Geoff Európában is útjára indítja az Amerikában már egy ideje működő, Insania elnevezésű saját bormárkáját. Mindig is érdekelt, hogy egy-egy művésznek mi a hobbija, mivel kapcsolódik ki. A borászat szerintem egyébként is egy nemes tevékenység, így gondoltam, megkérdezem, tudok-e valamit tenni az európai siker érdekében? Néhány e-mail és telefonhívás után kiderült, nagyon gyerekcipőben jár a project. Még palackozzák a bort, készülnek a címkék. Viszont itt volt a budapesti koncert dátuma, ami jó időpontnak tűnt ahhoz, hogy a termék készen legyen és ha már itt járnak Európa szívében és nem mellesleg a bor hazájában, akkor ismerjük meg Geoff-et erről az oldaláról is és egyben mutassuk be a terméket.

A végül is rendben összeálló rendezvényen részt vett Geoff Tate felesége, Susan is, illetve Friedhelm Rinklin német borász, aki magát a bort készíti Európában a Rinklin Weine cégével. Tate amúgy először cserkészként készített bort, és azóta megvan ez a szenvedélye. A most bemutatott bort a Pinot Gris és Grauer Burgunder fajtájú szőlőkből állítják elő, szélesebb körben várhatóan 2016 tavaszán kerül Európában forgalomba. A borkóstoló után az énekes egyébkélnt az A38-on adta elő a Queensryche Operation: Mindcrime lemezét az elejétől a végéig, illetve pár újabb számot és Empire lemezes dalt. Itt már meg lehetett vásárolni az Insaniát is.


rock metál bor geoff tate



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása