2015.06.07. 10:51 – m.adi

Kivándorlás a kínai nyárba – hazai újdonságok

dalmegosztás

bogoz-2014-5-fekvo.jpg

Megvolt az első igazán meleg hét idén, a beköszöntő nyár pedig már az aktuális dalmegosztásba is bekopogtat. Konkrétan ezt a Dirty Slippers tolmácsolásában teszi, de van újra Takáts Eszter Beat Banddal is, aminek ezúttal Karafiáth Orsolya írta a szövegét, na meg EZ Basic, Balkan Fanatik, Budapest Voices, Bogoz, zúzós Sonic Rise, egy Kína előretörésével foglalkozó fura dal a Tai Chi Teachertől, a kivándorlás témáját feszegető rap Petrixtől, hip-hop a Griffinstől és a Feelan'trope-tól, valamint pop-noir a Black Nail Cabaret, és ír pop a Budapest Shed Ensemble előadásában. Csak győzzétek meghallgatni.


magyar dalmegosztás2015.06.07. 10:35 – dankógábor

Budapesten is időutazik a Saint Vitus

Kétségtelen, hogy a Saint Vitus legemblematikusabb énekese Scott Wino Weinrich. Emiatt aztán azt hiszik, hogy ő alapítótagja a zenekarnak. Pedig nem. A Black Sabbath nyomain alakuló zenekart ugyanis Scott Reagers énekessel hozta össze 1979-ben Dave Chandler gitáros-főnök, és az első két nagylemez is vele jelent meg. Wino csak ezután került képbe, de a kiszállása után Reagers még egy lemezt felvett a Saint Vitusszal 1995-ben. Ezt viszont most, június 8-án hanyagolni fogják az A38-on (merthogy jönnek, ezért van a poszt), inkább az 1985-ig terjedő időszakot idézik meg, szóval ősdoom lesz ez a javából. Egy kis punk beütéssel, ugyanis azt sem sokan tudják, hogy a zenekar egy furcsa képződménye lett a kaliforniai punkszíntérnek. Lényegében Black Sabbath-fanatikus punkok alapították, még a lemezeiket is a Black Flag-főnök Greg Ginn adta ki az SST-vel. De a lényeg, hogy legenda lesz az A83 színpadán hétfő este (ahol már egyszer amúgy felléptek, csak akkor még Winóval). Előzenekaruk a friss fonogramos Apey And The Pea lesz, akik remekül illenek a doomlegendák mellé sludge-os groove metáljukkal.


metál hír doom saint vitus2015.06.06. 14:00 – Nihil_AK

Ajánld a lakhelyed! - Kecske (Tesco Disco)

Ívelés Pécsett

profil.jpg

Mostantól szombatonként virtuális országjárásra hívunk titeket. Az Ajánld a lakhelyed! a Lángoló Gitárok nyomtatott kiadásából talán ismerős lehet néhány olvasónknak. A sorozatban a magyar zenei élet résztvevői mutatják be Magyarországot, hol, merre és mit érdemes csinálni. Természetesen időnként külföldre is kitekintünk majd, ahogy a nyomtatott magazinban is elsősorban volt. Az első részben a Tesco Discó-s Szalai Attila, azaz Kecske mutatja be szülővárosát, Pécset.

aal_2000x150.jpg


utazás tesco disco kecske turisztika ajánld a lakhelyed2015.06.06. 10:43 – dankógábor

Az a kurva boldogság legyőzte Schmitt Pált

orfuszimpadnev.png

Fent a Fishing On Orfű nagyszínpadára pályázó nevek végső sorrendje látható. Ahogy szépen látszik, az Esti Kornél Boldogság, te kurva címe nagyon durván legyőzött mindenkit. Szóval mostantól mehetnek majd olyan beszélgetések, hogy

- Találkozunk a nagyszínpadnál.

- Melyiknél?

- A Boldogság, te kurva nagyszínpadnál.

De sokkal valószínűbb lesz az alábbi párbeszéd:

- Hol találkozunk?

- Hát a kurva nagyszínpadnál.

És most, hogy így szétröhögtük magunkat, tessék meghallgatni az Esti Kornél legújabb dalát!


fesztivál hír esti kornél fishing on orfű2015.06.06. 09:49 – Nihil_AK

180 bpm alatt nincs élet - Új dal a Hate Eternaltól

hate_eternal.jpg

Augusztusban érkezik Infernus címmel az új Hate Eternal-lemez, amelyet valószínűleg a Gorgoroth gitárosáról neveztek el így, szép baráti gesztusként. A legutóbbi Phonenix Among The Ashes megjelenése óta eltelt már vagy négy év, de mivel Eric Rutan gitáros-énekes az utóbbi években az egyik legkeresettebb producerré avanzsált extrém metál berkekben, nem is lehet csodálkozni, hogy saját zenekarával kicsit kényelmesebb tempóra kapcsolt az utóbbi időben. Persze zeneileg nem, hiszen az új, Pathogenic Apathy című szerzeményben is bő kézzel adagolják a blastbeatet, szakkifejezéssel élve ömlik a krumpli a dobfelszerelésre, amiért egy új ember, bizonyos Chason Westmoreland a felelős. Magukhoz képest sok újdonságot ugyan nem tartalmaz a dal, de Rutan azért minden lemezen el szokott engedni egy-két olyan megoldást, amelyek hallatán csettintgethetnek a stílus kedvelői. Hogy ez most is így lesz-e, az augusztusban kiderül. A dallal lehet ismerkedni a hajtás után! 


death metal új dal hate eternal pathogenic apathy infernus2015.06.05. 11:00 – dankógábor

Azt hitted Wellhello vagy Halott Pénz folyik majd a nyáron mindenhonnan?

Hát tévedtél!

pixakisgrofo.jpg

Mert Pixa és Kis Grófo folyik majd mindenhonnan. Már ha van igazság a Földön. Egész egyszerűen tökéletes ez a Bulibáró című nóta, de a Miki357 által rendezett klipre sincsenek szavak. Namost, kis útmutatás: Kis Grófót ugye mindenki ismeri, szóval Pixáról mondanék csak el annyit, hogy ő követte el Fluorral közösen a Mizut, de dolgozott már a Punnany Massiftól kezdve a Hősökön át a BarbárFivérekig egy csomó mindenkivel. Mostanában a bounce stílust honosítja a fellépésein, de otthon van simán a rockban is. Ja, és hamarosan Snoop Doggal is jelenik meg külön dala, méghozzá klipesítve. De ez mind semmi a Bulibáróhoz képest, aminek Pixa írta a zenéjét, egy barátja pedig a szövegét. Grófo "csak" a csodálatos személyiségét adta hozzá. Hát, mit mondjak, bomba egy mix, az biztos! Elég egyszer meghallgatni, és elkap a gépszíj! Zsamo!


hír pixa kis grófo aviláglegjobbdala2015.06.05. 10:00 – Lángoló

Jazzes, triphopos art-pop az Imitationtől

Lángoló Premier

x_mg_5876.jpg

Az Imitation tavaly év elején debütált Directions című dalával, amihez később klip is készült. A Pápai Zsanett jazzénekesnő nevével fémjelzett formáció most új dalt ad ki Get Out címmel. Ezt lehet alább meghallgatni. Magáról a projektről így nyilatkozik Pápai:

Az Imitation teljesen a saját zenéimről szól, melyeket különböző zenésztársakkal együtt hozunk létre. Az első néhány dalt Horváth ’Tojás’ Gáborral közösen készítettük el, most pedig Várvölgyi Szabolccsal és Gödri Bulcsúval dolgozunk együtt a következőkön. A jazzes hatások mellett itt a trip-hop, art-pop a fő irány. Most egy kísérletező fázisban vagyunk, hosszú távon szeretnénk majd egy albumnyi anyagot elkészíteni, amibe még sokféle műfaj beleférhet.

Szóval így tessék hallgatni a Get Out című dalt!


premier pop hír electro imitation2015.06.05. 09:48 – Szponzoráció

Fesztiválozz úgy, mint még soha!

Jelentkezz BuddyGuide-nak!

01_b_jpg.jpeg

Tucatnyi fesztiválon jártál már, és azt hiszed, neked nem lehet újat mutatni? Szeretnéd mások számára is élménnyé tenni egy napodat a VOLTon vagy a Balaton Soundon úgy, hogy fesztiválbelépőt és költőpénzt is kapsz ezért? Nem tudsz elmenni idén, de megnéznéd, mit csinál a legjobb haverod? Ha válasz igen, neked érdemes belevágnod a Telekom FestivalBuddy játékába – a toborzás már elindult. Ha felkeltettük az érdeklődésed, olvass tovább!


játék szórakozás szponzoráció volt festivalbuddy balaton sound 20152015.06.05. 09:00 – SCs

Farida Lemouchi énekel a Griftegård EP-jén

griftegard.jpg

A retro rockban erős Year Of The Goat nemsokára új lemezt ad ki. A The Unspeakable július végén jelenik meg, már alig várom; ha olyan jó lesz, mint a 2012-es Angels’ Necropolis, akkor igen jó lesz. Thomas Eriksson énekesnek van egy másik, kevésbé ismert, pedig nem kevésbé remek zenekara, a Griftegård, egy ultra lassú doom metal banda. De tényleg annyira ultra, hogy a dobos két leütés közt simán ki tudna olvasni egy rövidebb könyvet.


metál hír doom griftegard