2015.01.18. 16:00 – Lángoló

Álmos dalhoz álomszerű szöveges videó az Egy Kiss Erzsi Zenétől

egy_kiss-erzsi_zene_foto_mohacsi-arpad-laszlo.jpg

Még tavaly év végén új lemezzel jelentkezett az Egy Kiss Erzsi Zene. A lemez címe Szabad a szív lett. Kiss Erzsi így beszélt a lemez anyagáról:

Bár 2013 óta dolgoztunk a dalokon, de egy pillanatig sem érzem, hogy meg lehetne unni. Felszabadító, az ember szívének-lelkének szabadságot és melegséget adhat, remélem, feltöltődést nyújt mindenkinek, aki meghallgatja.

Erről a lemezről származik a Szabó Balázzsal közös, még 2013-ban írt, de csak tavaly rögzített Álmok dala, amihez most készül egy álomképes szöveges videó. Ezt mutatjuk be alább.


premier pop hír egy kiss erzsi zene2015.01.18. 12:41 – Lángoló

Szőrős riffek egy csipetnyi pszichedéliával - A Sorbonne Sexual első nagylemeze

A Sorbonne Sexual zenekar négy éve működik, posztalternatív, szövegcentrikus zenét játszanak, ahogy ők mondják,

gondolati alapú zene szőrős riffekkel egy csipetnyi pszichedéliával.

Eddigi működésük során kiadtak egy kislemezt Évek vastüdőn címmel, aminek az Ivan And The Parazol billentyűse, Beke István volt a producere. Ők azt mondják a most bemutatkozó Fáma nagy előrelépés a zenekar történetében, hiszen alapvetően az alkotói metódus alakult át.

A tudatosság és az ösztönösség arányát nézve kicsit a tudatosság felé libbent a mérleg. Persze ettől még rock n' roll van.

A lemezbemutató január 31-én lesz a Kis Á-ban. Alább a nagylemez, illetve dalról dalra kommentár a csapat frontemberétől, Karádi Gergőtől.


premier rock hír sorbonne sexual2015.01.16. 11:22 – dankógábor

Justin Bieber a Slayer producerével dolgozik

Slayer, Beastie Boys, LL Cool J, Public Enemy, Run–D.M.C., Black Sabbath, Slipknot, Red Hot Chili Peppers, Danzig, Metallica, AC/DC, Aerosmith, Eminem, Weezer, The Cult, System of a Down, Rage Against the Machine.

És most Justin Bieber.

Ez Rick Rubin szuperproducer mérlege. Többek között persze, mert rohadt sokat melózott karrierje során. De most végre felért a csúcsra.


pop hír justin bieber rick rubin2015.01.16. 09:30 – dankógábor

Az Isten Háta Mögött köp ránk

Lehet már mondtam itt valahol, de elmondom még egyszer. 1999-ben öcsémmel indítottunk Gyöngyösön egy rockműsort a helyi Saturnus rádióban. Nem figyeltek ránk eléggé, aztán egyszer csak azt vették észre, hogy ott bénázunk heti két órát a stúdióban. Az volt a műsor címe, hogy Rock Is Dead. (Hahh, már akkor is a rock halálát vizionáltuk, pedig akkor még nem is bírtam Kanye Westet.) Csinálgattuk, csinálgattuk, aztán egyre többen figyeltek fel ránk a zenekarok közül (nyomtuk ezerrel a ROCKOT, az ilyesmi meg terjed a színtéren, ugye). Olyanok jöttek a műsorba vendégként, mint a Superbutt, Téglás Zoli, a Mood, a Stonehenge, de a Freshfabrikkal vagy a Tankcsapdával is interjúztunk, ilyenek. És jöttek a demók is, egyre több.


rock hír isten háta mögött2015.01.15. 12:46 – Lángoló

The Scarlet - Midnight Avenue EP-premier

img_3912bb.jpgA budapesti The Scarlet a közel kétéves fennállása során már maga mögött tudhat két fellépést a Sziget Fesztiválon, turnéztak a Paddy And The Rats-cel, a tavalyi Sound Of The University versenyen pedig ingyenes dalfelvételt nyertek. Ehhez rögtön össze is dobtak egy videoklipet az addigi koncertfelvételeikből, ami szintén itt, a Lángoló Gitárokon debütált, most pedig kihozták az első EP-jüket Midnight Avenue címmel. Premier.


premier sziget exkluzív paddy and the rats the scarlet2015.01.15. 10:00 – Gnosis

Koncertvideót ad ki a Satyricon

Motherfuckin' North

10917134_829629007095278_3208405301952744540_n.jpg

A Satyricon is elérkezett abba a fázisba, hogy tovább nincs hova fejlődni, mindent kipróbáltak már lényegében pályafutásuk alatt, kivéve a szimfónikus, kórusos, üldögélős előadást. Még 2013-ban a Norvég Nemzeti Operában, a helyi kórus segedelmével dolgoztak át/fel jópár régi 'icon klasszikust, valamint az akkor frissen megjelent, magukról elnevezett albumról is, többek közt a Phoenix című számot, ami szintén szerepelni fog az áprilisban megjelenő Live At The Opera (micsoda cím!) cd/dvd-n. Ízelítőként itt egy hivatalos, egyelőre maszterizálatlan Die By My Hand nóta az Age of Nero albumról:


live satyricon satyr blackmetal?2015.01.15. 07:00 – dankógábor

Már megint a Sziget lett Európa legjobb fesztiválja

Minden évben megrendezik a hollandiai Groningenben a European Festival Awardsot, amin magyar fesztiválok közül, különböző kategóriákban, de nyert már a Balaton Sound, a B My Lake és a Sziget is. Utóbbi most már kétszeres győztes (sőt, egyszer két kategóriában nyert, szóval háromszoros), ugyanis szerda este ismét a Sziget lett a legjobb európai nagy fesztivál olyanokat megelőzve, mint a Roskilde, a Tomorrowland, a Rock Werchter vagy a Rock am Ring. Gerendai Károly, a Sziget főszervezője picit hitetlenkedett is, hogy ebben az erős mezőnyben már másodjára tudott nyerni a fesztivál. A European Festival Awardson egyébként a fentieken kívül még a Volt és a Megyer Cemp indult Magyarországról.


fesztivál sziget hír