2015.01.11. 16:13 – m.adi

Zenék évkezdéshez – hét hazai újdonság

dalmegosztás

Évi első dalmegosztásunkban elsősorban még decemberi anyagokkal jövünk, azt is a szokásosnál több idő elteltével. Év végén persze kicsit belassultak a hazai zenekarok is, mostanra viszont csak összejött egy posztnyi új anyag, ráadásul a rockabillytől az elektroig sokféle stílussal találkozhat az, aki tovább olvas, a Mátyás Pribojszki Band, a Rustic Shades, a Fran Palermo, a Salvus, a Klusters, a Margaret Island és a Napkutya előadásában.


magyar dalmegosztás2015.01.10. 16:26 – dankógábor

Itt a Mastodon gödöllői koncertje

Meg a High On Fire-é is

2003. február 3-án koncert volt a gödöllői Trafóban. Játszott a Wall Of Sleep, főzenekarként az akkor éppen második lemezét kiadó High On Fire és közöttük a Mastodon. Utóbbi miatt mentünk (a Wall Of Sleepet láthattuk csomószor, a High On Fire meg akkor még annyira nem érdekelt), de nem ám azért, mert akkora rajongók voltunk, hanem pont a buli előtt nem sokkal mutatta meg Juhász Médea egykori Wanted-munkatárs az új kedvenceit, amiben két volt Today Is The Day-tag is játszik. A Today Is The Day meg sokkolt a Neurosis előtt az Almási téren (jobban, mint a főzenekar), és mivel a Mastodon sem tűnt elsőre rossznak, sőt. Szóval elmentünk Gyöngyösről Gödöllőre, ahol aztán voltunk vagy ötvenen (Jakab vagy Pándi biztos tud pontos számot mondani, ők szervezték a bulit). Lement a családias hangulatú Wall Of Sleep, aztán a szakállas emberek kimásztak a mörcspultból, felmentek a színpadra, és lezavartak egy olyan koncertet, amit a mai napig emleget, aki ott volt (meg az is, aki nem).


metál hír mastodon sludge2015.01.09. 11:38 – dankógábor

Malcolm Youngnak tüdőrákja és szívproblémája is volt

Egyre több információ kerül ki Malcolm Young AC/DC-gitáros egészségi állapotáról. Azt már ugye tudjuk, hogy demenciában szenved, de arról csak most beszéltek a tagok teljes nyíltsággal, hogy már korábban sem volt teljesen rendben. A 2008-as turné előtt például tüdőrákkal műtötték, nem sokkal később pacemakert ültettek be neki. Brian Johnson énekes szerint utóbbit úgy közölte velük, mintha semmiség lenne. Angus Young pedig azt közölte, hogy voltak kétségei a folytatást illetően, de végül rászánta magát, mert szerinte Malcolm is ezt akarná. A zenekar áprilisban kezdi meg a Rock Or Bust nagylemezhez tartozó turnéját. Az első koncert a Coachellán lesz, aztán jönnek Európába. Rossz hír viszont, hogy már az összes dátum telt házas, magyar dátum pedig egyelőre nincs.


rock hír acdc2015.01.08. 15:00 – Lángoló

Az Egy Másik Zenekar és Oláh Ibolya mással csinálja

Úgy gondolta az Egy Másik Zenekar, hogy ha már írtak egy olyan dalt, mint a Mással csináljuk, akkor olyan embert keresnek énekesnek hozzá, mint Oláh Ibolya. Csak mert, hogy a zenekar szerint a szám témája kifejezetten kockázatkereső, a szerelem témáját járja körül nem mindennapi szempontból. Szóval Oláh érces hangját, merész, hiteles személyiségét pont megfelelőnek tartották hozzá. A most debütáló klipben a Los Tiki Pictures több olyan jelenetet is rögzített, amely furcsa viszonyokat mutat be.

Hogy ebből ki melyik inget érzi magáénak, azt rábízzuk a nézőre.

- mondja a csapat, ami jelenleg új számokat ír, a Mással csináljuk az első nyilvánosságra került ezek közül. További újdonság náluk, hogy a dobokhoz az Ozone Mamából is ismert Tiszai Vivien ült. Alább a klip, amiben olyanok szerepelnek, mint Nagy Réka, Megyeri Dani, Czipó Edit, Keresztes Zsolt, Bold Khan, Bátor Bence, Kembe Sorel-Arthur vagy Ullmann Ottó.


premier hír oláh ibolya egy másik zenekar2015.01.08. 13:57 – Hirdetés

Lógj be a viaDAL Live koncertre!

A Suzuki viaDAL Kvíz első fordulója!

viadal_live_cover.jpg

Jövő szombaton egy olyan buliban lehet részetek, ahol garantáltan kimelegedhettek a csikorgó mínuszok idején. A Suzuki idén is beint a télnek a viaDAL Live koncerttel, ebben pedig olyan zenekarok lesznek segítségére, mint a Supernem, a Fish!, az Anna & The Barbies, illetve a 2014-es viaDAL klipverseny további résztvevői. Az év nem is indulhatna jobban, legfeljebb akkor, ha ingyen juthatnál be a bulira. És erre van esély, ha te is beszállsz a most induló játékunkba!


hirdetés játék programajánló suzuki viadal viadal live2015.01.08. 10:41 – dankógábor

Feltámadt a Walkman. Aztán gyorsan meg is halt.

Bezony, az a teljes neve, hogy Sony Walkman ZX2. Kazetta az nem lesz benne, mert a mai fiatalok már azt sem tudják mi az. Ez bizony digitális lejátszó lesz. Nem sokkal azután hozza ki a Sony, hogy az Apple bejelentette, hogy meghalt az iPod. Mert mindek ugye, a sok okostelefon mellett. Meg a sok streamingszolgáltató mellett minek gyűjtögetni digitálisan a zenét? Na de mindegy, itt a forradalmi ZX2. Annyira forradalmi, hogy a Noisey egy rettentő vicces cikket írt róla. Tesztelték, ugyanis. A teszt közben pedig rájöttek olyan előnyös tulajdonságaira, hogy


sony hír walkman2015.01.07. 10:03 – dankógábor

Új dalok is lesznek a következő magyar Prodigy-koncerten

Jó, legutóbb, a nyáron már kaptunk olyat, ami nincs rajta egy eddigi lemezen sem, de a következőn lehet ugrálhatunk eszünket elhagyva még többre is. Talán a március 30-án megjelenő The Day Is My Enemy című album hatására Liam Howlett Prodigy-agytröszt frissíti majd a Macbookja playlistjét néhány újabb szerzeménnyel. Igen, most azt írtam le, hogy hat év szünet után idén tavasszal jön az új Prodigy-lemez. Jeahhh. Még trailer is van hozzá. Ez alapján durvább lesz a cucc, mint egy Merzbow által elkövetett Sunn O)))-remix. Igazi noise támadás alább.


hír electro prodigy2015.01.06. 15:34 – raffera

Erősen indul az év a budapesti technórajongóknak

kangdingray.jpeg

A berlini klubélet két olyan ikonja jön el hozzánk januárban, akik ugyan nem németek, de már így is leraktak legalább annyit az asztalra, mint ottani társaik többsége. Shackleton és Kangding Ray külön-külön is nagy durranás lenne, de így egyben azért elég sok buli lineupját odaveri, és ha hozzátesszük, hogy mindketten élőzni fognak egyet, akár az év egyik leghúzósabb éjszakája is lehet belőle.


hír program tesla techno shackleton kangdin ray