2015.03.29. 15:21 – Lángoló

Szemed előtt született újjá a Kolin

A dal, amit már hallottál, de nem tudtad, hogy ezt hallod

kolinrecycled.jpg

A Lángolón már említettük, hogy van egy zene, amit Magyarországon csak az nem hallott, aki nem volt az utóbbi hetekben bekapcsolt tévé mellett. Azt viszont nem valószínű, hogy sokan tudják, hogy a Telenor új tarifacsomagját felvezető reklám zenéjét a Kolin írta. Most viszont lehull a lepel az egész számról, itt a Recycled című dal, amit először a Lángolón lehet meghallgatni teljes egészében. Nem is húzzuk az időt, tessék!


premier pop hír telenor the kolin kolint2015.03.29. 11:11 – Magyar Ádám

Mindig én vagyok a butább – hazai újdonságok

dalmegosztás

Új Ivan & the Parazol-szám, motoros és duóban nyomuló rockerek, ska-val dúsított és valódi alternatív zene, Marge új dala, pszichedelikus hiphop, progrock, és egy tehetségkutatós sztár valószínűleg nem annak szánt, de baromi nevetségesre sikeredett stílusváltó próbálkozása – ezt nyújtja az aktuális dalmegosztás. De ez a felsorolás azt nem adja vissza, hogy Vitáris Ivánék új dala és a Royal Freak Out kislemeze mennyire király, a volt tehetségkutatós izé pedig mennyire elképesztően gagyi. Ezeket bizony csak lejjebbtekeréssel lehet megtapasztalni.


magyar dalmegosztás2015.03.29. 10:28 – Gnosis

Lángoló Fatemplomok #8

Benne: Needless, Nekrofília, Aetherius Obscuritas


z underground örök és elpusztíthatatlan, tartja a mondás. Ez különösen igaz napjainkban is, amikor 66 percenként jelenik meg új blackmetal(os) lemez, természetesen mindegyik vagy kazettán vagy bakeliten, a tagok saját vérében megfürösztve. A Lángoló Fatemplomok célja nem más, mint a dömpingben kiadott true zenei kavalkádból a legunikálisabbat és a legborzalmasabbakat kiválasztva rendet vágni a szürkeségben. „Tud valaki ajánlani olyan blackmetal-zenekart, akik például a régi Burzum-albumokat idézik, amik vetítik a havas tájakat, ilyeneket?” - merül fel naponta ilyen és ehhez hasonló kérdés az interneten. A válasz: mi tudunk segíteni, de a kiscsoportos foglalkozás egy későbbi időpontban kezdődik. Az LFT oldalain csakis a förmedvények és az antitrendi mocskok burjánzanak majd göcsörtös televénnyel a fekete fémszív köré fonódva. Hajrá!


nekrofília lángoló fatemplomok needless aetherius obscuritas2015.03.28. 12:45 – Lángoló

Imádok ordítani, viccelődni a szexen - July Talk-interjú

A 2012-ben alakult kanadai July Talk egy öttagú indie rock zenekar, és ebben így még nincs is semmi különleges. A zenekarnak két énekese Peter Dreimanis és Leah Fay: Deimanis mély, karcos hangját pedig tökéletesen egészíti ki Fay lágy csilingelése, mintha a két énekes valami teljesen másról énekelne, együtt viszont elementáris erővel hatnak a hallgatóságra. A tavaly ősszel a Sleeples Records gondozásában megjelent cím nélküli első lemezük végtelenül dögös valahol az indie és a blues határán, így nem is véletlen, hogy 2014-ben már olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Weezer, a Tegan and Sara vagy a Billy Talent. Az idei Juno Awards-on nyertes zenekar európai turnéján március 28-án szombaton útba ejti Budapestet is a Middlemist Red vendégeként.
2015.03.27. 14:33 – dankógábor

Az utóbbi húsz év legrosszabbul fogyó Madonna-lemeze a Rebel Heart

Az 1994-es Bedtime Stories óta a Rebel Heart a legrosszabbul teljesítő Madonna-lemez az Egyesült Államokban. Az album ugyan a második helyen nyitott a Billboard kétszázas listáján (már önmagában ez is csalódás), de csupán 116 ezret adtak el belőle az első héten, míg az MDNA című előző lemezből ugyanennyi idő alatt 359 ezret. Ráadásul a második héten a Rebel Heart eladásai 80 százalékot estek és már csak szűk 23 ezer ment el belőle. Természetesen a lemez idő előtti kiszivárgását okolják a legtöbben, amit Madonna egyenesen terrorizmusnak minősített. Az Egyesült Királyságban sem száguldozik az album, itt ráadásul a BBC Radio 1 sem játssza a dalokat Madonna illetve a Madonna-rajongók kora miatt. Szerintük sokkal több érdekes, feltörekvő, ráadásul brit zene van, amit játszani kell, ezek mellé pedig már nem fér be az 56 éves amerikai énekesnő. Hát. :(


pop hír madonna2015.03.27. 13:07 – Hirdetés

Akusztikus poszt-jazz a Bakelit Multi Art Centerben

Nyerj jegyet a LUZ koncertjére!

luz.jpg

Azt már megszokhattátok, hogy a Bakelit Multi Art Center rendszeresen igyekszik a zenei kuriózumok kedvelőinek is a kedvében járni, ami igazán örvendetes. Április 3.-án az akusztikus poszt-jazzt játszó olasz LUZ trió lép fel náluk, erre a bulira pedig most kisorsolunk egy páros belépőt is! Ha jövő pénteken szívesen megnéznél egy egyedi zenei produkciót, érdemes játszani!


hirdetés programajánló akusztikus luz bakelit multi art center poszt-jazz2015.03.27. 13:00 – Hirdetés

Már van miért eljönnie Budapestig a nemzetközi fellépőknek - Az Akvárium első éve

Amy Winehouse egykori énekesével is erősít az ország legenergikusabb improvizatív koncertsorozata, a Random Trip az Akvárium Klub születésnapján. Ugyancsak itt ünnepel majd Richard Dorfmeister és élő show-jával érkezik a német Pantha du Prince is. A közös jeggyel látogatható ünnepi estre speciális vizuállal készülnek a szervezők. Mindez március 28-án, a főváros szívében, az Erzsébet téren. A születésnap alkalmából Hamza Gergely, az Akvárium kommunikációs vezetője válaszolt kérdéseinkre. Értékelte az elmúlt egy évet, és mesélt a vezetőség jövőbeli terveiről is.


interjú akvárium