2015.10.25. 08:58 – dankógábor

David Bowie állítólag lemezt ad ki a 69. születésnapján

bowie.png

Az egész pontosan január 8-án lesz. A Times szerint a lemez címe az, hogy Blackstar és hét szám lesz rajta. Ezek közül az egyik, a tízperces címadó a The Last Panthers című sorozat főcímzenéje lesz még novemberben. Ugyanez a dal szerepel a Lazarus című színdarabban is, aminek Bowie a társszerzője, és ami az 1976-os The Man Who Fell To Earth című, Bowie főszereplésével készült filmnek az adaptációja. A lemezt Bowie állítólag New York-i jazz-zenészekkel vette fel, és ez lesz a valaha készült legfurcsább Bowie-album. Egy a lemezt ismerő, sokat tudó forrás szerint a címadó dalban lesz gregorián kórus, lesznek soulos részek, különböző elektronikus ütemek, valamint természetesen Bowie összetéveszthetetlen hangja. A Times szerint meg olyan lesz, mintha jazzes jammeléseket kevernénk össze a Kraftwerkkel vagy a Cannel, szóval a német őselektróval. Az előbbi forrás szerint tiszta bolond zene lesz a turnézástól teljesen visszavonult Bowie 25. nagylemeze. FRISSÍTÉS: A hír hivatalos, és a színdarabos részt leszámítva nagyjából pontos is, bár ezt Bowie menedzsmentje tagadja. Itt egy kis részlet belőle (az említett sorozat főcímével), ami alapján elég jónak tűnik:


rock hír david bowie2015.10.24. 09:56 – dankógábor

Nyakig benne vagyunk a metálhétvégében

Az van ugyanis, hogy ma este fellép a Moonspell, akinek azt mondják, hogy elég jó lett az új nagylemezük. Olyanok lesznek még velük a Barba Negrában, mint a francia Dagoba valamint a görög Jaded Star. Ja, és ne feledjük a magyarokat sem, mert lesz Nevergreen De Facto és Gyöngyvér is. Aztán vasárnap meg Powerwolf lesz ugyanebben a klubban. Velük az Orden Organ és a Civil War lép fel. Alább picivel több infó is van a sajtóanyagokból.


metál hír black gót moonspell powerwolf2015.10.23. 13:14 – Lángoló

Döntsd el te, hogy milyen zenét játszik a Cielo Dive!

Lángoló Premier

cielo_promo.jpg

Hogy milyen zenét játszik a Cielo Dive? Saját bevallásuk szerint a dalaikban van emo valamint garage és post rock is, de jobban szeretnék, ha a a közönség döntene. Egyébként nagyon fiatal csapatról beszélünk, csak 2014. márciusában alakultak Budapesten, a jelenlegi felállás pedig az év eleje óta létezik, szóval az alább bemutatkozó anyag ennek a másfél évnek az eredménye. Szóval a Szula Jakab énekes, Urbán Bálint gitáros-vokálos, Ladányi Norbert gitáros, Ruprech Barna basszusgitáros és Mihály András dobos alkotta Cielo Dive itt és most bemutatkozik a közönségnek.


rock hír emo cielo dive2015.10.23. 12:00 – Lángoló

Ha eddig semmit nem tudtál a Patikadomb zenekarról, hát most képbe kerülsz

Lángoló Premier

patikadomb.JPG

A Patikadomb 2013 végén alakult. Az azóta eltelt időszakban megjelent egy kislemezük, Nefelejcsutca címmel, játszottak a Hiperkarma lemezbemutatóján, illetve Süssön című dalukat is pozitívan fogadták. A dal rotációba került a Petőfi Rádióban, majd több vidéki rádió is átvette. (Fotó: Dancs Enikő Bianka)


premier pop hír patikadomb2015.10.23. 10:33 – dankógábor

Adele visszatért, még új dal is van

Az a szám címe, hogy Hello, gondolom nem véletlenül, beköszönt a nagy szünet után. A harmadik lemez címe egyébként 25 lesz, szóval folytatódik a számos címadás. (Az előzőnek 21, az debütálónak pedig 19 volt a címe.) A brutálisan nagy sikerű, 2011-es 21 után az énekesnő szült egy gyereket, majd teljesen visszavonult, hogy élje picit az életét, de közben szép lassan megírta a 25-ot, ami az egyik legjobban várt lemeznek számít világszerte. Hát most itt van.


pop hír adele2015.10.23. 09:59 – dankógábor

Southern rock a magyar ugaron – Itt a Dungaree első klipje

Lángoló Premier

dungaree_img_2326_copy.jpg 

Elkészítette első klipjét a szegedi southern rock-os grunge zenekar, a Dungaree. Bemutatkozó EP-jükhöz (premier itt) nyúltak vissza a kisfilmmel, melynek címadó dalához, a Climb out of the Riverhez forgattak videót. A felvételekért és az utómunkáért is Valach Márk és Szécsényi Dániel, azaz a No Total Films csapata felelt.


rock hír grunge southern dungaree2015.10.22. 17:05 – Dankó János

A doom és a thrash találkozása

Paradise Lost és Dew-Scented a Dürerben

plost.jpg

Az megvan, hogy jövő hétfőn este két koncertet is megnézhettek egy belépőjeggyel? A Dürer nagytermében a gót metál alapkövének számító Paradise Lost, a kisteremben a német thrasher Dew-Scented lép színpadra. A belépő így is egészen baráti árfekvésű, szóval ha fogékony vagy mindkét stílusra, ezzel a bulival nem lőhetsz mellé.


paradise lost koncertajánló dürer thrash metal doom metal dew-scented2015.10.22. 12:30 – Nihil_AK

Újra megjelenik a Speak English Or Die

Bónuszolt jubileumi kiadás jön, újjáalakulásról egyelőre nincs szó

sod.jpg

November végén újra megjelenik a Stormtroopers Of Death, vagy ahogy mindenki ismeri őket, az S.O.D. klasszikus debütáló lemeze, a Speak English Or Die. A különleges jubileumi kiadás az eredeti album mellett az S.O.D. első demóját is tartalmazni fogja, amely Crab Society North címmel jelent meg.


kult anthrax stormtroopers of death dan lilker hardcore punk speak english or die s.o.d billy milano2015.10.22. 10:01 – Nihil_AK

Négy alapzenekar Bécsben

Videós kedvcsinálás kezdő metálosoknak

deathcrusher.jpg

Bár nem nagyon szoktunk külföldi klubkoncertekről ajánlót írni, a régisulis death és thrash metálosoknak érdemes beírniuk a naptárba, hogy november 15.-én, vasárnap ér Bécsbe a Carcass, a Napalm Death, az Obituary és a Voivod közös turnéja, ami amúgy a Deathcrusher 2015 fedőnevet kapta. Az este gond nélkül nevezhető egy kisebbfajta underground metál fesztiválnak, csak nem kell sátorozni, meg sárban fetrengeni két napig.


koncert videó bécs voivod old school carcass obituary napalm death deathchrusher tour2015.10.22. 08:00 – Nihil_AK

Akusztikus szellemeskedés

Nézz unplugged Ghost-koncertet a reggeli kávé mellé!

1280x720_2.jpg

Kezdjük a napot egy különleges koncert felvételével! Tegnap az idahoi 100.3 The X rádióállomás számára adott elő két dalt akusztikus formában a svéd okkult rocker Ghost. Papa Emeritus III és barátai a Jigolo Har Megiddo című saját daluk mellett a tavalyelőtti EP-n megjelent If You Have Ghost című Roky Erickson-feldolgozást játszották el. A felvételeket a hajtás után teheti magává a nyájas olvasó.


rádió koncert unplugged ghost roky erickson