2015.03.20. 13:05 – Lángoló

Post-mindenség földindulás ma este a KVLTban

Ma este az óbudai KVLT (volt Vörös Yuk) színpadát négy izgalmas zenekar veszi birtokba. A francia Valve a post-metal, a sludge és a zajos hardcore határain egyensúlyozva hozta ki nemrég bemutatkozó albumát Apnee címmel és a nagylemez bemutatkozó turnéjának keretein belül érkeznek Budapestre. Vendégük a hazai noise rock és post-mindenség alapvető és megkerülhetetlen bandája, a Pozvakowski, a sludge Torn From Earth, valamint az experimentális rock zenében utazó, friss pécsi zenekar, a StarFunkSimples.


metál hír post valve sludge pozvakowski torn from earth2015.03.20. 10:28 – Lángoló

Ez az új Irie Maffia-szám az idei Sziget himnusza

Adott már himnuszt a Szigetnek az Ivan And The Parazol és a Punnany Massif is, most az Irie Maffia jön.

A Szabadság Szigetének korábbi himnuszai is a rendezvény alapértékeivel csengtek egybe, az új szám is mind hangulatában, mind szövegében illeszkedik ebbe a sorba, és visszaadja a Sziget egyedi életérzését, a felhőtlen, szabad együttlét örömét.

- ezt Gerendai Károly Sziget-főszervező mondta.

A dal szövegében arra utalunk, hogy bármilyen életérzés az, legyen jó vagy rossz, azzal hogy kimondod, szabadjára engeded, és ezzel te is felszabadulsz.

- ezt pedig Sena, az Irie Maffia énekesnője.


reggae pop hír irie maffia2015.03.20. 10:15 – dankógábor

Itt egy új Blur-dal

Mint tudjuk, ugye, jön az új Blur-lemez, ehhez pedig kellenek az új dalok is. Egyet már megmutattak a nagy bejelentés napján, egy pedig most jött, úgyhogy gyorsan ki is teszem frissiben. Klip is tartozik hozzá vagy valami olyasmi. Mondjuk úgy, hogy van valami vizuális körítés. A The Magic Whip című album amúgy április 27-én jelenik meg. Tizenkét évet kellett erre várniuk a rajongóknak.


pop rock hír blur2015.03.20. 09:00 – dankógábor

Lecsúszott, sikertelen szuperhősök a Solidmen új klipjében

Eddig az év magyar zenés videója

solidmensuper.jpg

A most debütáló Solidmen-klipet a tavalyi csöcsös-kokós sikervideó méltó utódjának szánja a zenekar. A dal a szintén friss, háromszámos EP-jük zárószáma, a Nulláról hatvanra. A kislemez most csak annyit, hogy tematikája van, és Korszellem a címe.

A felesleges és lélek nélküli küzdelemről, az anyagi javakban mért gazdagság utáni sóvárgásról szól mind a három szám.

A teljes EP hamarosan elérhető, ám további meglepetésekkel készülnek minden dalra, ha nem is ekkorákkal, mint amekkora a most következő klip lesz.


premier rock hír solidmen2015.03.19. 12:45 – dankógábor

Juliette Lewis beszáll a mastodonos és Dillinger Escape Plan-es gitárosok mellé

Van ez a misztikus zenekar, a Giraffe Tongue Orchestra. Brant Hinds, a Mastodon valamint Ben Weinman, a Dillinger Escape Plan gitárosa hozta össze a projektet. Eleinte úgy volt, hogy a volt Mars Volta-s, most Queens Of The Stone Age-es Jon Theodore dobol majd náluk, de aztán ő mégsem vállalta, úgyhogy egy másik Mars Volta-s szállt be hozzájuk Thomas Pridgen személyében, a basszusgitáros pedig Pete Griffin. Na de ki énekel? Hát a címben ugye már ellőttem, hogy Juliette Lewis, aki csinált már lemezt a volt Mars Volta-s, most antemasque-os Omar Rodriguez-Lopezzel is, szóval nem áll távolt tőle annyira ez a műfaj. De milyen műfaj is? Az Instagramra felkerült kis videók alapján kicsit bonyolultabb lesz, mint a szintén Mastodon- Dillinger Escape Plan- és egykori Mars Volta-tagokból álló Killer Be Killed.


punk rock metál hír giraffe tongue orchestra2015.03.19. 11:42 – dankógábor

Interpol, Foals, Marina and the Diamonds meg még egy rakás minden a Szigeten

Megint volt bejelentés a Szigetre. Elmondom, hogy én mit nézek meg ezekből és miért:

  • Az Interpolt azért, mert ha nem is mindig, de azért szíven tud ütni ez a borongós rockzene. Hátha most is.
  • A Foalst azért, mert ugyan a tavalyi voltos fellépésük előtt csak érintőlegesen foglalkoztam velük, de ott bejött ez a zajos, indie-s, post-punkos valami.
  • Marina and the Diamondsot azért, mert tök jó popzenét játszik igazi slágerekkel.
  • A berlini Beatsteakset azért, mert egyszer akkora lelkesedéssel játszottak a Balaton partján a Tankcsapda előtt vagy száz embernek, hogy belopták magukat a szívembe. Pláne, hogy előző nap tényleg több tízezer ember ugrált a punkos poprockjukra valahol német nyelvterületen. Azóta mondjuk unatkoztam a bulijaikon, de hátha.
  • A Dropkick Murphyst azért, mert elég jó bulit csinálnak a kelta punkzenéjükkel.

Biztos megnézek még mást is, de ezeket (majdnem) tuti. Itt a teljes sajtóanyag a mostani bejelentésről, vágatlanul:


fesztivál sziget hír2015.03.19. 10:04 – Hirdetés

Barba Negra Track: elhozza a nyarat

track_1000.jpg

Ugyan még csak március derekán járunk, de már most egyértelmű, hogy igencsak erős nyár elé néz a Barba Negra Track. A szórakozóhely számos nemzetközi sztárcsapat fellépésének fog otthont adni, de közben természetesen a hazai kedvencek is tiszteletüket teszik. A nyitást sem bízta a klub a véletlenre, az első hétvégén a Hooligans és a The Carbonfools alapozza meg a hangulatot, a következő héten közel fél év kihagyás után újra színpadra álló Fish! bulija előtt.


programok hír barba negra track2015.03.18. 15:41 – Lángoló

Anima Sound System-lemezbemutató az Akváriumban és 24 órás rádióműsor

Plusz dalról dalra kommentár a legutóbbi nagylemezhez

Március 26-án, csütörtökön mutatja be az Akváriumban új albumát az Anima Sound System. A koncert különlegessége, hogy a zenekar Benkő Dávid billentyűs (PASO), Molnár Ervin ütőhangszeres és a Fourtissimo fúvósnégyese társaságában ízelítőt ad a telt házas januári MÜPA-Akusztik műsorából is. E hét péntekén, március 20-án Prieger Zsolt pedig bemelegítésül az Open Air Rádiót foglalja el, ahol 24 órán keresztül megállás nélkül játssza kedvenc zenéit, korai Bob Dylan-daloktól a mai innovatív technóig, teljes lemezeket, dalválogatásokat és különleges mixeket, mint például jóbarátai, Subotage Max Cooper előtt közelmúltban játszott live-mixét, DJ Mira techno-összeállítását, vagy éppen Crimson különleges, eklektikus mixét. (Kép: Nők Lapja Évszakok Magazin tavaszi szám.)


pop electro anima sound system