2015.01.25. 22:03 – Magyar Ádám

Valami nincs a levegőben – HS7-koncertbeszámoló

A Heaven Street Seven-koncertet arról lehet megismerni, hogy megbízhatóan, kiszámíthatóan mindig jó szokott lenni. Legalábbis eddig mindig hozott egy olyan hangulatot, amiben jól éreztem magam, és mindig megteremtették azt a légkört, ami csakis rájuk jellemző. Pedig voltam már elég sok helyen HS7-en, fesztiváloktól klubokon át egy egyetemi buliig vagy a monostori erődig, ahol én voltam az egyetlen, aki legalább nagyjából tudta a szövegeket. Tegnap viszont mégsem így alakultak a dolgok. (A fenti kép nem a szombat esti koncerten készült, az alább látható videó viszont igen, a Szörfdeszka jóvoltából.)


heaven street seven koncertbeszámoló2015.01.25. 15:00 – Lángoló

Nincs semmi Palvin Barbin – kilenc hazai újdonság

dalmegosztás

Ismét jelentkezik a dalmegosztás rovat, ezúttal már főleg 2015-ös zenékkel. A Brains új dala mondjuk még pont nem ilyen, ugyanis az december végén jött ki, ellenben a Maxisun feat. BLR már igen, de van még a listán tipikus magyar alternatív zene a milyenferi. és az Angyalok Gyalog jóvoltából, elszállós rock a Képzelt Várostól, klasszikusabb a Pillstől, szving R. Nagy Csillától, és elektro az Enginestől. A Bankrupt pedig elárulja, hogy Palvin Barbara kinek a kedvéért dobja le a ruháit. 


magyar klippremier dalmeosztás2015.01.25. 08:31 – dankógábor

Paul McCartrney most Rihanna mellé szállt be, és vitte magával Kanye Westet is

rihanna-fourfiveseconds.jpg

McCartney legutóbb azzal sokkolta az Igazi Zene Rajongóit, hogy összeállt Kanye Westtel, és csináltak egy közös számot. Az öreg úgy látszik megbolondult, mert most meg Rihannával zenélget, és hát az Igazi Zene Rajongói szerint neki sem sok köze van az Igazi Zenéhez, ugye. Pláne úgy, hogy új barátja is ott van az oldalán most is. Az akusztikus dalnak az a címe, hogy FourFiveSeconds, és az "énekesnő" új lemezén lesz rajta. Vajon RiRi (ez a beceneve a hölgynek) rajongói tudni fogják, hogy Paul McCartney kicsoda, ha már a West-rajongók nem tudták? Itt elérhető a szám.


pop hír kanye west rihanna irónia paul mccartney2015.01.24. 17:46 – Dankó János

Danny Worsnop otthagyta az Asking Alexandriát az új zenekara miatt

worsnop.jpg

Danny Worsnop az amerikai tinikedvenc metálzenekar, az Asking Alexandria énekese váratlanul bejelentette, hogy otthagyja zenekarát. Az ügyet túlzottan nem részletezik, de elég tiszta helyzetnek tűnik. Worsnop új zenekara a We Are Harlot márciusban adja ki első lemezét, és nyilván turnéztatni is akarja. Az Asking Alexandria úgy nyilatkozik, hogy ez nem veti vissza őket, nyomják tovább a zenekart, ahogy a We Are Harlot is a saját dolgaira koncentrál. Worsnop döntését a rajongók rosszul élhetik meg, de van egy réteg, aki csak üdvözölni tudja. A We Are Harlot éppen azt a klasszikus hard rock zenét viszi tovább, aminek hatásai halványan már az Asking Alexandria utolsó lemezén is feltűntek. A döntés jó, a We Are Harlot egy ízig vérig rockzenekar, amiben nem csak retro erőlködés van, hanem friss lendület is. Az első lemez az év egyik nagy dobása lehet. Hajtás után a döntést mindenki véleményezheti az Asking Alexandria és We Are Harlot egy-egy klipje alapján.


rock metál hardcore hír asking alexandria we are harlot2015.01.23. 20:49 – Lángoló

Nézd fotelből a Kiscsillagot!

kiscsillag_fb_live_stream_16_9.jpg

Sőt, előtt nézheted az előzenekarukat, a Kalefet is. Mindkettő ma koncertezik az Akváriumban, és ha nem mentél el, vagy nem jutottál be, akkor most pótolhatod a dolgot alább. A Kalef hivatalosan kilenckor kezdődik, a Kiscsillag pedig tízkor. Aztán persze lehet lesz csúszás, de akkor legalább még jobban a helyszínen érezhetjük magunkat.


rock hír kiscsillag kalef2015.01.23. 10:59 – Lángoló

Mi csak megpróbáltunk tizenegy jó számot írni – Elephants From Neptune interjú

elephants_from_neptune2.jpg

Az Elephants From Neptune Észtország egyik legnépszerűbb rockzenekara, múlt héten Pressure & Pleasure című második albumukért megkapták a 2014 legjobb rockzenei albumáért járó zenei díjat is. Az őrült koncertjeiről híres észt zenekar január 23-án, azaz most pénteken a Kuplungban lép fel, ennek apropóján pedig Jon Mikiverrel, a zenekar dobosával beszélgettünk.


interjú rock elephants from neptune