2015.10.25. 08:58 – dankógábor

David Bowie állítólag lemezt ad ki a 69. születésnapján

bowie.png

Az egész pontosan január 8-án lesz. A Times szerint a lemez címe az, hogy Blackstar és hét szám lesz rajta. Ezek közül az egyik, a tízperces címadó a The Last Panthers című sorozat főcímzenéje lesz még novemberben. Ugyanez a dal szerepel a Lazarus című színdarabban is, aminek Bowie a társszerzője, és ami az 1976-os The Man Who Fell To Earth című, Bowie főszereplésével készült filmnek az adaptációja. A lemezt Bowie állítólag New York-i jazz-zenészekkel vette fel, és ez lesz a valaha készült legfurcsább Bowie-album. Egy a lemezt ismerő, sokat tudó forrás szerint a címadó dalban lesz gregorián kórus, lesznek soulos részek, különböző elektronikus ütemek, valamint természetesen Bowie összetéveszthetetlen hangja. A Times szerint meg olyan lesz, mintha jazzes jammeléseket kevernénk össze a Kraftwerkkel vagy a Cannel, szóval a német őselektróval. Az előbbi forrás szerint tiszta bolond zene lesz a turnézástól teljesen visszavonult Bowie 25. nagylemeze. FRISSÍTÉS: A hír hivatalos, és a színdarabos részt leszámítva nagyjából pontos is, bár ezt Bowie menedzsmentje tagadja. Itt egy kis részlet belőle (az említett sorozat főcímével), ami alapján elég jónak tűnik:


rock hír david bowie2015.10.24. 09:56 – dankógábor

Nyakig benne vagyunk a metálhétvégében

Az van ugyanis, hogy ma este fellép a Moonspell, akinek azt mondják, hogy elég jó lett az új nagylemezük. Olyanok lesznek még velük a Barba Negrában, mint a francia Dagoba valamint a görög Jaded Star. Ja, és ne feledjük a magyarokat sem, mert lesz Nevergreen De Facto és Gyöngyvér is. Aztán vasárnap meg Powerwolf lesz ugyanebben a klubban. Velük az Orden Organ és a Civil War lép fel. Alább picivel több infó is van a sajtóanyagokból.


metál hír black gót moonspell powerwolf2015.10.23. 13:14 – Lángoló

Döntsd el te, hogy milyen zenét játszik a Cielo Dive!

Lángoló Premier

cielo_promo.jpg

Hogy milyen zenét játszik a Cielo Dive? Saját bevallásuk szerint a dalaikban van emo valamint garage és post rock is, de jobban szeretnék, ha a a közönség döntene. Egyébként nagyon fiatal csapatról beszélünk, csak 2014. márciusában alakultak Budapesten, a jelenlegi felállás pedig az év eleje óta létezik, szóval az alább bemutatkozó anyag ennek a másfél évnek az eredménye. Szóval a Szula Jakab énekes, Urbán Bálint gitáros-vokálos, Ladányi Norbert gitáros, Ruprech Barna basszusgitáros és Mihály András dobos alkotta Cielo Dive itt és most bemutatkozik a közönségnek.


rock hír emo cielo dive2015.10.23. 12:00 – Lángoló

Ha eddig semmit nem tudtál a Patikadomb zenekarról, hát most képbe kerülsz

Lángoló Premier

patikadomb.JPG

A Patikadomb 2013 végén alakult. Az azóta eltelt időszakban megjelent egy kislemezük, Nefelejcsutca címmel, játszottak a Hiperkarma lemezbemutatóján, illetve Süssön című dalukat is pozitívan fogadták. A dal rotációba került a Petőfi Rádióban, majd több vidéki rádió is átvette. (Fotó: Dancs Enikő Bianka)


premier pop hír patikadomb2015.10.23. 10:33 – dankógábor

Adele visszatért, még új dal is van

Az a szám címe, hogy Hello, gondolom nem véletlenül, beköszönt a nagy szünet után. A harmadik lemez címe egyébként 25 lesz, szóval folytatódik a számos címadás. (Az előzőnek 21, az debütálónak pedig 19 volt a címe.) A brutálisan nagy sikerű, 2011-es 21 után az énekesnő szült egy gyereket, majd teljesen visszavonult, hogy élje picit az életét, de közben szép lassan megírta a 25-ot, ami az egyik legjobban várt lemeznek számít világszerte. Hát most itt van.


pop hír adele2015.10.23. 09:59 – dankógábor

Southern rock a magyar ugaron – Itt a Dungaree első klipje

Lángoló Premier

dungaree_img_2326_copy.jpg 

Elkészítette első klipjét a szegedi southern rock-os grunge zenekar, a Dungaree. Bemutatkozó EP-jükhöz (premier itt) nyúltak vissza a kisfilmmel, melynek címadó dalához, a Climb out of the Riverhez forgattak videót. A felvételekért és az utómunkáért is Valach Márk és Szécsényi Dániel, azaz a No Total Films csapata felelt.


rock hír grunge southern dungaree2015.10.22. 17:05 – Dankó János

A doom és a thrash találkozása

Paradise Lost és Dew-Scented a Dürerben

plost.jpg

Az megvan, hogy jövő hétfőn este két koncertet is megnézhettek egy belépőjeggyel? A Dürer nagytermében a gót metál alapkövének számító Paradise Lost, a kisteremben a német thrasher Dew-Scented lép színpadra. A belépő így is egészen baráti árfekvésű, szóval ha fogékony vagy mindkét stílusra, ezzel a bulival nem lőhetsz mellé.


paradise lost koncertajánló dürer thrash metal doom metal dew-scented