2015.09.27. 17:27 – Hirdetés

Jövő szerdán Zap Mama a MomKultban

Van hat jegyünk, ha menni akartok

zap_mama_07.jpg

Zap Mama, vagyis Marie Daulne egy olyan, újfajta vokális zene létrehozója, ami az egész világon ismertté vált. Többszólamú női kvintettje a legkülönbözőbb zenei stílusokat ötvözi: a cappellát, latin zenét, jazzt, R’n’B-t, hip-hopot és soult. Az elmúlt 20 évben, különböző zenei formációkban folyamatosan fejlődött, ma pedig már több is, mint egy énekesnő, nem érdemes kihagyni koncertjét. A hajtás után jön a játék is a jegyekért!


játék világzene get closer zap mama afro pop2015.09.26. 13:09 – Juhász Edina

Ha Bruce felállna a helyéről, valószínűleg infarktust kapnánk - Iron Maiden-interjú Adrian Smith gitárossal

ironmaidencsoport.jpg

Az új Iron Maiden-lemez letarolt minden eladási listát. Ráadásul a kritikák is nagyrészt csak jót írnak róla annak ellenére, hogy 92 perces (mi is szeretjük). Ez a mai világban háromszor több, mint amit egy ember egyvégtében végighallgat, de a brit metálzenekarnál úgy tűnik, hogy mégis működik. Az új lemez jelentős részét szerző Adrian Smith gitárossal beszélgettünk erről, az énekesük rákos betegségéről, pilótaképességeiről, a digitális világ hanyatlásáról, ilyenekről.


interjú metál iron maiden2015.09.25. 20:54 – dankógábor

Progresszív rock albumot ad ki Ferenc pápa

papawakeup.jpg

Igen, tényleg. A 266. pápa egy teljes lemezt tölt meg különböző nyelvű dalokkal. Na jó, a valóság az, hogy Ferenc pápa angolul, olaszul, spanyolul és portugálul elmondott beszédeit zenésítették meg. A zenei igazgató Don Giulio Neroni volt, aki többek között a Van Der Graaf Generator tagjaival is dolgozó Tony Pagliucát kérte fel a dalszerzése. Ő írta például az alább hallható Wake Up! Go! Go! Forward! című dalt is, ami Ferenc pápa 2014-es szöuli beszédéből mutat részleteket. Meg valaki énekel is rajta latinul, de azt nem hiszem, hogy a pápa lenne. A Wake Up! című lemezen amúgy 11 dal lesz, amik a prog rock mellett gregorián elemeket is tartalmaznak.


hír keresztény ferenc pápa2015.09.25. 12:29 – dankógábor

Elmarad a vasárnapi Melvins

melvinsdayoff.jpg

Ezt írták a szervezők az eseményhez:

Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy a Melvins ebben a pillanatban mondta le a budapesti koncertjét. Új dátumról egyelőre sajnos nincs szó, így a jegyek személyesen visszaválthatók a hajó jegypénztárában, október huszonhetedikéig. Mi is értetlenül állunk a történtek előtt.

Meg azt is odaírták, hogy a turné menetrendjével akadtak problémák (scheduling problems). Végül is, ha elnézzük az állomásokat, akkor teljesen hihető a dolog. Szeptember 17-én volt ugyanis a legutóbbi szabadnapjuk, és ha Budapestet is lejátsszák, akkor egészen október 4-ig nem pihentek volna semmit, ami 16 koncertnapot jelentett volna egyvégtében. Ez pedig még egy olyan sokat látott zenekart is leterheli, mint a Melvins. Budapest meg pont félúton van. Bumm, szívtunk. 


rock metál hír sludge melvins2015.09.25. 11:38 – Lángoló

Itt az Ozone Mama új nagylemeze

Lángoló Premier

om_heads.jpg

A hazai vintagerock-színtér éllovas csapata, az Ozone Mama Sonic Glory címmel elkészítette új nagylemezét, aminek itt és most van a premierje. A Gábor András gitáros, Székely Márton énekes, Dobos Gergely basszusgitáros és Gulyás Máté dobos alkotta kvartett idén nyáron kezdte meg az album munkálatait az L. V. Hangstúdióban. A felvételekkel töltött időről egy werkfilmet is összehozott a csapat, melynek rövid előzetesét szintén nálunk láthatjátok először:


premier rock hír ozone mama2015.09.25. 10:44 – dankógábor

Akár ezzel is készülhetsz a Ghost budapesti koncertjére

A Deezer már egy ideje már csinálja az úgynevezett Deezer Session műsorát, amiben pár számot játszanak el az adott előadók, élőben természetesen, nem tátikázva. Eddig többek között olyanok léptek fel itt, mint a Franz Ferdinand, James Blunt, a Royal Blood, Selah Sue, Ed Sheeran vagy Stromae. Most a Deezer nyitott a keményebb műfajok felé is, bár a Ghost okkult hard popját ismerve nem feltétlen lóg ki a sorból. Majd akkor lesz ez nyitás, ha Slayer is lesz benne! De most ez nem lényeg, hanem az, hogy itt van három Ghost-szám, amivel lazán lehet készülgetni a november 22-ei Barba Negra-s koncertre.


rock hír ghost deezer session2015.09.25. 09:36 – Lángoló

Ma este hiperkarma a Budapest Parkban

hk_02_net_bendecsaba.jpg

Úgy érzem, hogy ezzel a koncerttel nem csak a zenekar 15 éves fennállását ünnepeljük meg, hanem a barátságunkét is, ami összetartott bennünket, még a legsötétebb időszakokban is. Sok próbát kiállt és azt hiszem mindannyiunk számára fontos barátság ez.

Ezt természetesen Bérczesi Róbert frontember mondta, és mással nagyon nem is kell reklámozni a bulit. Azt írták még, hogy

ha van olyan velünk kapcsolatos emléked az elmúlt 15 évből amit szívesen megosztanál mindenkivel, csinálj róla egy képet és küldd el nekünk, vagy posztold instán és tageld a közösbe! #hiperkarma15

A vendégzenekar Szabó Benedek és a Galaxisok lesz, ők hátkor kezdenek, nyolckor pedig már a hiperkarma lép színpadra.


pop hír hiperkarma szabó benedek2015.09.24. 16:00 – Gnosis

Itt az első dal Abbathéktól

Lángoló Premier

abbath-lo_res-wilfred_wessel.jpg

Az Immortal ugye már nem az ami, a volt énekes-gitáros-alapító Abbath pedig a szakítás után távozóban gyorsan létrehozta a magáról elnevezett új zenekarát, ami hangsúlyozottan nem a szólóprojectjének a háttérben táncikáló bábjai. Meglátjuk, hogy ez mennyire így lesz vagy sem a 2016 elején érkező első lemezükön, mindenesetre egy új számot addig is meg lehet tőlük hallgatni. Fontos megjegyezni, hogy a Fenrir Hunts végleges stúdiós verziója másabb lesz, mint ez a szeptember eleji koncerten rögzített felvétele a dalnak. Merthogy ez a lenti felvétel koncerten készült, de így is elég jól szól. Vagy tán pont ezért.


blackmetal abbath dalpremier2015.09.24. 14:43 – Nihil_AK

Nem akarok magyar focit játszani – Interjú Mátyás Attilával (+lemezpremier)

Lángoló Premier

matyi_bor_in.jpg

Most jelenik meg a Mátyás Attila negyedik albuma, amely a Karma címet kapta. Az új lemez nem a szokásos forgatókönyv szerint készült, volt miről kérdeznünk a frontembert. Szó esett dobosokról, dalszerzésről, öncélú virgázásról, inspirációról stb. A lemezbemutató szeptember 26-án lesz a Dürer Kertben.


interjú premier rock mátyás attila2015.09.24. 12:02 – dankógábor

Itt van az első Nagy Feró és a Bikini-lemez angol nyelvű verziója

world_class_punk.jpg

A Nagy Feró és a Bikini Hova lett… című 1983-as lemeze a kánon szerint az egyik legjobb magyar könnyűzenei album, ami valaha készült. Ezért is meglepő, hogy mindenki, még a készítők is szinte elfelejtették, hogy van belőle angol nyelvű változat is, ami soha nem jelent meg. Egészen mostanáig, ugyanis idén váratlanul felkerült a lemez az iTunesra, amit valaki letöltött, és szeptember 7-én felkalózkodta a Youtube-ra.


punk rock nagy feró bikini2015.09.24. 11:09 – dankógábor

Kifinomult progrockhívők tessék örülni, jön Steven Wilson Budapestre

stevenwilson.jpg

Porcupine Tree már öt éve nincs. Szünetel, úgymond. Steven Wilson főnök viszont ugyanolyan termékeny, mint a zenekaros időben, szóval jönnek a lemezek szépen sorban. A legújabb Hand. Cannot. Erase. címmel idén februárban jelent meg, amihez természetesen jó nagy turné is jár. Ennek a turnénak a keretében jut el Budapestre is, ahol a RAM Colosseumban lép majd fel 2016. április 22-én. Szóval ülős buli lesz. Meg nem is férnek be olyan sokan. Tehát tessék sietni. Alább a vágatlan sajtóanyag.


rock hír steven wilson