2015.12.30. 17:00 – Lángoló

Nevetve végződik az év az Esti Kornéllal

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

estikornel2015.jpg

Az Esti Kornél zenekar bő egy éve, a Ne félj című harmadik albumuk megjelenése óta intenzív alkotómunkában van. Júniusban már a negyedik nagylemez felvezetéseként jelent meg Segítség című daluk, most pedig a 2016 első felére tervezett anyag egyik újabb darabja, a Nevetve is debütál.

Lázár Domokos gitáros mondja a dalról:

Az a függőségi viszony, amit ez a dal megpróbál elkapni, örömöt és rettegést egyszerre tud okozni. Szerintem ez egy nagyon érdekes dolog. Állandó feszültségben nyilván senki nem szeret élni, ennek ellenére egy párkapcsolat a legtöbb esetben hordoz magában egy állandó bizonytalanságot, vagy legalábbis nyitva hagy egy csomó kérdést, amit olyan jó lenne véglegesen megválaszolni. A nevetés és a rettegés látszólag két teljesen különálló dolog, de én azt tapasztaltam eddig, hogy ez a kettő sokszor összeér, ha igazán szeretünk valakit. A dalnak a zenei alapja egyébként hamarabb megvolt, mint az ének-szöveg. Ágoston – aki zeneszerzésben talán a legaktívabb közülünk mostanában - hozta az alap gitártémát és gyakorlatilag egy próba alatt össze is raktuk a hangszeres részeket. Az énekdallamokkal kicsit többet foglalkoztunk: miután megírtam a szöveget, több verziót is kipróbáltunk és végül úgy döntöttünk, hogy az Áronnal végig közösen nyomjuk az éneket. Ezt a fajta metódust amúgy már több dalban csináltuk és ez talán amiatt is működik és azért is szeretjük annyira, mert emberileg nagyon jól összeért az elmúlt három évben a zenekar és szerintem jól kiegészítjük egymást énekfronton is. A felvételeket ismét drágakedves barátunknál, az Európa Kiadó-gitáros Kirschner Péternél rögzítettük, az utómunkát pedig én csináltam.

Az Esti Kornél szilveszter este a Szabó Benedek és a Galaxisok és a Kalef társaságában a Corvintetőn búcsúztatja az évet a szokásos szilveszteri Tesco Disco keretében. A jövő év első pár hónapja a kreatív munkáról fog szólni, a negyedik nagylemez megjelenését követően, március közepétől pedig országos turnéra indul a zenekar.

Itt a Nevetve:


premier rock hír esti kornél



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása