2015.08.09. 12:09 – Boros Gábor

A beteljesült amerikai álom - Dr. Dre-lemezkritika

Dr. Dre - Compton: A Soundtrack (Universal)

compton-soundtrack-680x680.jpg

A hip-hop világ legmeghatározóbb és egyben legrejtélyesebb producere tizenhat év után teljesen váratlanul új albummal jelentkezett. A Compton: A Soundtrack by Dr. Dre magában hordozza mindazt, amiért évtizedek óta milliók kedvelik a nyugati partot, ugyanakkor friss, összetett és - ha a korábbi Dre-kiadványokkal szembeni összehasonlításban esetleg alul is maradna - minden kétséget kizáróan ebben a műfajban az év egyik legfontosabb lemeze.


lemezkritika hiphop rap dr dre ezt hallgasd2015.08.07. 14:00 – Lángoló

Leáll a Carbonfools is

the_carbonfools_carbonbliss_01.jpg

Szeptember 16-án még lesz egy Carbonfools-koncert a Budapest Parkban, de aztán bizonytalan ideig beszünteti a zenélést a zenekar. Azt írják közleményükben, hogy kicsit elfáradtak, szóval most inkább pihennének. Nem tudják a jövőben mikor lehet majd róluk hallani, de mivel voltak illetve vannak is még terveik, így nem esélytelen a dolog.

Nem mondjuk, hogy ez a búcsúkoncertünk lesz, de azt, hogy mikor hallhattok újra minket így együtt, nem tudjuk most megmondani.

Azt is írják még hogy:

Zenekarként és egyénileg is sok nehéz helyzeten és rengeteg csodálatos élményen vagyunk túl. Mi szerencsésnek érezzük magunkat, hogy egy ilyen hosszú menetben folyamatosan aktívak és pozitívak maradtunk. Most azonban egy olyan periódus következik, amiben a koncertezés szünetel és önmagunkra figyelünk, átgondoljuk a múltat és remélhetőleg rátalálunk arra az útra, amin tovább szeretnénk haladni.

Szóval ilyen nagyon szép szavakkal invitálják a közönséget a szeptemberi koncertjükre.


pop hír carbonfools2015.08.07. 13:00 – Szponzorált Tartalom

Szélvihar, loopok, Tégla - Jónás Vera forgatási élményei

Sennheiser fejhallgatót és filmes ajándékokat nyerhetsz!

jonasvera_by_biro_roland.jpg

Az idei nyár egyik legérdekesebb mozija a Balaton Method,  amely igazán újító kezdeményezésnek tekinthető abban az értelemben, hogy korábban nem nagyon készült még hasonló zenés film, nemcsak itthon, de külföldön sem. Tizenhét magyar zenekar játszik különleges helyszíneken a Balaton környékén élőben, speciális hangszereléssel, nem mindennapi körülmények között. Most induló sorozatunkban a forgatás műhelytitkairól kérdezzük a résztvevőket, mindennek tetejébe pedig egy nyereményjáték is várja a cikkek olvasóit. Érdemes tovább olvasni!


sennheiser szponzoráció nyereményjáték hogyan készült jónás vera balaton method2015.08.07. 10:28 – dankógábor

Dr. Dre iskolát építtet az új lemezének bevételeiből

Ma jelent meg Dr. Dre utolsó nagylemeze Compton: A Soundtrack címmel. Már ez önmagában nagy szó, 16 éve nem volt ilyen. Mármint, hogy Dr. Dre lemez adjon ki, de most a saját régi csapatáról, az N.W.A.-ről készült film megihlette nagyon. Erre a szép tortára fújt most habot azzal, hogy a lemez bevételeit felajánlotta a gengszterkedést nagyon megsinylő szülővárosának, Comptonnak, hogy építsen belőle előadóművészi iskolát és szórakoztató központot. A ma megjelenő lemezen amúgy olyanok szerepelnek, mint Kendrick Lamar, Eminem, Snoop Dogg, Ice Cube vagy Xzibit. Aztán majd írunk is egy jó nagy kritikát róla.


hiphop hír rap dr dre compton2015.08.06. 12:16 – dankógábor

Keith Richards szarnak tartja a Beatles Sgt. Pepper's lemezét

liv-tylor-01.jpg

A hamarosan szólólemezzel jelentkező Rolling Stones-gitáros Esquire-nek adott nyilatkozata szerint a korai Beatles jó volt, de aztán Lennonék annyira eltávolodtak a gyökereiktől, annyira elszálltak maguktól, hogy egy olyan összevissza, szemét lemezt is képesek voltak csinálni, mint a sokak által a legjobb Beatles-albumnak tartott Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Richards megjegyzi, hogy az ő Satanic Majestiesük is ugyanolyan rossz, de ha a Beatles megtehette, hogy egy rakás szart ad ki, akkor a Rolling Stones ugyan miért ne tehette volna meg ugyanezt. (A képen Liv Tyler áll Richards és Paul McCartney között.)


hír beatles keith richards2015.08.06. 11:26 – dankógábor

Mike Patton összeállt a TV On The Radio frontemberével

nevermenhome1peterhinson.jpeg

Patton megint elkezdett projektezni a Faith No More mellett. Most a TV On The Radio énekesével, Tunde Adebimpe-pel állt össze, hozzájuk csatlakozott Adam “Doseone” Drucker rapper. Az a nevük, hogy Nevermen, már fel is vettek egy tízdalos lemezt. Valószínűleg ősszel jelenik meg a cucc, de addig is itt van róla egy dal. Az biztos, hogy Faith No More-t senki ne várjon, de Patton mellékprojektjeitől nem is nagyon kell ilyen tekintetben félni. Max attól, hogy hallgathatatlan lesz.


hír tv on the radio mike patton nevermen2015.08.06. 10:10 – dankógábor

Még a végén újra lesz Audioslave

audioslave_umg_ethan_a_russell_2005.jpg

Más értelmét nem látom annak, hogy mind Tom Morello gitáros, mind Chirs Cornell énekes arról nyilatkozgat, hogy remek lenne újra összejönni zenélni egyet. Cornell ráadásul azt is elmondta, hogy egy csomó daluk maradt a fiókban, meg össze sem vesztek, szóval semmi akadálya nem lenne. 2016 egyik nagy durranása az Audioslave lesz, mindenki meglássa. Addig meg mindenki szöszmötöl a szólócuccain.


rock hír audioslave2015.08.05. 15:00 – Lángoló

Elkészült a Lóci Játszik zenekar legújabb klipje

Lángoló Premier

loci_montazs.jpg

A Ki Mit Tube-ból és a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film zenéjéből megismert zenekar az O nincs című dalra készített kisfilmet, barátaik közreműködésével. A hátteret a hétköznapi Budapest utcái adják. Lóci, a zenekar névadója meséli:

Nem egy menő Budapestet akartunk bemutatni, hanem egy emberközeli XIII. és II. kerületet. Átlagos helyszínek, átlagos szereplők: barátok, a büfés, akihez járok szendvicsezni, Cica néni, akinél ebédelek, és persze a zenekar. 

A dal maga az énekes-dalszerző szerint az I Ain’t Got Nobody:

Egy nagy panaszkodásnak indult, de végül inkább azt írtam meg, hogyan lehet felszabadultan világgá kürtölni, hogy egyedül vagy. 

A Cseh Tamás Program által támogatott zenekar első lemeze idén áprilisban jelent meg Hadd legyek arról híres címmel, ezen található az Ó nincs. A klip rendezője Takács Gábor, operatőre pedig Baranya Ákos volt.


pop hír lóci játszik2015.08.05. 14:28 – Hirdetés

Nyolc óra szórakozás apáink útján

A Beatrice és a Karthago váltja egymást a Track színpadán

ricse.png

Ezen a héten a nagy öregeké lesz a terep a Barba Negra Track-ben. Az ex-eddásokat tömörítő Zártosztály ma esti garantáltan őrült bulija után a Nagy Feró vezette Beatrice, majd az Apáink útján kislemez megjelenésének 35. évfordulóját ünneplő Karthago lép a szabadtéri szórakozóhely deszkáira. További infók a hajtás után.


hirdetés programajánló koncert beatrice karthago barba negra track