2015.11.29. 13:32 – m.adi

Nagy lábon élek, a te lábadon – hazai újdonságok

dalmegosztás

Ismét elég vegyes válogatás állt össze a friss magyar zenékből, sok feltörekvő, tehetséges zenekarral, meg pár olyannal is, amit már ismerhettek. Van például egy kis metál is az arra vágyóknak, meg elektronika, többféle gitárzene, hardcore, na meg egy újabb ígéretes pszichedelikusrock-zenekar. A WNTS pedig a lista legérdekesebb dalában a közmédiát gúnyolja ki, méghozzá nem is rosszul. De vajon egyben ez a legjobb zene is a posztban? Szavazz róla, és akkor majd kiderül.


magyar dalmegosztás2015.11.27. 13:35 – dankógábor

A majmok is képesek Coldplayt játszani

Coldplay - Adventure Of A Lifetime (Official video)

Here it is! The full video for Adventure Of A Lifetime, the first single from the new album, A Head Full Of Dreams (out December 4).

Szerző: Coldplay, 2015. november 27.

Itt van a bizonyíték, a videóban. A már korábban bemutatott, Adventure Of a Lifetime című dalra CGI technikával forgattak videót, szóval lényegében a zenekart, meg valódi embereket látunk, csak utólag digitális maszkot húztak rájuk. Az A Head Full of Dreams nagylemez december 5-én jelenik meg, és még Chris Martin frontember volt felesége, Gwyneth Paltrow is énekel rajta, meg írt hozzá szöveget. Ja, és állítólag az egész lemez olyan happy lesz, mint a fenti dal.


pop hír coldplay2015.11.27. 09:18 – Lángoló

Koraszülött-újraélesztőt adományoztak a Gumizsiráf szervezői

gumizsiraf_felajanlas.jpg

A hazai rock- és metálszíntér szereplőit díjazó 9. Kettőnégy Gumizsiráf gála október utolsó napján nem csupán a koncertektől, az önfeledt szórakozásról és a halloweeni jelmezekről szólt a budapesti Dürer Kertben. Idén először ugyanis a szervezők, vagyis a Kettőnégy stábja, Szujó Dani és Csongor Bálint a belépőjegyekből befolyt teljes összeget jótékony célra ajánlották fel. A koncertlátogatóknak, a fellépőknek, a Dürer Kertnek és a Passion Backline-nak köszönhetően nagyjából félmillió forint gyűlt össze, amiből a fiúk két műszert vásároltak a budapesti Szent János Kórház Koraszülött Intenzív Osztálya (Perinatális Intenzív Centrum - PIC) számára. A csecsemő-újraélesztőt és az oxigénkoncentrációt mérő készüléket hétfőn adták át az intézmény vezetőjének.


metál hír jótékonykodás kettőnégy gumizsiráf2015.11.27. 08:33 – Hirdetés

Aljas Kúszóbab, újra, ma este a Dürerben

Ha van olyan zenekar, amely soha nem vette magát komolyan, mégis ismertté vált az egész országban, akkor az Aljas Kúszóbab egészen biztos, hogy az. Egy egész generáció felnőtt a 2001-es alakulás óta, de a babföldi slágerek még mindig ugyanolyan lendületet adnak, mint annak idején. „Zöld hajú lány”, „Bringakirály”, „Itt az én időm”, „Azt akarom, hogy sikítsál”: Csupa-csupa nagy sláger, melyeket az ország legnagyobb színpadain, fesztiváljain hallhattatok. Babék „Újra itt vagyok” címmel a 2013-as Hegyalja Fesztiválon mutatták be utolsó albumukat. Utána csend, mostanáig! A hamarosan 15 éves AK két év szünet után a Dürer Kert színpadán mutatja be, hogy a lendület a régi, a nagy slágerek ugyanúgy szólnak ma is. Az est, melyet nem lehet kihagyni: November 27. De nem egy egyszerű Aljas Kúszóbab koncert! Két teremben hallgathatsz végig tizenegy másik zenekart is: Lopunk, Hisztéria, Zseton Pityu and The Cash, Timur Lenk, Malacka és a tahó, Gulyás band, Orwell disznói, 102-es hadosztály, Faterkiller és Safranek.


punk hír aljas kúszóbab2015.11.26. 12:37 – dankógábor

Iron Maiden és Wiz Khalifa a Volt fesztiválon

Előre sajnálom szegény öreg rockereket, hogy már megint menniük kell a Volt fesztiválra az Iron Maiden miatt, miközben ott lesz a sok, magát csak úgy, spontán jól érző, csajozó/pasizó fiatal. :( Pedig az Iron Maiden ott lesz július 1-én, játszanak ők bárkinek, aki oda megy a színpad elé, és tolják a jól sikerült legutóbbi lemezük dalait, meg nyilván a régi metálslágereket is. Akinek viszont nem metál kell, hanem hiphop, az nézzen Wiz Khalifát június 30-án. Ő volt egyébként tavaly a Balaton Soundon, jó sokan ugráltak rá. Szóval egyelőre ennyit a külföldiekről, magyarok meg úgyis lesznek egy csomóan, a Punnany Massif például már biztos.


fesztivál hír volt2015.11.26. 10:05 – dankógábor

Az Eagles Of Death Metal be akarja fejezni a bataclanos koncertjét

Sőt, egész konkrétan ők akarnak lenni az elsők, akik az újranyíló klubban fellépnek. (A hely kinyit, a tulajdonos is megerősítette.) Ezt a fentebb nézhető, Vice-nak adott interjújukban mondta el a zenekar, és van egy olyan sejtésünk, hogy a turné folytatásában az eddigi koncerteket kihagyó, de szintén eléggé összetört Josh Homme is ott lesz (vagy legalábbis furcsa lenne, ha nem lenne ott, miután az interjúban ő mondja a legjobban, hogy be kell fejeznünk a turnét). És hogy tovább szítsam a tüzet, a videót az elmaradó budapesti koncertet szervező A38 is megosztotta, és hozzátették, hogy a pótlás hamarabb lesz, mint gondolnánk.


rock hír párizs terror eagles of death metal