2015.05.23. 09:34 – Hirdetés

Ma este Demjén Ferenc a Trackben

Március 21-én nyitotta idei évadját Demjén Ferenc, méghozzá nem is akármilyen koncerttel. Ahogy az várható volt, telt ház fogadta a Liszt- és Kossuth- díjas művészt és nívós zenekarát a Barba Negra Music Clubban, így aki nem kapcsolt időben, lemaradt a fergeteges buliról. Csüggedésre azonban semmi ok, május 23-án mindenki pótolhatja, vagy épp újraélheti az élményt a Trackben!


pop rock hír demjén ferenc2015.05.22. 15:34 – dankógábor

Trónok harca-rajongóknak kötelező a Coldplay mókás musicalje

Alapvetően az NBC Red Nose Day nevű karitatív napjához készült a fenti 12 perces kisfilm, ami a Coldplayen kívül egy rakás Trónok harca szereplőt vonultat fel. Persze próbálták az egészet nagyon viccesen tálalni, tele van az egész filmes utalásokkal, a Coldplay pedig teljesen bénának adja ki magát. Néha mosolyogtam, bevallom. :( Ja, adakozni a szegénységben élő gyerekeknek itt lehet.


sorozat pop rock coldplay trónok harca2015.05.22. 14:44 – Rácz Mihály

Zseniális afrikai zene a Müpában

bassekoukouyate.jpg

Amikor afrikai banda koncertjéről adunk hírt, az leginkább nyugat-afrikait jelent, sőt, legtöbb esetben Maliból érkező produkciót. Az eddig hazánkban megfordult előadók és zenekarok a világzene élvonalából valók akármilyen mércével mérve: Salif Keita, Rokia Traoré, Boubacar Traoré, Toumani Diabate, Habib Koité, Amadou & Mariam, és a Tinariwen, mindannyian emlékezetes koncerteket adtak. Tavaly felsorakozott hozzájuk a Bassekou Kouyate & Ngoni ba is a Szigetes fellépéssel, és talán megengedhetjük magunknak a frázist: lazán, de mágikus erővel hozták az év buliját.


hír program világzene bassekou kouyaté ngoni ba2015.05.22. 13:13 – Hirdetés

Négyórás szuperkoncerttel ünnepli a negyedik X-et az EFOTT

wellhello.jpg

16 formáció, 8 meghatározó dal, valamint 240 perces szuperkoncert – így foglalja csokorba az elmúlt negyven évet az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, amely idén július 14-19. között Velencét veszi be. AZ EFOTT 40! szombati nagy bulira a szervezők minden eddiginél ütősebb látványvilággal készülnek, a színpadon pedig ikonikus dalok csendülnek fel.


koncert fesztivál hír hősök ganxsta zolee kaukázus kft animal cannibals kozsó magashegyi underground somló tamás soho party intim torna illegál punnany massif mary popkids EFOTT wellhello2015.05.22. 12:25 – dankógábor

Itt az Akkezdet Phiai és az Amoeba közös videója a Balaton Methodból

Lángoló Premier

bm-hd_0324_center_mov4.jpg

A Balaton Methodból az egyik kedvenc részem az Akkezdet Phiai Amoebával közös Vagy mindegy című dala volt. Ráadásul a rendkívül trükkös videós részük is nagyon jól sikerült. Szóval tiszta öröm, hogy a zenés filmből pont ez a dal jelenik meg teljes egészében először külön is, ráadásul itt a Lángolón van a premier (ahogy az Amoeba első, egészen kiváló lemezénél is így volt). Lentebb infók és maga a videó.


hiphop hír akkezdet phiai amoeba balaton method2015.05.22. 12:18 – dankógábor

Ha a hétvégén tényleg különleges zenére vágysz, menj el a Harmadik Ember Fesztiválra

nadja.jpg

Mától három napon át zajlik majd a Közvágóhíd területén található R33-ban a Harmadik Ember Fesztivál, amit ők maguk úgy hívnak, hogy egy progresszív zenei fórum. Tavaly már volt egy, de az csak egynapos volt. És akkor most jön egy nagy felsorolás a fellépő zenekarokról, némi műfaji eligazítással: Calf (görög / experimental, postrock), Unii (Japán / egyszemélyes multimédiás live act ), YusYus(Szerbia / postdark ), ExYou (Szerbia / noiserock) MIR (Svájc / noisepunkjazz), Nadja (Kanada / drone, experimental rock) Soviet Love (Olasz / noisepunk), Rosinflux (experimental ), Gentry Sultan (jazzpunk), Entrópia Architektúra (experimental industrial ), Pozwakovski (experimental rock), Hippikiller (garázs n' l), Sőrés Zsolt Ahad (zajzenész) de rajtuk kívül még lesznek mások is, összesen közel 50 fellépő lesz látható. Itt van még több infó.


fesztivál hír harmadik ember fesztivál2015.05.22. 11:01 – Hirdetés

Egy friss zenekar, a Bristol az A38 hajón

bristol.jpg

Marc Collin, a Nouvelle Vague alapítója egy évtizednyi siker után új projektet álmodott meg, amelyben a nyolcvanas évek újhulláma helyett a kilencvenes évek vannak a fókuszban. Talán a Bristol névből is kiderül, hogy az együttes a trip-hop legnagyobbjai, a Massive Attack, Tricky, a Portishead, a Morcheeba számait dolgozza fel – a jól megszokott csavarral. Most kiderül, milyen az, ha az Overcome-ot, a Roadst vagy a Moog Islandet elegáns cool jazzel és a a hatvanas évek filmzenefílingjével elegyítik. A Nouvelle Vague első budapesti fellépése egykor az A38 Hajón volt – logikus hát, hogy a Bristol is itt mutatkozik be.


hír program nouvelle vague triphop trip hop bristol wave