2015.11.08. 21:23 – m.adi

Az élet kiáltástalan – hazai újdonságok

dalmegosztás

Nem csak Adele jelentkezett friss dallal az utóbbi időben, sok feltörekvő hazai együttes is az elmúlt időszakot érezte megfelelőnek arra, hogy új anyagát bemutassa a közönségnek. Mi pedig segítünk nekik, és nektek is, ha valami új zenét kerestek a hideg őszi estékre, legyen az hip-hop, rock, a capella vagy például világzene, de az Ossian személyében egy régi ismerőssel is találkozhattok posztban. Szóval újra itt van a dalmegosztás, amiben kevés görgetéssel friss magyar zenékhez juttok, sokkal pedig az ezeket értékelő szavazáshoz, próbáljátok ki.


magyar ossian dalmegosztás2015.11.06. 15:22 – dankógábor

A Barba Negrába költözik az Eagles Of Death Metal-koncert

Az eredetileg az A38-ra bejelentett Eagles Of Death Metal-koncert igen gyorsan telt házas lett. Jó sokan fel is háborodtak rajta, hogy miért nem viszik nagyobb helyre a november 29-i bulit. Most viszont már nem háboroghatnak, ugyanis átkerült a Barba Negra Clubba, szóval lehet lecsapni a jegyekre, tuti, hogy ez sem tart majd sokáig. A seggrázós rock and roll zenekar a Zipper Down című most megjelent albumát turnéztatja (amit nagyon viccesen a metálszekcióba soroltak minden angol lemezboltban, legalábbis Nottingham környékén). Azt, hogy Josh Homme jön-e dobolni, senki nem tudja (szerintünk nem, mert a pletykák szerint aktivizálódik lassan a Queens Of The Stone Age, de ne legyen igazunk).


rock hír eagles of death metal bugi2015.11.06. 13:12 – dankógábor

Az új Coldplay-dal akár Maroon 5 is lehetne

coldplay-video-1.jpg

Csak annyi kéne hozzá, hogy Chris Martin fejhangon visítozzon és ne az orrából énekeljen. A lentebb is hallható Adventure Of A Lifetime a december 4-én megjelenő A Head Full Of Dreams albumon lesz rajta. A lemezről az a hír járja, hogy ez lesz a Coldplay utolsó ilyen megmozdulása, de mi nem hiszünk nekik, mivel a tavalyi Ghost Storiesra is ezt mondták. Martin azt nyilatkozta, hogy az A Head Full Of Dreams az ő szabadságuk, boldogságuk hangja, és sokkal színesebb, élvezetesebb, mint a tavalyi lemez. Plusz azt is beszélik, hogy a jövő évi Glastonbury egyik fő fellépője lesznek, amiről a frontember csak annyit mondott, hogy az az ő spirituális otthonuk.


pop hír coldplay2015.11.06. 11:25 – dankógábor

Új Cult-lemez jelenik meg 2016 elején

cult2015.jpg

Az lesz a címe, hogy Hidden City, és egész pontosan február ötödikén jelenik meg. Ian Astbury énekes és Billy Duffy gitáros dinamikusabb, súlyosabb lemezt ígér, mint a 2012-es Choice Of Weapon. A zenekarba új basszusgitáros is került Grant Fitzpatrick személyében, ő a most következő amerikai miniturnén mutatkozik be. Zene egyelőre nincs, de legalább borító van:


rock hír the cult2015.11.05. 16:00 – Gnosis

Beleszarni a ventilátorba - Revenge-lemezpremier

Lángoló Premier

j_read_20revenge_20low_20res.jpg

A keményzenék világában legalább tucatnyi zenekar választotta magának a Revenge nevet, mi most ezek közül a kanadai duó új albumát szeretnénk bemutatni nektek. A James Read által vezetett csapat ötödik, Behold.Total.Rejection lemezén a black- és deathmetal gyomorforgató egyvelegét kapjuk az arcunkba, természetesen keresztényellenes és a pusztulást magasztaló hozsannák képében. A promólapon egyszerűen ezt war metalnak nevezték el, és szó se róla, valóban elég kaotikus és erőszakos lett ez a 40 percnyi attak.


blackmetal revenge deathmetal lemezpremier war metal2015.11.05. 15:46 – dankógábor

Otthagyta az Ektomorf-turnét két előzenekar is

zotyaholocaust.jpg

Szűk egy hét múlva indul az Ektomorf európai turnéja, ahol két előzenekar lesz, az izraeli Shredhead illetve a magyar Hot Beaver. Eddig nem ők voltak bejelentve, hanem a francia One-Way Mirror illetve a görög-svéd Nightrage. November 3-án viszont megjelent egy közlemény az utóbbi zenekar Facebook-oldalán, hogy kiszállnak a turnéból, mivel olyan váratlan akadályokba ütköztek, amiket esélyük sem volt pár nap alatt legyőzni. Ahogy írják, az eredeti, amúgy szerintük elég fair megállapodást felrúgva egy csomó pénzt kellett volna befizetniük azért, hogy felléphessenek a körúton, és ha ezt nem teszik meg, nem mehetnek az Ektomorffal. Próbáltak különböző megoldásokat találni, de a másik fél egyiket sem fogadta el, így végül mindkiét csapat lemondta a turnét. Annak ellenére tette ezt, hogy elmondásuk szerint már így is rengeteg pénzt fektettek az előkészületekbe.


metál hír ektomorf nightrage one-way mirror2015.11.05. 12:28 – Hirdetés

Régi és új találkozása: megjelent az új Zanzibar-lemez

zanzi_lemezborito.jpg

Tavaly ősszel kezdte meg újjászületését a Zanzibar majdnem eredeti felállása. Visszatért a fedélzetre az eredeti gitáros, Nagy Gábor, így az első tagságból egyedül a Tankcsapdában játszó Sidi hiányzik. Ekkor indultak el a hetedik nagylemez munkálatai is. A nyolc új dalt tartalmazó album Mindent lehet, Mindent szabad címmel jelent most meg. Kedvcsináló és szöveges videó a hajtás után.


hirdetés zanzibár új lemez szöveges videó2015.11.05. 11:31 – dankógábor

A Grindmother lecsapja a Napalm Death-t is

grindmother.jpg

Kijött a Grindmother első dala, aminek az az érdekessége, hogy egy 67 éves hölgy énekel benne. Ja, ez így leírva még annyira nem érdekes. Úgy viszont már igen, hogy a Grindmother grindcore-t játszik, amihez ugye úgy kell sikoltozni és gurgulázni, ahogy azt Barney Greenway és Mitch Harris teszi a Napam Death-ben. Nos, Grindmother lazán leveri mindkettőjüket. Tessék csak meghallgatni!


hír grindcore the grindmother