2015.11.15. 12:26 – dankógábor

Videón az Eagles Of Death Metal koncertjén elhangzó első lövések

eodm_koverzsuzsa.jpg

Saját érdekében nem engedték be több helyiségbe sem a párizsi Bataclan klub üzemeltetőjét, mert annyira döbbenetes látvány fogadta volna. A tulajdonos azt mondja, hogy tényleg sokkoló volt már az is, amit látott. Olyan volt a klub, mint egy csatamező. Közben egyre több videó kerül elő a terrortámadásokról. A 444 összerakott hármat, amin hallatszik a koncerten történt lövöldözés eleje. A zenekar tagjai szinte azonnal pánikba estek, majd lerohantak a színpadról. A másik két videó közül az egyik a klub körüli tűzharcról készült, illetve halottak és sérültek látszanak rajtuk. Vigyázat felkavaró tartalom!


rock hír párizs terrortámadás eagles of death metal2015.11.15. 10:58 – dankógábor

A zenekar, ami rossz helyen volt rossz időben

eagles_jesse_homme.jpg

Kétségtelen, hogy az Eagles Of Death Metalnak jó hülye neve van. Ez a péntek esti terrortámadás nélkül is egyértelmű volt. Például a legutóbbi lemezük megjelenésekor, október elején az összes Nottingham-környéki lemezboltban a metálrészre volt besorolva a Zipper Down című új album. Még a nagy presztízsű Rough Trade-ben is. Szóval alapból megviccelik a közönséget, ez pedig zavart okoz a tragédiakor is. Ezt tesszük most picit tisztába, azzal, hogy elmondjuk, hogy a sok felbukkanó hírrel ellentétben


rock hír eagles of death metal2015.11.14. 14:16 – dankógábor

A terroristák a perverz bálványimádókat támadták az Eagles Of Death Metal koncertjén

Rengeteg hétvégi koncert elmarad Párizsban

000 ARP4334910


A pénteki, 128 halálos áldozatot követelő terrortámadás után nemzeti gyásznapot hirdettek Franciaországban. Az Eagles Of Death Metal koncertjén 87 halálos áldozatot szedett három terrorista, akik közül végül kettő felrobbantotta magát, egyet pedig a rendőrök ölték meg. Jelen információk szerint a zenekar tagjai megmenekültek, ezt a csapat kiadója is megerősítette. A terrortámadás után a U2 volt az első, aki lemondta a szombati koncertjét, de azóta sorra érkeznek a közlemények az elmaradásokról. A Deftones a hétvégén és hétfőn triplakoncertet adott volna a Le Bataclanban, ott, ahol a terrortámadás történt, de természetesen egyik sem lesz megtartva. Ők ráadásul ott voltak a helyszínen péntek este, de negyed órával a támadás előtt már elhagyták azt. A koncerthelyeken kívül szinte minden szórakozóhely, színház, múzeum zárva tart Párizsban. Eddig ezeket a rendezvényeket mondták le:


rock hír párizs terrortámadás eagles of death metal2015.11.13. 23:41 – dankógábor

Fegyveresek túszokat ejtettek Párizsban az Eagles Of Death Metal koncertjén

FRISSÍTVE

Egyelőre még nincsenek pontos információk, de Párizsban péntek este több helyen lövöldözésről számoltak be, aminek következtében egyes híradások már harminc halálos áldozatról beszélnek. Egy bárra állítólag autóból tüzeltek. Egy szemtanú csak azt vette észre, hogy a lövésektől a kint lévő emberek elzuhannak a földön. Valószínűleg ezekkel az eseményekkel lehet összefüggésben a Le Bataclan klubban zajló túszejtés is. Az éppen zajló Eagles Of Death Metal-koncertre szemtanuk szerint két fegyveres ment be, és ott legalább hatvan embert ejtett túszul. Amint többet tudunk, frissítjük a posztot.


rock hír párizs terror eagles of death metal2015.11.13. 14:52 – Lángoló

Nyerj jegyet Ghost-koncertre és találkozz a zenekar tagjaival!

Lángoló Játék

ghost2.png

November 22-én a Barba Negra Clubban lép fel napjaink egyik legjobban hájpolt rockzenekara a Ghost. Ennek apropójából csütörtökön beszélgettünk is az egyik taggal (nem tudjuk melyikkel, de nem III. Emeritus pápával, mert ő a megszólaltatott Ghoul szerint csak kiscsicska a zenekarban), szóval majd lesz interjú hamarosan a Lángolón. Addig viszont lehet játszani, méghozzá két darab páros belépőért, amihez még egy meet & greet is jár, tehát valamilyen formában lehet majd találkozni a tagokkal. (Erről szeretnénk majd képeket a nyertesektől, ha lehet!) Ehhez az alábbiakat kell tenni:


játék pop rock hír okkult ghost2015.11.13. 12:54 – Kalocsai Krisztina

Gyökerekhez visszanyúló punklemezt akarunk csinálni – Junkies-interjú Szekeres András énekessel

junkies_1.jpg

Szeptember elején tartotta a Junkies Apu, vedd meg nekem a Károst születésnapi buliját, ahol az idén 20 éves Káros az egészségre albumot ünnepelték. Azóta javában utaztatják a műsort vidéken is, most azonban idei utolsó fővárosi koncertjük némileg eltér majd ettől a tematikától. A kilógó műsorral külön készültek, és rengeteg haverzenekart csődítettek össze, hogy kicsit kizökkenjenek a megszokottból a No sleep ’till Dürer Kert című eseményen, november 13-án, ráadásul pénteken. Mert ugye a Junkies nem tud nyugton maradni, szerdán például egy nagyon erős képi világú szövegvideóval jöttek ki. Erről is, a turnéról is, és hogy merrefele tart most a zenekar beszélgettünk Szekeres András énekessel.


interjú rock junkies2015.11.13. 10:25 – Nihil_AK

Use Your Petition

Petíció a klasszikus felállású Guns N'Roses újjáalakulása ellen

uyp_magyar.jpg

Tegnap hallottuk a hírt, hogy valami komolyan készülődik a Guns N' Roses háza táján. Titokzatos twitteres üzenetekről, jólértesült bennfentesekről és családtagokról suttog a zenei sajtó. Mi, a Lángoló Gitárok munkatársai, minden tiszteletünk és szeretetünk mellett nyíltan vállaljuk ellenérzésünket egy esetleges kiábrándító újjáalakulással kapcsolatban. Épp ezért nemzetközi petíciót indítunk, annak reményében, hogy meg tudjuk győzni Axléket arról, nincs értelme a dolognak. A folytatásban rengeteg érvet sorolunk fel, amelyek biztosan titeket is a mi oldalunkra állítanak majd.


kampány guns n roses slash axl aláírásgyűjtés petíció steven adler duff mckagan izzy stradlin matt sorum újjáalakulás szent ügy2015.11.12. 17:13 – dankógábor

Meghalt a Motörhead eredeti dobosa, Philthy Animal Taylor.

philty.jpg

A 61 évvel ezelőtt, Phil Taylor néven született zenész (a képen ő van középen) halálhírét a zenekar klasszikus felállásának gitárosa, Fast Eddie Clarke rakta fel a Facebookjára. Clarke leírja, hogy Taylor már egy ideje beteg volt, de részletekre nem tér ki. A Motörheadben kétszer dobolt. Egyszer 1975–1984-ig, másodszor pedig 1987-1992-ig. Az összes klasszikus lemezen ő dobolt, de a jellegzetes megjelenése miatt a rajongókon kívül is sokan megjegyezték. Tavaly novemberben lépett színpadra utoljára a Motörheaddel. Birminghamben köszöntötte a rajongókat, de nem ült be a dobok mögé. 


rock hír gyász motörhead philthy animal taylor2015.11.12. 13:52 – dankógábor

Román művész népszerű underground zenészekkel gyűjt pénzt a klubtűz áldozatainak

Costin Chioreanut onnan ismerhetik a legtöbben, hogy olyan zenekaroknak készített mér lemezborítót, mint az At The Gates, az Arch Enemy, a Napalm Death, az Arcturus, a Darkthrone, a Mayhem, az Ulver vagy legutóbb a debreceni Perihelion. Emellett zenél is, a szerzeményeit pedig általában a kiállításain lehet hallani. Most ezeket gyűjtötte össze a Bandcampre, hogy segítse a bukaresti klubtűz áldozatait, illetve hozzátartozóikat. A kiadványon Chioreanu olyanokkal zenél együtt, mint a volt Mayhem-gitáros Rune "Blasphemer" Eriksen, Csihar Attila, a Current 93-s David Tibet, a Sigh-ból ismert Mirai Kawashima vagy a hexvesseles Kimmo Helen. Itt lehet megvenni az anyagot, a bevétel pedig teljes egészébe karitatív célokra megy.


hír mayhem current 93 klubtűz costin chioreanu2015.11.12. 10:42 – dankógábor

Széjjelbicskázzák a földbe ásott traktorgumit - Itt a Frozen Steak új nagylemeze

Lángoló Premier

frozensteak.jpg

Tavaly nagyjából ilyenkor jelent meg a Frozen Steak The Circus Bear and a Dead Snake's Head című, EP-nek hosszú, LP-nek rövid anyaga. A duó azóta permanens lemezkészítésbe ment át, mivel nem volt idejük kampányszerűen készíteni az albumot. A tízdalos, Out Of Water című albumnak ez itt most a premiere.


premier rock hír lo-fi blues frozen steak2015.11.12. 10:05 – Gnosis

A Korn első lemeze kurvára szar

jon4.jpg

Az utóbbi években nagy divat lett a zenekarok körében hogy a korábbi, a nagy sikereket meghozó lemezeiket az adott évfordulókor megturnéztatják és az egészet végignyomják. A Korn azonos című első lemeze 1994-ben jelent meg, így a zenekar is belevágott ebbe a retropartyba és végignyomták elejétől végéig az albumot. A rajongók örültek neki, az énekes Jonathan Davis viszont már nem annyira.


arc metal korn nu metal jonathan davis