2015.07.26. 22:05 – dankógábor

Snoop Dogg furcsán viselkedett, ezért bevitték a svéd rendőrök

snoopbowl.jpg

Ráadásul meg is pisiltették, drogra gyanakodtak az őt igazoltató rendőrök. Eddig semmiféle furcsaság nincs a történetben. Ha valaki THC-t izzad, akkor az valószínűleg Snoop. Az viszont már felettébb gyanús, hogy a svéd rendőrök semmit nem találtak. Ez utóbbit Snoop mondta, aki viszont borzasztóan kiakadt az Instagramon. Szerinte ez nem volt más, csak rasszizmus, és soha többet nem megy Svédországba, amiért persze sajnálja azokat a rendes svédeket, akik megnézték volna őt, de ez van, "megbaszhatják". Ja, és kijelentette, továbbra is szívni fog.


hír rap snoop dogg2015.07.26. 20:03 – dankógábor

Most már tényleg lesz Morrissey-koncert Budapesten

mozz.jpg

Nem csak beszél róla a művész úr, és nem csak pletykálnak ezt azt. Be lett ez ám hivatalosan jelentve. A Millenárison lesz október 12-én. A koncertet szervező Budapest Promoter elnézést is kér a helyszínért. Azt írják, hogy nem volt nagyobb hely arra a napra, ahol megrendezhették volna a koncertet, szóval mindenki igyekezzen a jegyvásárlással. Még akkor is, ha ugyanolyan drága a belépő, mint legutóbb (bár még mindig nem annyira drága, mint azt Morrissey hitte). Egyrészt, azóta már 9 évnyi infláció is megvolt, másrészt ez azért mégsem a sokezres Pecsa szabadtér. Aztán csak mindenki rendesen viselkedjen, nehogy valami miatt félbeszakadjon a buli, húsos szendvicset pedig senki ne keressen majd.


pop rock morrissey hír2015.07.26. 14:21 – m.adi

Esküszöm, hogy megesküszöm – hazai újdonságok

dalmegosztás

Az aktuális dalmegosztás ismét elég változatos lett, de ha ki kéne emelni valamit, ami mégiscsak felülreprezentált, akkor azért a rockot mondanám, amiből a We are Rockstars indie-jétől az Emma Undressed időnként már-már metálos dalaiig széles a választék. A címet mondjuk pont egy lakodalmas agymenésből választottam, és a ZságbaMacska igazán király anyaga sem sorolható be ide, de ebből is csak az látszik, hogy érdemes körülnézni lejjebb, ahol ismét szavazhattok is arról, hogy nektek melyik produkció tetszik a legjobban.


magyar dalmegosztás2015.07.24. 17:23 – Hirdetés

A Barba Negra Trackben ünnepel a 30Y!

Holnap este születésnapi kánikula koncert

30y.png
A múlt szombati Pál Utcai Fiúk-buli után ezen a héten sem maradnak program nélkül a mondjuk így, alternatív rock kedvelői. Ezúttal az egy generációval fiatalabb 30Y érkezik. Nehéz elhinni, de most szombaton már ők is 15. születésnapjukat ünneplik. A koncerten biztosan számíthatunk egy-két különlegességre, így biztosan érdemes lesz holnap a Track felé venni az irányt. 


ajánló hirdetés koncert 30Y barba negra track2015.07.24. 16:33 – dankógábor

Na ilyen supergroup sem terem minden bokorban

teenagetimekillers.jpg

A Teenage Time Killerst a Corrosion Of Conformity-s Reed Mullin dobos és a My Ruin-gitáros Mick Murphy hozta össze. Ez még annyira nem nagy szó, még akkor sem, ha kultikus arcokról van szó, főleg Mullin esetében. Viszont beszálltak hozzájuk néhányan zenélni. Olyanok, mint Dave Grohl a Foo Fightersből (nála is vették fel a lemezt, hol máshol), Corey Taylor a Slipknotból, Jello Biafra, Nick Oliveri, Randy Blythe a Lamb Of Godból, Tommy Victor a Prongból, Lee Wing a Fearből, Mike 'IX' Williams az Eyehategodból stb. stb. stb. A NY Times most úgy mutatta be a 20 számos nagylemezt, hogy nem írta oda, hogy melyik dalban ki zenél pontosan, de mi kikutattuk, ott van lentebb. Egyébként műfajilag ez leginkább punk, de picit benne van Grohl Probot projekjének a világa is, ahol minden dal a benne zenélő legenda képre lett formálva. 


punk metál hardcore teenage time killers2015.07.24. 15:17 – dankógábor

A videó, ami tökéletesen festi alá a Torn From Earth zenéjét

Lángoló Premier

Az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Torn From Earth nem játszik vidám zenét, most viszont kijött egy klip, ami tökéletes vizuális körítést ad ehhez az apokaliptikus sludge metálhoz. A klipet a nálunk premierező lemezhez készült borítót is tervező Szilágyi Rudolf csinálta. Budapesten legközelebb szeptember 4-én játszik a csapat, de előtte, július 31-én a Fekete Zaj Osztálykiránduláson is fellépnek a Mátrában.


premier metál hír doom sludge torn from earth2015.07.24. 14:23 – Lángoló

Már megy az utcazene – Tessék szavazni!

veszpremiutcazene.jpg

4 napon át, 7 helyszínen, 140 koncert: német, francia, angol, szlovén, olasz, kanadai, izraeli, svájci, brazil, koreai, magyar zenék és zenészek pszichedelikus swing, arab reggae, balkáni jazz, rhythm’n’blues, rocksteady, bebop, gypsy swing, hip-hop blues, old school rock’n’roll, rockabilly swing, beatbox blues, afro-soul-latin-jazz-dance, koreai beatbox stílusokban. Röviden és tömören összefoglalva ezt kínálja az idei Utcazene. Az idei fesztiválhoz ráadásul csatlakozott a mozgó vendéglátás honi képviselőinek krémje: a Food Truck Show is.


hír veszprém utcazene2015.07.24. 12:09 – _fá_

Végre koncert!

The Acid @ A38 Hajó, 2015.07.23.

acidlive.jpg

A fesztiválszezon közepén fura lehet a kijelentés, de a nyár legnagyobb hiánycikke Budapesten a jó koncert. Attól nagyvonalúan eltekintek, hogy mennyire tartottam érdekesnek a Volt és a Balaton Sound idei felhozatalát, mert a panaszomnak az a lényege, hogy a fesztiválkoncertek nagyon ritkán teljes értékű koncertek. Amik korán vannak, azokra nem lehet annyira ráhangolódni, a headlinerek alatt a legtöbb ember már tökrészeg, és úgy általában nagyon kevés olyan fesztiválos koncert létezik, ami ne csúszna át inkább a buli kategóriába. Ezért is örültem nagyon, hogy végül tavaszról nyárra tolódott a tavalyi év egyik legjobb lemezét nagyjából titokban elkészítő Acid koncertje, mert így nem is lehetett kérdés, hogy megnézem Adam Freelandet és egészen meglepő felállású zenekarát. (A kép nem a helyszínen készült.)


pop electro koncerbeszámoló the acid2015.07.24. 10:12 – dankógábor

Négy és fél percbe sűrítve egy teljes Tankcsapda-koncert

Van ebben minden, tűz, füst, konfetti ilyenek. Meg az Egyedül a világ ellen című szám. Külön felhívnánk a figyelmet, hogy a amikor Lukács László kimondja, hogy Iron Maiden, akkor mennyire frappánsan a Maiden-pólójára közelít a kamera. A klipet amúgy Kázsmér Kálmán rendezte, Király István vágta, a koncertfelvételek pedig 2014 decemberében készültek Budapesten és Debrecenben.


rock hír tankcsapda