2015.12.06. 09:46 – dankógábor

Ma is lesz Today Is The Day a Crippled Black Phoenix előtt

crippled-black-phoenix-promo-2015-650x400.jpg

Ahogy itt írtuk, szombat este a Today Is The Day játszott Budapesten. Itt meg arról írtuk, hogy a Crippled Black Phoenix december 6-án koncertezik a Dürer kertben. Most meg a Mikulás egybe rakta a kettőt. Illetve, aki ott volt tegnap a Today Is The Dayen, ma repetázhat, aki meg nem, most pótolhat. 

A ma Budapesten fellépő Today Is The Daynek holnap szabadnapja van és a két külföldi fellépő közötti kölcsönös tisztelet miatt Steve-ék holnap beugranak egy 40 perces bulira a Dürer Kertbe is!

- írták itt a szervezők. Szóval ha még azt is hozzá vesszük, hogy harmadikként Makó Dávid is fellép az egészen kiváló Devil's Trade nevű egyszemélyes projektjével, igen klassz estének nézünk elébe. Ilyenek lesznek sorrendben:


rock hardcore hír today is the day crippled black phoenix the devils trade2015.12.05. 12:20 – dankógábor

Ma este Today Is The Day a KVLTban

todayistheday2015.jpg

Természetesen a legjobb magyarországi Today Is The Day-koncert az Almási téren volt a Neurosis és a Voivod előtt (meg a VHK után), de ezt csak pár százan élhették át, ők (szerencsére én is) viszont legalább azóta is visszasírják azt az 1999-es őszi estét. Ráadásul akkor két későbbi Mastodon-tag (Brann Dailor és Bill Kelliher) zenélt Steve Austin főnök mögött. Na de ez már elmúlt, a Today Is The Day viszont szerencsére van, és simán jönnek hozzánk is továbbra is, nem úgy, mint a Neurosis. Ma este például a KVLTban mutatják meg milyen is az extrém metál, a vendégük pedig az olasz Grime és a magyar Oaken lesz. Ilyenre kell számítani:


punk metál hardcore hír today is the day2015.12.05. 11:57 – dankógábor

A Pink Floyd sunyiban kiadott egy EP-t a legelső dalaikkal

early_pink_floyd_1965.jpg

A Pink Floyd viszonylag sokáig zenélgetett csak úgy magának, meg mindenféle pszichedelikus házibulin, mielőtt felvette az 1967-ben kiadott The Piper at the Gates of Dawn című debütáló albumát. Előtte két kislemezük jelent meg hivatalosan, de voltak nekik még korábbi felvételeik is, amiket viszont nem adtak ki. Eddig. Most ugyanis a Black Friday alkalmával kijött 1965: Their First Recordings címmel hat eddig hivatalosan soha ki nem adott dal dupla 7 inches vinylen. Négy Syd Barrett-szerzemény mellett van rajta egy Roger Waters által írt dal, és egy Slim Harpo-feldolgozás is, a zenekarnak pedig ekkor még tagja volt Bob Klose gitáros is (a képen jobbról a második). Ráadásul itt még igazából nevük sem volt, Klose már a név felvételekor nem volt velük.


rock pink floyd hír2015.12.04. 21:40 – dankógábor

Az Eagles Of Death Metal fellép a hétvégén Párizsban

Februárban folytatódhat a turné

Az Eagles Of Death Metal a november 13-ai párizsi terrortámadás utáni első interjújában kijelentette, hogy befejezik a félbemaradt turnét, és ők akarnak lenni az elsők, akik az újranyitó Bataclanban játszanak. Azt viszont nem mondták, hogy már korábban visszatérnek a színpadra, sőt, a francia fővárosba. A Billboard úgy tudja, hogy a zenekar a U2 vendége lesz a hétvégén a párizsi AccorHotels Arénában, de ez a hírek szerint csak annyit jelent, hogy az utolsó dalnál csatlakoznak az írekhez, viszont Josh Homme is ott lesz. A vasárnapi U2-koncert egyébként szintén pótlás, ugyanis ők is azon a hétvégén léptek volna fel, mikor a terrortámadás történt. A Billboard azt is tudni véli, hogy a félbeszakadt turnét februárban fejezi be az Eagles Of Death Metal, szóval a budapesti pótlásra is akkor lehet számítani. Már ha igaza van a forrásnak.


rock hír eagles of death metal2015.12.04. 14:47 – Nihil_AK

Amíg az emberek hallgatnak zenét, addig lesz igény minőségi felvételek készítésére

Ötéves a SuperSize Recording

4z1a6034_masolat_2_masolat_nyujott.JPG

A SuperSize Recording indulása óta az egyik, ha nem a legkomolyabb hangstúdióvá nőtte ki magát Magyarországon. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen két elődje szintén az itthoni élvonalba tartozott. A stúdió nemrég ünnepelte ötödik születésnapját, és az önmagukért beszélő eredmények mellett komoly változások, újdonságok is vannak náluk. A vezető hangmérnökkel, egyben stúdióvezetővel, Horváth Attilával beszélgettünk, aki olvasóink többségének a Subscribe gitárosaként is ismerős lehet. Háttér és szakmázás a hajtás után.


interjú műhely szakma stúdió háttér supersize recording2015.12.04. 13:10 – dankógábor

Összetalálkozott a Grand Mexican Warlock az Apey And The Pea-vel

trillion.jpg

Végül is lehet azt mondani, hogy a Trillion olyan, mintha a pszichedelikus rockos Grand Mexican Warlockot összeeresztenénk a súlyosan metálos Apey And The Pea-vel. Zeneileg inkább az előző jut eszembe az Áron András énekes-gitáros, Mohácsi Mátyás basszusgitáros és Szabó László dobos alkotta trióról, de az Apey And The Pea-frontember Áron éneke más irányba viszi az egészet. Kompakt kis post punkos rockdal ez itt alább, ami kedvet csinál a februárban érkező lemezhez. Koncert ma este a Showbarlanban a Grizzly (írtunk róluk), a Sunrise Circus és a Caught the Flow társaságában. (via)


punk rock hír post trillion2015.12.04. 08:55 – dankógábor

Meghalt Scott Weiland, a Stone Temple Pilots alapító énekese

scottweiland_1.jpg

Csütörtök délután elhunyt Scott Weiland, a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver egykori frontembere. Az énekes jelenlegi zenekara, a Wildabouts készülődött éppen a színpadra Bloomingtonban, Minnesotában, amikor a turnébuszban holtan találták a 48 éves zenészt. Az első jelentések szerint álmában érte a halál. A Scott Weiland & the Wildabouts nemrég adta ki első nagylemezét, ezt turnéztatták éppen. A zenekar gitárosa, Jeremy Brown szintén idén, március végén halt meg gyógyszer-túladagolásban.


rock hír gyász stone temple pilots velvet revolver scott weiland2015.12.03. 15:15 – Balkányi Nóra

A leginkább aktuális neve ma az Európa Kiadónak van – interjú Menyhárt Jenővel

039_15_05_15_durer_europa_kiado.jpg

Az Európa Kiadó pénteken a Dürerben játszik, hamarosan stúdióba vonul új számokat rögzíteni és dolgozik egy archiváló digitális projekten is. A New York-Budapest tengelyen élő, zenekart vezető Menyhárt Jenővel beszéltünk sztárságról, nyelvről és dalszerzésről, meg arról, hogy az Európa Kiadó miért nem a nyolcvanas évek. (Fotók: Adrián Zoltán)


pop rock európa kiadó menyhárt jenő interjó