2015.04.11. 12:44 – dankógábor

Vajon Kossuth milyen zenét játszana, ha élne?

Komplex death metalt? Lehet, ki tudja. Viszont van egy zenekar, aminek Kossuth a neve és komplex death metalt játszik. Anniyra komplexet, hogy egy dalukban több a hang, mint a komplett Ramones-életműben. És nem, nem magyarok. Amerikaiak, egész pontosan az indianai Lafayette-ből származnak. Öten vannak, és egy magyar hangzású név sincs a tagok között. Ő a basszusgitáros:


metál hír death kossuth2015.04.11. 11:00 – Lángoló

A költő feladata – Kolláth Zsolt-interjú és -klippremier

Kolláth Zsolt érdekes figurája a magyar undergroundnak. Miközben stúdiójában hangmérnökként dolgozik, szabad perceiben verseket ír. Ezekből a versekből már megjelent egy kötetnyi Partra lépek címmel, és most – egyedülálló módon – azon fáradozik, hogy műveihez videoklipek is szülessenek. A magyar költészet napja alkalmából beszélgettünk vele zene és vers kapcsolatáról, az interjú végén klippremierrel.


vers interjú kolláth zsolt2015.04.10. 12:31 – dankógábor

Húzzál bőrt a szádra, mert a fogadat kiverem - Siska Finuccsi így tiszteleg Ganxsta előtt (18+)

Lángoló Premier

siskaganxsta.jpg

Már eddig is hallottunk jó pár számot a közelgő, valamikor ebben az évben megjelenő Ganxsta-tribute-lemezhez, de most Siska Finuccsi mondja meg keményen a dolgokat. Siska az Oh Yeah című dalt dolgozta át, de annyira, hogy lényegében új szám lett belőle. A szöveg jó mocskos, a zenét pedig Ketioz rakta alá. A klip hangulatos, és ugyan sok minden nem történik, de azért ott van benne a teljes Kartel. És ugye sem szabad elfelejteni, hogy május 9-én az Akváriumban lesz egy újabb születésnapi nagykoncert tele vendéggel, például a Punnany Massiffal. És akkor jöjjön a szövegileg NSFW dal.


hiphop hír rap ganxsta zolee kartel siska finuccsi2015.04.10. 11:00 – dankógábor

A Suicidal Tendencies végleg rátalált Magyarországra

Csak egyszer kellett megtörni a jeget, aztán azóta olyan visszajáró vendég lett Mike Muir és zenekara, mint a Prodigy. Jó, igaz, hogy nem akkor jöttek erre, amikor az itthoni, hardcore-ra is fogékony közegben valamilyen oknál fogva egyfajta fétis alakult ki a zenekar felé, de az utóbbi évek koncertjeiből ítélve, aki egyszer a fejére rakta a kék bandanát, az már soha nem tudja levenni. Legyen akárhány éves. Szóval június 24-én egy rakás harmincas-negyvenes fog ugrálni a funkos, metálos, punkos kaliforniai hardcore-ra, és fogja meghúzni a derekát a mosh pitben. De egy évben egyszer ki lehet bírni.


funk punk rock metál hardcore hír suicidal tendencies2015.04.10. 10:00 – Lángoló

Anima Night Session - Kis éji elektronika az Anima Sound Systemtől

orfeum-slideshow-anima-night-session.jpg

Nem szokványos koncertsorozatba kezd az Anima Sound System Budapesten. Az Orfeumban adnak több koncertet is (az elsőt április 15-én), ahol nem csak a saját dalaikat szólaltatják meg áthangszerelt verzióban, hanem más előadók szerzeményeit is újragondolják estéről estére. Az előzetes hírek szerint lesz ott minden, a funkytól a soulon át a jazzy hip-hopig, de megférnek majd egymás mellett a szerelmes dalok, Katona Klári és Rihanna is. Szóval még egyszer: az első előadás április 15-én, 21.00 órakor kezdődik az Orfeumban (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.) 


hip-hop pop hír soul electro anima sound system2015.04.10. 09:00 – Hirdetés

Mohain a Barba Negrában

mohai_foto_kiszely_krisztian.jpg

Vannak különös hangulatok a magyar piacon is. Ilyen Mohai Tamás munkássága például, tele furfangokkal és izgalmas fordulatokkal. Május 16-án a Barba Negra Music Clubban a kérdés nagyon egyszerű lesz: "fasznakannyi" címmel megjelent lemezét ezen az estén mutatja be a Mohain.


rock hír mohai tamás mohain2015.04.09. 16:46 – Lángoló

Itt a Magashegyi Underground lemezelőzetes EP-je

Lángoló Premier

Két évvel a Tegnapután lemez megjelenése után új dalokkal jelentkezik a Magashegyi Underground. A Szemszavak című EP az év második felében megjelenő album előzetese, amin három új dal és egy remix található. Az EP címadó dalához videóklip is készült Horányi András rendező közreműködésével, a számot pedig azóta folyamatosan játssza a Petőfi Rádió. A csapat az év eddigi részét stúdióban töltötte az új dalok csiszolásával-hangszerelésével, de április 11-én újult erővel mutatják majd be az EP-t az Akvárium Kubban, majd után a tavaszi országos turnén. És hogy miért mondtuk el mindezt? Mert itt és most azonnal meg lehet hallgatni a teljes Szemszavak EP-t.


premier pop rock hír magashegyi underground2015.04.09. 15:44 – Dankó János

Három órás időutazás a sötétségbe

Anathema @ Barba Negra, 2015.04.08.

Az Anathema sosem volt egy hétköznapi zenekar. Bár a kezdetekkor elég jól illettek a kilencvenes évek első felében viszonylag népszerűnek számító brit doomzenekarok közé, már akkor is másfelé kacsingattak, és a korai lemezeken is voltak szokatlan megoldásaik. Aztán az is különös az életükben, hogy az évek során szinte családi zenekarrá váltak. Ma már három Cavanagh zenél a zenekarban, és két Douglas, bár utóbbi esetben jelenleg nem tiszta, hogy John Douglas milyen státuszban van velük. (Fotók: PZsP Photography)


rock metál death doom koncertbeszámoló anathema2015.04.09. 14:08 – dankógábor

Hétfőn jön ki egy meglepetés Tyler, the Creator-lemez

A rapper teljesen váratlanul bejelentette, hogy kész az új lemeze, hétfőtől pedig már lehet is hallgatni. Cherry Bomb a címe és állítólak Lil Wayne és Kanye West is szerepel rajta. Nem állítólag, hanem biztosan pedig olyanokkal dolgozott együtt Tyler, mint Chaz Bundick (vagyis Toro y Moi), Cole Alexander a Black Lipsből vagy az R&B veterán Charlie Wilson. Ezen kívül egy app is megjelent már most, ami még közelebb viszi az embert Tyler, the Creator agyához. Aki nem tudja mit beszélek itt vagy kiről, ezt olvassa el ezt a nagy cikket, ami a Tyler vezette Odd Future-ről. Van egy új klip is, megint jó, ahogy Tyler videói általában, illetve a klipben látható dalok teljes verziói. Mindez egy picit lentebb. Ja, és azt se felejtsük el, hogy a Szigeten is fellép Tyler, The Creator. 


pop hiphop hír rap tyler the creator