2015.08.30. 13:49 – m.adi

Nyár végi bújócska – hazai újdonságok

dalmegosztás

babel_1.jpg

A Sziget fesztivál egy kicsit keresztbe tett a dalmegosztásnak, de ami késik, nem múlik, úgyhogy íme egy csokor az utóbbi időben megjelent hazai zenékből. A listán szerepelnek híresebb és feltörekvő előadók is, előbbieket MARGE, a Kiscsillag, Bankos, a Gutenberg Halott és a Paddy and the Rats képviseli, utóbbiakat pedig a BABEL, Salsa, a Sold Out, a Stickfigures és a No Added Sugar. Műfajilag pedig van itt pop, rock, alternatív rock, rap, vagy éppen pszichedelikus hip-hop, szóval most is sokféle zenéből lehet válogatni, majd pedig a poszt végén ítéletet mondani felettük.


magyar újdonság dalmegosztás2015.08.29. 17:14 – Lángoló

S(o)un(d)city Szeged – Twentees: Boldogság a tetőfokon

Lángoló Premier

img_62412_resize.jpg

A hódmezővásárhelyi formáció Boldogság Kht. című dalát ezúttal akusztikusan adta elő egy szegedi háztetőn. Ez már a második alkalom, hogy a soundcity:szeged csapatával forgattak, a stáb életében pedig az első, hogy egy zenekarral kétszer is dolgoznak. A videóban hallható dal eredetije egyébként az első helyet hozta a Twenteesnek a Dunai Regatta zenei tehetségkutatóján, és rotációban hallható a Petőfi Rádió műsorán. Balázs Konrád énekes-gitáros meséli:


indie rock hír soundcity szeged twentees2015.08.28. 10:55 – Lángoló

Alice Cooper + Johnny Depp + Joe Perry = Hollywood Vampires

hollywood-vampires.jpg

Pedigrés társaság, nem? A zenekar nem más, mint a Hollywood Vampires, amelynek magját Alice Cooper és Johnny Depp adja, akik három évvel ezelőtt jöttek össze, hogy az ötletet megvalósítsák. Állandó résztvevő mellettük Joe Perry, élőben Duff McKagan és Matt Sorum is csatlakozik hozzájuk, de a közreműködők listája is rendkívül hosszú.


rock hír joe perry johnny depp slash rainbow jim morrison hollywood paul mccartney dave grohl brian johnson alice cooper christopher lee keith moon perry farrell john varvatos hollywood vampires2015.08.27. 15:27 – dankógábor

Dave Grohl most meg egy rajongóval sörözött a színpadon

Ma van az ötvenedik születésnapom, igyunk meg egy sört!

Ez volt írva Griffin papírjára, amit Dave Grohl kiszúrt a detroiti Foo Fighters-koncert közben. Színpadra hívta a rajongót, elmondta neki, hogy sok számot kell még játszaniuk, szóval gyorsan igyák meg azt a sört, aztán tenné a dolgát. Így is történt. Megitták, pacsi, Griffin visszament a közönségbe, és folytatódott a koncert. És ha már Foo Fighters, akkor ideteszem azt a videót is, ahol Grohlék az ellenük tüntető bigott, rasszista és homofób Westboro Baptist Church nevű szektával trollkodtak egy kicsit:


rock hír foo fighters2015.08.27. 12:48 – Lángoló

Nyerj jegyet az első európai Lollapalooza fesztiválra!

Lángoló Játék

musefekete.jpg

A Lollapalooza Amerikában legendás. Főleg északon, de már évek óta van Dél-Amerikában is, és ott is sikeres, annyira, hogy jövőre Kolumbiában is megrendezik. Az eredetileg utazóra fesztivált 1991-ben találta ki Perry Farrell, a Jane's Addiction énekese, azért, hogy minél nagyobb csinnadrattát csapjanak a zenekar feloszlásának. Aztán a fesztivál megmaradt. Na nem volt minden évben, de ilyen-olyan formában felbukkant itt-ott. Az amerikai 2005-ben megállapodott Chicagóban, idén pedig a történelmében először Európában is megrendezik, méghozzá Berinben, a Tempelhof repülőtéren, szeptember 12-én és 13-án. Ők lépnek fel rajta:


játék fesztivál hír lollapalooza2015.08.27. 10:15 – dankógábor

Az N.W.A. menedzsere megbánta, hogy nem engedte Eazy-E-nek megölni Suge Knightot

nwa2.jpg

Már megy az amerikai mozikban a Straight Outta Compton című N.W.A.-ről szóló életrajzi film, ami mellesleg a legsikeresebb zenei témájú alkotás lett az ottani mozikban, egyből minden listán az élre került meg minden. Ezzel párhuzamosan pedig folyik a film promója, elég stílusosan az egykori gengszterrap-csapathoz méltóan. Egy 2013-as, de most előkerült interjúban például Jerry Heller, az N.W.A. menedzsere arról beszél, hogy hagynia kellett volna Eazy-E-t megölni Suge Knightot, a későbbi híres-hírhedt kiadó, a Death Row főnökét.


hiphop hír rap nwa2015.08.27. 09:23 – Hirdetés

Ákos újra káprázatos show-t varázsolt a SZIN-re

akosszin2015.jpg

A második napon a Szegedi Ifjúsági Napok előadói és látogatói egyaránt kitettek magukért. A fellépők színvonalas és jó hangulatú koncertekkel szórakoztatták a fesztiválozókat, akik az első nap fáradalmait kipihenve újra hajnalig buliztak az Újszegedi Partfürdőn. Az est fénypontja Ákos koncertje volt, aki két év után tért vissza újra a SZIN-re, hogy a tőle megszokott módon megtöltse a Nagyszínpad előtti területet. 


koncert fesztivál hír ákos hollywoodoo szin kowalsky meg a vega supernem irie maffia trousers ocho macho odett asphalt horsemen