2015.08.23. 12:37 – Magyar Ádám

Elegem van a csendes zenékből – The Horrors-villáminterjú

Sok minden történt a Horrors körül, mióta 2012-ben utoljára jártak a Szigeten. Tavaly például lemezük jelent meg, de máris dolgoznak egy újon, ami idén már el is készülhet. Sajnos annyi időnk nem volt, hogy mindenről megkérdezzük őket, de a zenekar gitárosa, Joshua Third így is sok érdekes dolgot mondott a délutáni fellépésük előtti hőségben.


interjú sziget horrors sziget20152015.08.23. 10:04 – dankógábor

Slash kibékült Axl Rose-zal

slash-axl-rose-1991-billboard-650.jpg

Szóval mostantól kezdve minden Guns N' Roses-rajongó áhítattal várhatja a nagy újjáalakulást. A klasszikus felállásból lényegében csak ők ketten nem voltak jóban, 1996 óta nem beszéltek állítólag egymással. Most viszont Slash elmondta, hogy a közelmúltban sikerült elsimítaniuk a nézeteltéréseiket, de már amúgy is régóta nincs meg bennük az a harag, ami az elváláskor volt. A Guns-újjáalakulást érintő kérdésre Slash már nem válaszolt, elterelte a beszélgetést, de mostantól kezdve lényegében konstans lehet spekulálni a dologról.


rock hír guns n roses slash axl rose2015.08.22. 12:04 – Lángoló

Édesség, selfie, lagzi, metál! - Interjú Seth Kangrával, a dél-koreiai Messgram főnökével

messgram2015a.png

Három dél-koreai rock/metal/metalcore csapat, a 2011-ben alakult és már számos díjat nyert Messgram, Dél-Korea legismertebb trash metal-zenekara, a NATY, a Messgramhoz hasonlóan feltörekvő GBSG - és a magyar Incorrect - lép fel augusztus 22-én Budapesten, a Dürer Kertben. Ami azért is nagy szám, mert csak emiatt a koncert és egy lagzi magyarországi folytatása miatt érkeztek Európába. Seth Kangra, a Messgram basszusgitárosa válaszolt kérdéseinkre a Korean Rockwave Night kapcsán.


interjú rock metál korea messgram2015.08.21. 19:06 – lánggitár

Elindult a Ki Mit Tube

Jelentkezési infók bónusz szubjektív ajánlóval

kovacs_krisztian_1.jpg

Három nap alatt már vagy félszáz nevezővel büszkélkedhet az idén másodszor megrendezett internetes tehetségkutató, a Ki Mit Tube, és még bőven nem vagyunk a végén. Szeptember 5.-ig indulhat bárki, aki tehetséget érez magában, és ezt meg is meri mutatni a világnak, zene, tánc, slam poetry, humor, videóblog és egyéb kategóriában. Ha Helsinkibe nem is utaznak, a legjobb produkciók egy rakás díjat nyernek a sorozat végén, de egyébként is kitűnő kiugrási lehetőség ez bárkinek, hiszen a verseny első szakasza már most több mint kétmillió megtekintést hozott. Hajrá fiatalok!


youtube vodafone infó tehetségkutató értékelés ki mit tube2015.08.20. 16:00 – Gnosis

Sludge és blackmetal - This Gift Is A Curse-dalpremier

Lángoló Premier

tgiac-promo-rgb-small-hannah_savvas.jpg

A 2008-ban alakult, kicsit sem hipszteres nevű This Gift is a Curse nevű svéd metalbrigád gondolt egy merészet és a nyomokban hardcore ízt is tartalmazó, de alapvetően blackmetal zenéjüket a sludge és drone elemekkel még tovább vegyítették. Ebből aztán egy elég erős és nehezen táncolható zene született a 2012-es I, Gvilt Bearer albumuk képében. Október 16-án jelentkezik a zenekar egy új nagylemezzel (All Hail The Swinelord), amiről a lentebb meghallgatható Swinelord (disznófejű nagyúr?) című dal alapján kétségünk se lehet afelől, hogy még mindig nagyon dühösek és morcik a srácok, habár ez egy elég standard hc/bm zúzásnak tűnik egyelőre csak. A Swinelord-dal videó előzetese és a teljes tétel a (csak így) tovább gomb után:


hír svéd blackmetal sludge dalpremier this gift is a curse2015.08.20. 10:00 – Lángoló

Az idén 25 éves Persona Non Gratát egy feldolgozással köszönti a 30Y

Lángoló Premier

Van egy vidéki zenekar, aki születésével a hazai underground hőskorának a végét kapta el, de csak épphogy. Fénykorukban közel 50 koncertet játszottak egy évben, de ebből csak egy tucatot itthon, a többit többnyire Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Franciaországban vagy éppen a szomszédos Horvátországban és Szlovéniában. A rendszerváltással egy időben született Persona Non Grata zenekar idén 25 éves. A 30Y pedig egy PNG-feldolgozással köszöntötte a szigetvári veteránokat. Na, de a 30Y dalpremierje előtt nézzük a personal sztorit, mert az sem semmi. 

png.jpg

Nos, aki jó matekból, az már biztosan kiszámolta, hogy a PNG 1990-ben alakult némiképp szokatlanul, ugyanis a bandát három, egyazon lakótelepi társasházban lakó srác hozta össze: Balog Tamás (dobok), Bodor "Gizi" Ákos (basszusgitár) és Kaszper "René" Gyula (gitár). Utólag elég viccesnek hat, de anno ezek a gyerekek Dolly Rollt és R'Go-t hallgattak, csak a zenélés közben nyílt ki nekik a tér, de akkor hamar elérte őket az akkori hazai undergound szele (AMDLeukémiaTrottelVágtázó Halottkémek, II. Emelet Front, Balaton, stb.), plusz némi Archbishop KebabRollins Band és The EX szintén lökött a fiúk ízlésén és rövidesen Szabó "Speedy" Csaba énekessel kiegészülve 1992-ben összehozták az első felvételüket Mi van a Föld alatt? címmel. Az inkább indusztriális jegyeket mutató progresszív punk dalokat tartalmazó kazettából néhány száz készült, de egytől-egyig elfogyott. 1993-ban már Berek "Bezó" Zoltán gitárossal együtt vették fel a Súlyos nevek című anyagot, amivel már több fesztiválra is eljutottak és kezdtek egyre népszerűbbek lenni az akkori internetes letöltés előtti kazettacsreberélős-másolós magyar undergound fanok körében. Bezó kilépett majd Rosta Béla érkezett a zenekarba, aki sajátos tenor-, harsona- és trombitajátékával új, egyedi hangzást hozott a zenekarba. Időközben készült két címnélküli demó és szerepeltek a Pajtás daloljunk! válogatáslemezen.


gróf balázs trottel 30Y Persona Non Grata2015.08.19. 19:50 – KirschAndrás

„Rain fell like judgment” - Bad Religion @ Budapest Park

DSC 4143

Egyetlen neccesebb dolog van annál, mint amikor valaki Isten jóságát méltatja egy punkkoncert beszámolójának első mondatában: ha ezt pont a Bad Religion esetében teszi. De azért sokak materializmusát (vagy realizmus hitét) megingathatta az a tény, hogy az utóbbi idők könnyed nyári zuhéi nem mosták el Greg Graffinék performanszát. Pedig még a Mad Caddies alatt sem lehetett 100 százalékig biztosra venni, hogy nem lesz jégeső, dögvész és tífuszjárvány. Ettől függetlenül a kaliforniai arcok hót’ önfeledten nyomták laza reggae/ska szerzeményeiket, melyek kiválónak bizonyulnának népszerűtlen hozzátartozó temetésére. Tény, hogy nem övék a világ legegyedibb zenéje, a Szigeten száz hasonlót elhallgattam volna egyetlen törökbugyogós, kígyóbűvölő-alakulat helyett a világzenei színpadon. (Fotók: Bődey János/Index.hu)


punk koncert bad religion2015.08.19. 16:00 – Gnosis

Alföldi kozmosz - Thy Catafalque-dalpremier

Lángoló Premier

kta.jpg

Október 16-án jelenik meg a Thy Catafalque legújabb, Sgùrr (skót gael nyelven nagy hegyet jelent, hegyes tetővel) című nagylemeze. A kilenc számos és szűk egy órás játékidejű kiadvány dupla bakeliten és állítólag különleges digibook cd formátumban (36 oldalas booklettel, benne Kátai verseivel és saját készítésű fényképeivel) lesz kapható hamarosan és az Alföldi Kozmosz ígérkezik a legkönnyedebb és barátságosabb tételnek, a többi szám valójában blackmetalosabb és tüskésebb lesz a Sgùrr-on. A lemez egyébként már egy évvel ezelőtt elkészült, de a kiadói bénázások miatt csak most tudja a Season Of Mist megjelentetni. A Mester azóta molyolgat pár új számon is, úgyhogy a rajongók tovább rajonghatnak, de koncertre továbbra se számítsanak. Utazás az Alföldi Kozmoszba:


hír kátai tamás thy catafalque dalpremier2015.08.19. 15:19 – _fá_

Itt nincsenek tölteléknevek - Indul a B My Lake

Az van, hogy a Balaton Sound teljesen lakosságira váltásával idén egyetlen helyszín volt a Zamárdii fesztiválon, ahol kicsit kikerülhettünk a soha véget nem érő dropok világából, az pedig a B My Lake terasz. Ennél már csak az lehet a jobb, ha például van egy egész B My Lake fesztivál, márpedig holnap lesz: az idén Zamárdiba települt bulin a Stranddal párhuzamosan lehet hajnalig toporogni a jobbnál jobb, túlnyomó részt négynegyedre épülő zenékre. Ha valakit vonz ez a világ, akkor gyorsan lejön, hogy itt tényleg nem David Guettáról van szó.


fesztivál hír b my lake