2015.07.19. 11:09 – dankógábor

Már megint letartóztatták Phil Ruddot

rudd.jpg

Alig pár napja ítélte kábítószerbirtoklásért és halálos fenyegetésért nyolc hónap házi őrizetre Phil Ruddot az új-zélandi bíróság, máris letartóztatták. Az AC/DC dobosát (vagy volt dobosát, ki tudja), taurangai otthonában vették őrizetbe pár prostituált társaságában. Az őrizetbe vétel tényét Rudd ügyvédje is megerősítette, aki csak annyit árult még el, hogy a dobosnak hétfőn délelőtt tízkor kell megjelennie a helyi bíróságon. Elvileg ha alkoholt vagy drogot találnak a szervezetében, akkor ugrott a házi őrizet, és mehet a börtönbe. Most már csak az a kérdés, józanul kurvázott-e Rudd?


rock acdc phil rudd2015.07.18. 15:24 – Nihil_AK

Minőségi időtöltés, szolid mulatozás

Beszámoló az elmaradt Hegyaljáról, harmadik fejezet

11749708_913766508690773_224870546_n.jpg

Már az eredeti célunk is az volt idén, hogy a fesztiválozást egybekössük egy kis bringás természetjárással, hiszen Tokaj környéke és a Tisza nyáron mindig gyönyörű. Arról nem is szólva, hogy erről a környékről származik a családom anyai ága, szóval már csak becsületből is fel kellett keresni pár helyet. Természetesen ez nem ment könnyen, első este ugyanis sikerült vállalhatatlanul berúgni, másnapra meg vártuk néhány barátunkat, akik általában szintén nem macskagyökérteával és Terefere linzerrel szokták bevezetni az estét.


fesztivál buli tisza hegyalja diy hegyalja2015.07.18. 14:40 – Lángoló

Mi egy család vagyunk, minden értelemben - Skindred-interjú

skindred.jpg 

1998 óta az egyik legtöbbet turnézó zenekarnak számít a walesi Skindred. Öt lemezük jelent meg eddig, a legutolsó, a Kill The Power még tavaly. Rengeteg hatás ötvöződik a zenéjükben, és ezek felhasználását igyekeznek mindig tökéletesíteni. Aktuális globális és társadalmi problémákról szólnak a dalaik, de a koncerteken az az elsődleges, hogy mindenki jól érezze magát. A tökéletesedéshez vezető útról, a zenekarok versenyhelyzetéről, és a belső stabilitás fontosságáról beszélgettünk Dan Pugsley basszusgitárossal. Július 19-én az Anti-Flag a Less Than Jake és a Chunk! No, Captain Chunk! társaságában lépnek fel a Budapest Parkban.


interjú reggae rock metál skindred2015.07.17. 21:33 – KirschAndrás

Gettóhardcore Dunaújvárosban

Biohazard @ Rockmaraton, Dunaújvárosban, 2015.07.16.

2015-ben nem lehet eléggé felbecsülni azon fesztiválokat, ahol nincs gurulós bőrönd, vietnami papucs (a lábbelik történetének 9/11-e), nyárigyerekekabalatonparton, vanvalamialevegőben, és ahol Pumped Gabó veséjét fagyott disznólábbal vernék le. Nos, ilyen a Dunaújvárosba költöztetett Rockmaraton is, amely megadta a választ, hova is tűntek a Sziget megboldogult Hammer sátrának látogatói. (Fotók: Rockmaraton Facebook)


metál fesztivál hardcore rockmaraton biohazard2015.07.17. 19:49 – Nihil_AK

Mindjárt kezd a Darkthrone

Veszett jó most Tokajban

dsc_0058.jpg

Óriási buli volt tegnap. Kiderült, hogy nem csak mi vagyunk akkora ökrök, akik azért is eljöttek. Újdonsült barátaink közül ketten Németországból érkeztek haza. Azt mondták, évek óta hagyomány, hogy itt találkoznak a cimborákkal, most is ez volt a terv, és nem tudták már áttenni a szabadságot. Ha már így alakult, próbálják minél jobban érezni magukat. Sikerült. Mivel a kemping személyzete éppen születésnapot ünnepelt, hamarosan igazi partyhangulat alakult ki, minket sem kellett különösebben buzdítani. Enyhén pityókásan tértem ágyba reggel hatkor.


beszámoló fesztivál diy hegyalja diy hegyalja2015.07.17. 14:46 – Lángoló

Lázadás az agykontroll ellen - Flogging Molly-interjú Nathen Maxwell basszusgitárossal

164806_483992804839_4563729_n.jpg

A Flogging Molly a világ számos helyén megfordult már például játszottak a Fuji-hegyen és a coloradoi Red Rockson is. Nathen Maxwell basszusgitáros, Dave King Flogging Molly-főnök egyik felfedezettje, aki maga is frontember a 2014-ben alapított punkzenekarában, a The Bunny Gangben. Legközelebb július 19-én találkozhatunk a Flogging Mollyval a Barba Negra Trackben, majd egy közös turnéjukon a Gogol Bordellóval. Maxwell beszámolt az amerikai és európai turnéviszonyok különbségeiről, zenekaros élményekről és a hálás közönség fontosságáról.


interjú punk rock kelta flogging molly2015.07.17. 13:56 – dankógábor

Így szabadult rá a Gonosz Dunaújvárosra

Mayhem @ Rockmaraton, Dunaújváros, 2015.07.16.

Tavaly májusban voltam Pozsonyban Mayhemen. Nagyon jó volt, meg is írtam. Ehhez képest a csütörtöki rockmaratonos fellépésük csak annyiban különbözött, hogy sokkal jobb volt. Alapvetően ugyanaz persze, de voltak gyertyák, voltak disznófejek, volt nagy, emberi csontokból összerakott szószék, szuper fények és volt egy sokkal-sokkal intenzívebb, természetesen magyarul konferáló Csihar Attila. És a hangzás is olyan jó volt, amilyen magyar fesztiválokon nem nagyon szokott lenni. Egyszerűen tökéletes volt ez a black metal koncert, na. Csak úgy lehetett volna jobb, ha a disznófejek a közönségben landolnak, de mindent azért nem kaphat meg az ember. (A képeket Juhász Edina készítette telefonnal.)


fotó metál hír black mayhem2015.07.17. 13:53 – Hirdetés

Szombaton PUF a Barba Negra Track-ben!

puf.jpg

A történet már jól ismert, 1983-ban Szigetszentmiklósról indult útjára a csapat, melynek már ekkor tagja volt Leskovics Gábor és Potondi Anikó is. Idén a Barba Negra Music Clubban már megtartották farsangi báljukat, most pedig itt az idő, hogy a szabadtéri rezidenciát is megmozgassák az elmúlt bő harminc év terméséből válogatva. Legutóbbi korongjuk, a Legelő megjelenése óta már hét év is eltelt, a PUF népszerűsége azonban töretlen, és koncertből sem lehet hiánya a rajongóknak, melyek közül a nyár egyik kiemelkedő eseménye várható július 18-án a Track-ben, ahol előzenekarként a Puhító nevű formáció lép színpadra. Videós ráhangolódás a hajtás után!


ajánló hirdetés koncert puf barba negra track