2015.05.10. 14:44 – Magyar Ádám

A balatoniak hamarabb nőnek fel – interjú Balázs Ádámmal és Dorogi Péterrel

akik az Egynyári kaland filmzenéjét készítették

a_hatos_fogat.jpg

Régi hagyományát élesztette fel a köztévé azzal, hogy elkészítette az Egynyári kaland című ifjúsági sorozatot, ami egy frissen érettségizett fiatal társaság nyári, balatoni élményeit mutatja be, és aminek már a harmadik részét láthatjátok vasárnap este a Dunán. A sorozat a maga műfajában teljesen rendben van (bővebben itt lehet róla olvasni), a Lángolón pedig azért érdekes, mert filmzenéjét az Intim Torna Illegál frontembere, Dorogi Péter, és Balázs Ádám, az Amerikából hazaköltözött filmzeneszerző együtt készítette. Ők meséltek nekünk magukról, az Örökké című főcímdalról, és a Balatonról.


interjú intim torna illegál egynyári kaland dorogi péter balázs ádám2015.05.09. 11:15 – Hirdetés

Jubilál az Animal Cannibals az idei EFOTT-on

animal_cannibals_szinpadon.jpgA Halott Pénzes srácoknak az iskolakirándulások, az Animal Cannibals tagjainak az évforduló, a Wellhello rapperének pedig a féktelen bulik ugranak be a Velencei-tó hallatán. Szinte nincs is olyan ember, aki ne kötődne ezernyi szállal a környékhez; aki mégis élményhiányban szenved, idén július 14-19. között a 40. EFOTT-on pótolhatja lemaradását.


pop hiphop fesztivál hír program animal cannibals halott pénz wellhello efott 20152015.05.09. 10:51 – Lángoló

Teltházas a Fishing On Orfű, de lesz színpad a vízben is

fishing.jpg

A tavalyi telt ház után várható volt, hogy idén még hamarabb elfogy az összes jegy a Fishing On Orfűre. Szóval aki eddig várt, most már végleg lemaradt. Ennek ellenére lehet érdemes így is elutazni Orfűre, ugyanis egyrészt a tó szép, másrészt lesz egy víziszínpad, ahol minden nap délután az adott nap egy-egy fellépője ad akusztikus minikoncertet. Ezt akár matracokról, a vízben úszkálva is lehet majd nézni. A Víziszinpad részletes programját június elején jelentik be. 


fesztivál hír fishing on orfű2015.05.08. 12:19 – dankógábor

Itt van ingyen a teljes Amorf Ördögök-életmű

amorfordogokdiszkografia1993-2015.JPG

Nyolc év után ma este koncertezik először a Péterfy Bori, Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus nevével fémjelzett Amorf Ördögök. A fellépés a veszprémi Expresszóban lesz, de jövő héten Budapesten is lesz három fellépés, illetve plusz egy ráadás a Fishing On Orfűn. A mai buli örömére a zenekar a teljes diszkográfiáját elérhetővé tette, de csak mára. Szóval aki ide vagy a fenti képre kattint, az kap 850 megányi mp3-at, amik között még az első noise lemezek is benne vannak. Alább pedig egy újdonság. A Valahol a fák alatt című szám újragondolt változata a Bozót Vonósok közreműködésével.


pop rock hír amorf ördögök2015.05.07. 14:34 – dankógábor

Ilyen a Való világ pinák nélkül

punnanyganxsta.jpg

Sőt, mindenfajta csúnyaság nélkül. A Punnany Massif volt ilyen szemérmes, nem gengszterek ők, na, nézzük el nekik. Meg mit szólna a sok szende lány, ha olyanokat beszélnének a durván népszerű pécsi srácok, hogy

Mert én vagyok az erősebb, úgyhogy én baszok.

vagy, hogy

Nem az a lényeg ki vagy, hanem hogy kit szopatsz.

Szóval, ha nem jött volna le, a Ganxsta Tribute-re a Punnany a Való világ című dalt dolgozta fel, raktak hozzá ezt-azt, meg vettel el belőle más dolgokat, így talán leadható lesz a Petőfi Rádióban is. De az igazság az, hogy a pina kivételével jól kiherélték a dalt. A szombati akváriumos fellépésre még lehet ám játszani nálunk jegyekért itt, ebben a kőkemény uzipovos posztban. (via)


hiphop hír ganxsta zolee kartel punnany massif2015.05.07. 13:08 – dankógábor

Ne feledkezzünk meg a mókás új Bermuda-klipről sem!

Ez az, itt fent. Ahogy már a nyitóképről is kiderül, két olyan ember a főszereplője, akiket már régebbi Bermuda-klipekben is láthattunk. A legmókásabb viszont az, amit csinálnak. Kártyáznak. Méghozzá olyan kártyákkal, amiken magyar közéleti szereplők vannak két-két kiemelt erősséggel, amik küzdenek egymással. Az elég egyértelmű, hogy Uj Péter szakállban agyonveri Szily Lacit, de például utazásban Bede Mártont és Pándi Balázst egymás mellé sorolják. Kicsit érthetetlen amúgy a szabály, de nem hiszem, hogy érdekelne ez bárkit. A Bermuda tagjai a zenét amúgy a Bergendyhez és a Jackson 5-hoz hasonlítják, így van egy mindent vivő kártya, de ezt inkább nem spoilerezzük el.


pop hír bermuda2015.05.07. 12:45 – Hirdetés

Hegyalja = rockzene

at_the_gates.jpg

A 15 éves múltra visszatekintő Hegyalja Fesztivál a rockzenerajongók fellegváraként lett ismert, miután a legnagyobb rock- és metálegyüttesek tértek vissza a fesztre minden évben. A megújult Borsodi Kingdom of Hegyalja a felfrissült zenei line up mellett a klasszikusok zenekarokról sem feledkezik meg, és olyan ütős bandákkal dübörög, mint az At the Gates, vagy a hazai mezőnyt erősítő Moby Dick és Pokolgép.


rock metál fesztivál turbo pokolgép nightwish hegyalja moby dick rómeó vérzik insane architects at the gates