2015.04.26. 20:37 – Magyar Ádám

A Duna meg a hidak is a helyükön vannak – hiperkarma-koncertbeszámoló

Szombat este ismét Budapesten lépett fel a hiperkarma, az október végi visszatérő koncert óta először, amiről itt írtunk. Bár azóta sok minden nem történt a zenekarral, a tegnapi fellépés mégsem volt tét nélküli. Sőt, igazából nagyon is fontos volt több szempontból is – egyrészt kérdés volt az, hogy a kezdeti lendület után is működik-e majd a hiperkarma a józan Bérczesi Robival, és az is, hogy az új album dalai mennyire állják meg helyüket hosszú távon a régi számok mellett. A kérdésekre pedig nagyjából választ is kaptunk. (Fotók: Sarkadi Bálint/JéPicture)


hiperkarma koncertbeszámoló2015.04.25. 19:00 – Lángoló

Itt a PEN himnuszának klipje - D.O.G.-klippremier

A D.O.G-ről, azaz a Delusions of Grandeur zenekarról azt kell tudni, hogy ugyan a tagok a magyar, kaliforniai, ír, norvég és német származásúak, még is egy városban, Pécsen akadtak egymásra. Hangzásukat a sajtóanyag így írja le:

Valahol félúton a Fun Lovin’ Criminals, az Emil Rulez és Snoop Dogg közé eső senkiföldjén kotyvasztják a delta blues gyökerekből, funkos fordulatokból, némi country/western beütésből, na és egy löttyintésnyi ringatózó mocsokból álló főzetüket. Ha mindezt még nyakon öntjük az angolul előadott, mókásan merész, de gondosan kidolgozott szövegeléssel, végeredményként a D.O.G. különös, felszabadult és kissé őrült világát kapjuk.

A csapat első lemeze 2014-ben jelent meg Lovable Swangin' Dirt címmel. A most debütáló dal viszont már nem erről a lemezről származik. A Good Times a Pécsi Egyetemi Napok hivatalos himnusza, és mint ilyen, természetesen klipet is kapott. Ez a trükkös videó látható alább, elsőként a Lángolón, a zenekart pedig élőben a PEN-en OTP/Pécsi Est Café színpadán lehet elkapni május elsején, este hétkor.


funk pop hiphop hír d.o.g.2015.04.25. 08:34 – Hirdetés

Pünkösdi ajándék: Alfa Fesztivál mindenkinek!

Idén ingyenes a szezonnyitó fesztivál

alfa_kep_montage.jpg

Idén Pünkösdkor duplán lesz mit ünnepelni, hiszen május 22-én nyitja kapuit az Alfa Fesztivál. A 2015-ös év szezonnyitó háromnapos eseményén egymás után lépnek majd színpadra a magyar pop-rock műfaj kiválóságai és a fesztiválozók színes kavalkádja lepi el a Cseri Parkerdőt. A rendezvény ráadásul ingyenesen látogatható lesz – egy örömteli pünkösdi ajándék az Alfa Fesztiváltól!


hirdetés programajánló nagy feró republic hősök ossian anna and the barbies alfa fesztivál2015.04.24. 14:47 – dankógábor

Fu Manchu-koncert is lesz az A38-on

Ennek pedig minden stonerrajongó sikítozva kell, hogy örüljön. A Fu Manchu simán olyan alapzenekara a műfajnak, mint a Kyuss, szóval ha van kötelező koncert, akkor ez az. Ráadásul az őszi, 25. évfordulós turné során extra hosszú, előzenekar nélküli koncerteket adnak majd, amin eljátsszák a teljes, klasszikus King of the Road albumot is. Szóval október 12-én jön Scott Hill és csapata, a Hajó alatt pedig majd elsivatagosodik a Duna, a parton pedig pálmafák nőnek.


rock hír stoner fu manchu2015.04.24. 14:07 – Nihil_AK

Könyv készül az Undertakingről

Jelentkezz interjúalanynak!

02_1.jpg

Hamarosan könyv jelenik meg az 1988 és 1990 között működő legendás hazai thrash-zenekarról, az Undertakingről, amelynek szerzője az írásaival, interjúival az időnként a Lángoló Gitárokon is felbukkanó Dudich Ákos, akinek nevéhez a közelmúltban megjelent VHK-könyv is fűződik. A hírek szerint a kötet anyaga már nagyrészt elkészült, ugyanakkor a minél átfogóbb kiadvány érdekében további interjúalanyokat keres a szerző. Ha annak idején te is ott voltál valamelyik bulin, és megosztanád emlékeid másokkal is, itt az alkalom, hogy jelentkezz!


könyv dudich ákos undertaking szemtanúk kerestetnek2015.04.24. 13:22 – dankógábor

El ne felejtsetek szombat este Sick Of It All-koncertre menni pogózni

Tavaly is volt Budapesten Sick Of It All-koncert, de az picit félrement. Már amiatt, hogy 2014 talán legnagyobb zivatarát kaptuk az arcunkba aznap este, és ez egy szabadtéri koncertnél annyira nem előnyös. Most viszont újra az A38-on lép fel a New York-i hardcore-legenda, szóval ilyen veszély nem fenyeget. A zenekar legutóbbi lemeze amúgy annyira nem fogott meg, de mivel a csaknem harminc éves karrierjük alatt írtak jó pár slágert, így semmit nem kockáztatunk, ha elmegyünk a Hajóra. Fellép még előttük a baltimore-i Angel Du$t, ahol a Trapped Under Ice énekese a frontember, a legendás magyar AMD, a szintén magyar Cold Reality. És még Kettőnégy DJ-set is lesz. Mindez április 25-én este.


hardcore hír sick of it all2015.04.24. 11:00 – Hirdetés

Kispál és a Borz a Bátorkeszi Borfesztiválon

Nyerj páros belépőt!

slider1.jpg

A Kispál és a Borz idei Fishing On Orfű fesztiválos koncertjére már rég elfogytak a jegyek. A külföldi koncertek után szerencsére lesz még elérhető közelségben egy koncert a Bátorkeszi Borfesztiválon. Aki lemaradt az orfűi buliról, de szeretné megnézni az idén az Ül, a Bálnák ki a partra és a Holdfényexpressz korszakának dalait felevenítő zenekart, Budapesttől mindössze 75 kilométert kell utaznia május második hétvégéjén. A Lángoló Gitárok kétfordulós nyereményjátékában most egy páros belépőjegyet sorsolunk ki a fesztiválra. További infókért olvass tovább!


hirdetés játék programajánló kispál és a borz bátorkeszi borfesztivál2015.04.24. 09:18 – dankógábor

Ilyen volt az örmény System Of A Down-koncert

Csütörtök este lépett fel karrierje során először a System Of A Down Örményországban. Ez ugye azért nagy szó, mivel a rockzenekar összes tagjának vannak örmény gyökerei (a basszusgitáros Shavo Odadjian ott is született). Ráadásul azért is volt különleges az esemény, mert ma van az örmény népirtás hivatalos kezdetének századik évfordulója. A jereváni koncert két és fél órás volt, és volt online streaming is. Amit persze fel is vettek szemfüles rajongók, így most végig is lehet nézni azt, ahogy szegény örmények szétáznak a 37 dalos buli alatt. Jerevánban már csak ilyen vizesen lehet fellépni.


rock metál hír system of a down2015.04.24. 08:00 – Hirdetés

Rap vonalon is bekeményít Hegyalja

01.jpg

A rock és elektro műfajok mellett a vérbeli hiphop- és raprajongóknak is kedvez a júliusi Borsodi Kingdom of Hegyalja Fesztivál, hiszen a fesztivált olyan csapatok erősítik a szövegelős vonalon, mint a The Four Owls, Akkezdet Phiai, Barbárfivérek és Essem. A gyorsan kapcsolók a Borsodi jóvoltából továbbra is kedvezményes áron léphetnek be a királyságba.


hirdetés programajánló akkezdet phiai barbárfivérek kingdom of hegyalja the four owls