2015.04.05. 15:02 – dankógábor

Meghalt Bob Burns, a Lynyrd Skynyrd alapító-dobosa

A 64 éves Burns még pénteken a georgiai Bartow megyében szenvedett halálos autóbalesetet, amikor egy éles kanyarban lesodródott az útról és egy fának ütközött. A rendőrség jelenleg azt vizsgálja, hogy a rossz időjárásnak lehetett-e köze a balesethez. Burns 1964-től kezdve tíz évig volt a southernrock-zenekar dobosa. Két lemezt vett fel a csapattal, és igen, őt dobol a csapat leghíresebb dalán, a Sweet Home Alabamán is. Egy idő után viszont megunta a turnézást, így kiszállt a csapatból. Később sem lépett be semmilyen komolyabb zenekarba, csak 2006-ban jelent meg a színpadon, mikor a Lynyrd Skynyrd bekerült a  Rock and Roll Hall of Fame-be.


rock hír southern lynyrd skynyrd2015.04.05. 12:44 – _Hóember_

Plágium lenne a Wellhello slágere?

wellhellotanga.jpg

Érdekes dologba botlottam a minap. A francia M83 nevű zenekar Mindnight City-je kísértetiesen hasonlít a Wellhello Rakpart című slágerére. A basszusmenet ugyanannak tűnik, ahogy a szaxofon is. Persze előfordulnak kisebb-nagyobb áthallások a popzenében, de nektek mi a véleményetek? Ha a bíróság szerint Robin Thicke-től a Blurred Lines egy Marvin Gaye-koppintás, akkor vajon ez alapján a Wellhellót is el lehetne ítélni? Hallgasd meg és szavazz a videók alatt!


pop hír m83 electro wellhello2015.04.04. 10:00 – Lángoló

Az Ocho Macho Punk

Premier!

ocho_img_0142_sz_color.jpg

Vagyis legalább ez a címe a most megjelenő EP-jüknek, aminek fizikai verziója nem is lesz. Szóval ez ilyen különlegesség. A 7 perc teljesen új szám, a De Puta Madre 2 egy régi szám új szöveggel, a Hegyi tolvaj  egy Halász Judit-szám feldolgozása, a várhatóan majd klipesített Teccik pedig Denizzel közösen készült. Ehhez sztori is van Kirchknopf Gergő frontembertől:

Egy szombathelyi rádiónál dolgozom, és megkerestem egyszer Denizt, hogy interjút készítsek vele. Ennek kapcsán felvetődött egy közös dal ötlete, és ezt ki is írtam a Facebook-oldalamra. Fél óra múlva felhívott az MR2, hogy hogy áll a dal. Úgyhogy megírtuk, és most meg is jelent.

Erről az EP-ről van szó fentebb:


premier pop rock hír ocho macho2015.04.04. 07:53 – SCs

In Solitude - vége

Az In Solitude tagjai pontosan azt tették, amit minden zenekar tagjainak tennie kellene, és amit már én is sokszor írtam, és kaptam is érte eleget a pofámra: szeretik egymást meg minden, de úgy érzik, zeneileg nincs tovább, ezért feloszlottak. Így tökéletes tizenhárom évet és három kitűnő lemezt hagynak maguk mögött, szégyenfolt, nyűglődés, unottság, kifáradás, parasztvakítás nélkül. Respekt, bár ettől még szomorú. Az In Solitude így búcsúzik rajongóitól. Mi meg a legjobb lemezük egyik legjobb dalához készült videóval búcsúzunk az In Solitude-tól.


rock metál hír in solitude2015.04.03. 13:18 – Hirdetés

Jövő héten III. Bakelit Feeling Rock Festival

Páros belépőt nyerhettek!

rock_festival.jpg

Az olasz LUZ mai kortárs jazz koncertjére készülődve érdemes fejben tartani, hogy jövő héten a rock / metál kedvelőinek is érdekes programmal kedveskedik a Bakelit Multi Art Center, hiszen a harmadik alkalommal megrendezett Bakelit Feeling Rock Fesztiválon ezé a stílusé a főszerep. A bulira ismét nyerhettek páros belépőt, olvassatok tovább!


hirdetés játék fesztivál progamajánló bakelit multi art center feeling rock2015.04.03. 10:33 – dankógábor

Snoop bajba sodort egy texasi rendőrt

Pedig az ártatlan rapper nem csinált semmi mást, mint hogy elkészítette a fenti képet, aztán feltöltötte Instagramra. Arról már nem tehet, hogy a rendőr főnökeinek ez nem tetszett. Márpedig szegény kapott egy lebaszást a fotó miatt. Egész konkrétan az volt a probléma, hogy büntetett előéletű emberrel mutatkozott. A rendőr állítja, hogy nem tudta, hogy Snoop elítélt volt valamikor régen, és különben is, a rapper akart vele fényképet és nem fordítva. Snoop amúgy a nagyon vicces "me n my deputy dogg" szöveget írta a kép alá, de a texasi rendőrfőnököket ez sem hatotta meg. Biztos nem tetszik nekik Snoop túl zöld környezete vagy egyszerűen csak nem felejtenek.


hiphop hír rap snoop dogg2015.04.03. 09:30 – Hirdetés

Új színekben robban a Kingdom of Hegyalja

Változatos programok várhatók

2.jpg

Júliusban visszatér a Hegyalja! Idén egy kívül-belül megújult fesztiválon tombolhatnak a rajongók, és a megszokott rock vonal mellett új színek is megjelennek a zenei palettán. A hazai együttesek közül olyan nevekkel találkozhatunk, mint például a The Carbonfools, a Belga vagy a Csík zenekar.


hirdetés programajánló fesztivál belga hegyalja carbonfools csík zenekar kingdom of hegyalja2015.04.03. 08:38 – dankógábor

Őrült hardcore-metal buli sok üzenettel ma este a Dürerben

Kegyetlenül beindulnak a dolgok a Ghostchant körül. A hardcore-os metálzenekar (metálos hardcore-zenekar) eddig összesen egy koncertet adott, de a hétvégéén annyira felpörögnek, hogy egyenesen négy bulit tolnak (igaz, nem az eredeti felállással, mert a Wellhellóban is doboló Kocsis Mátét helyettesíteni kell). Ebből egyet ma este a Dürer Kertben, a többit meg Ausztriában és Németországban. Ráadásul már akár tíz dalt is eljátszhatnak a koncerten. Mármint olyat, amit a közönség is ismer, mert megjelent fizikailag. Kijött ugye az első EP, aztán egy split két dallal, majd nemrég a Naitions anyag, amin négy szám van ismét. A dalok között pedig majd fontos üzeneteket ad át Jakab Zoltán énekes, de ezeket amúgy magukkal a dalokkal is megteszi. Vendégük lesz a német Blank valamint a szintén német Lentic Waters, illetve fellép még két magyar zenekar is, az Oaken és a Blackmail. Mind-mind passzol a Ghostchant nagyon morcos punkmetáljához. Most pedig hallgassuk meg a kiváló Nations EP-t, mert ez még nem volt a Lángolón.


punk metál hardcore hír ghostchant