2015.03.15. 11:00 – m.adi

Üzenet az űrbe – hazai újdonságok

dalmegosztás

gutenberghalott.jpg

Ismét azt lehet mondani, hogy a poprock dominálja a dalmegosztást, ami persze nem csoda, hiszen ebbe a fogalomba azért elég sokféle zene belefér. Mindenesetre a Luauna, a Foolabout, a Meztelen Diplomaták és a Gutemberg Halott újdonsága is szegről-végről besorolható alá, meg még a Takáts Eszter Beat Band új dala is. Takáts Eszter másik újdonsága, a Lámpagyújtogatók betétdala, vagyis földönkívüli civilizációknak szánt üzenete viszont már messze van a poptól, csakúgy, mint Sippor és ~K~ kísérletező elektrója. A grunge-ban nyomuló Stu33 új klipjét pedig most láthatja először a közönség, úgyhogy kezdjünk is velük.


magyar dalmegosztás2015.03.14. 11:37 – _Hóember_

A Death Grips új dallal jelentkezik… Kétszer

Már csak párat kell aludni, és itt a Deth Grips új lemeze, a Jenny Death. Az indusztriális hiphop trió a március 17-i megjelenést beharangozójaként tegnap feltett egy elég furcsa klipet az On GP című számhoz. Aztán kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt feltettek még egy verziót a videóhoz, amely nem kevésbé furcsa, és állítólag ez utóbbi a hivatalos videó, bár az első is a banda YouTube csatornáján látott napvilágot. A hamarosan megjelenő tízszámos albummal válik majd teljessé a The Powers That B  című duplalemez, amelynek első része (Niggas ont he Moon) még tavaly jött ki. Elvileg ez a Death Grips búcsúlemeze – bár ezt náluk ugye sosem lehet tudni.


hiphop hír indusztriál death grips2015.03.13. 15:25 – dankógábor

Marvin Gaye családja a Happy miatt is nekimegy Pharrell Williamsnek

Van ez az óriási balhé, amiben Pharrell Williams és Robin Thicke duójának 7.3 millió dollárt kell fizetnie Marvin Gaye örökösei számára, mivel, ugyan nem szándékosan, de loptak Gaye-től. Az ügy egyelőre első fokon áll, Williamsék fellebbeznek, szóval még messze a vége. A szakma viszont ledöbbent az ítéleten, ugyanis a legtöbbek szerint Gaye Got To Give It Up című dala csak stílusában hasonlít 2013 legnagyobb slágerére, a Blurred Linesra. A szakértők szerint veszélyes precedenst teremthet, ha az ítéletet helyben hagyják, ugyanis elmossa az inspiráció és a lopás közötti határokat. Gaye családja viszont most rendkívül boldog, és úgy tűnik nem állnak meg itt. Pharrellt a tavalyi nagy slágere, a Happy miatt is be akarják perelni, ugyanúgy plágium miatt.


funk pop hír soul pharrell williams marvin gaye2015.03.13. 11:10 – Lángoló

Einstürzende Neubauten az Akváriumban

Életműkoncerttel érkezik az idén 35 éves zenekar

052715-einsturzende-great.jpg

A német avangárd-indusztriál egyik legkiemelkedőbb csapatát, a Einstürzende Neubautent nem nagyon kell bemutatni a hazai közönségnek. Magyarországon már több alkalommal bizonyították, hogy nem érdemes rájuk nosztalgiával tekinteni, hiszen a Blixa Bargeld vezette zenekar nem csak hogy ma is tömegeket mozgat meg, de pont ugyanolyan jó – még ha más is -, mint évtizedekkel ezelőtt. Július 9.-én, csütörtökön az Akváriumban lép színpadra a legendás banda!


programajánló koncert akvárium einstürzende neubauten2015.03.13. 09:06 – Nihil_AK

Viking időszámítás - Enslaved-lemezkritika

Enslaved - In Times (Nuclear Blast)

intimes.jpg

Az van barátaim, hogy az Enslaved az utóbbi tizenpár év egyik legmegbízhatóbb, egyben legszimpatikusabb metálzenekara. Ezt akár az egész pályafutásukra is mondhatnánk, hiszen a kilencvenes évek eleje óta tevékenykedő brigád voltaképpen megalakulása óta ott van az élbolyban zenéjük minőségét tekintve. Ennek a mondatnak még inkább súlya van akkor, ha figyelembe vesszük, hogy 2004 óta ez már a hatodik lemezük, nem számítva az itt-ott elpotyogtatott EP-ket, spliteket. Az idei évre is maradt még elég patron, az In Times ugyanis, ha nem is emelkedik ki az életműből, de gond nélkül hozza a szintet.


lemezkritika enslaved progresszív ömlengés black metál ezt hallgasd in times2015.03.13. 07:31 – Hirdetés

Ma este Bikini a Barba Negrában

D. Nagy Lajosék március 13-ára egy sallangok nélküli best of felhozatallal készülnek, előttük pedig a Lindám zenekar, azaz Pacziga Linda, a Bikini lemezek állandó vokalistájának csapata játszik. Egy újabb felejthetetlen találkozásra számíthat, aki péntek 13-án a horrorfilmek helyett a Barba Negra Music Clubot választja, az olyan jól megszokott, megunhatatlan slágerekkel, mint a lassan ismét aktuálissá váló Fagyi, a Közeli helyeken, a Nehéz a dolga, vagy a bulik örök himnusza, a Ki visz haza.


rock hír bikini barba negra