2015.02.01. 11:53 – dankógábor

Ez az új Kanye West-klip most mi?

De most tényleg, mi ez? Még a dal oké, egy ilyen különlegességnek elmegy a McCartneyval zenélgetés. De ez a klip mi?! Minek kellett ehhez Spike Jonze? Meg Vanessa Beecroft? Minek? Ezt a valamit rendezni kellett? Meg koncepciót kitalálni? Mi a koncepció itt? Hogy West meg a fia, North (ez mondjuk mekkora jó troll név már) a ramaty időben sétál a pusztában, és az egész olyan, mintha Kim Kardashian vette volna fel telefonnal? Hát gratulálok, zseni ötlet volt. Az évszázad klipje.


pop hír kanye west paul mccartney2015.01.31. 20:30 – dankógábor

Ki nyerje a 2015-ös Dal második fordulóját?

Most indul a műsor az m1-en, lesz benne tíz előadó, ezeket mind beraktam ide alulra, végig lehet hallgatni gyorsan. Aztán tessék megmondani, hogy ezek közül melyik legyen az, amelyik mehetne Bécsbe. Ugye ott lesz az Eurovízió, amit a magyar nép (vagy legalábbis az MTVA) kegyetlenül komolyan vesz. Legutóbb egyébként a Passed nyert nálunk, őket követte Antal Timi, majd ugyanannyi pontot kapott a Karmapolis és Dallos Bogi. Szóval hallgass (vagy nézd a tévét) és szavazz!


hír a dal 20152015.01.31. 10:13 – m.adi

Ilyen az átlagos magyar zenész

A Beatmates zenei marketingcsapat az elmúlt napokban végzett legújabb kutatásában azt próbálta megállapítani, hogy milyen az átlagos magyar zenész. Az elsősorban az anyagi körülményekre vonatkozó felmérésben 94-en vettek részt anonim módon, de a csapat szerint volt köztük például rockzenész, rapper, népzenész és mulatós előadó is. Ja, és persze nem arra jutottak, hogy olyan, mint Slash, ő pont azért került ide, mert fel sem merül az érintettsége a dologban, meg mert ez egy tök király kép. Lássuk tehát, mik a kutatás legérdekesebb eredményei.


kutatás magyar2015.01.30. 20:00 – Lángoló

Itt A Dalban is induló Chances versenydalának klipje

chances1.jpg

Volt két, leginkább metalcore-ban mozgó zenekar Magyarországon, a Till We Drop és az Unsent Letters. Itt zenélt Orbán Ferenc és Kosztyu János, akik a nemrég megalapított Chancesben teljesen más, jóval poposabb hangnemre váltottak. A The Night című dalt a házi stúdiójukban vették fel, majd miután elkészült, egyértelmű volt számukra, hogy beadják A Dal című műsorba. Ott aztán be is kerültek a legjobb 30 közé. A sajtóanyag két érdekességet tartott fontosnak elmondani róluk: az eddig magyar eurovíziós dalok közül ByeAlex Kedvesem című dala a kedvencük, valamint stúdiózás közben mindig pizzát esznek, pedig egyébként az organikus ételeket szeretik. Szóval ezek után tessék alább megnézni a The Night klipjét!


premier pop rock hír chances2015.01.30. 16:23 – dankógábor

Mastodon és L7 is lesz a Nova Rockon

nova2015_day.jpg

Itt a napi bontás fentebb. Azt hiszem még jönnek hozzá majd zenekarok, de ez nem biztos, mert ugye ez lesz az első olyan Nova Rock, amin egymás mellett állnak majd a színpadok, tehát párhuzamosan futó koncert nem lesz. (FRISSÍTÉS: De, ahogy egy kedves kommentelő felhívta rá a figyelmünket, mégis lesz. Egyszerre megy majd a két színpadon a program, de egyelőre elképzelésem sincs, hogy hogyan nem zavarják majd egymást, de majd kiderül.) Nekem az első nap kötelező, már csak a búcsúzó Mötley Crüe miatt is, a többi opcionális, főleg, hogy onnan Magyarországra is jön a lényeg.


fesztivál hír nova rock2015.01.30. 14:44 – Lángoló

Trve Anathema-rajongóknak csodálatos lesz az április eleje

Jön ugyanis megint a zenekar, bő fél évvel az előző fellépésük után. Ezúttal a Barba Negrában lépnek fel április 8-án. Viszont lesz egy nagy csavar a buliban. Jön ugyanis velük két vendég. Az egyik  Darren White a másik pedig Duncan Patterson. Előbbi a zenekar kezdeti, death doomos korszakában 1995-ig volt az Anathema hörgős frontembere, utóbbi pedig az 1998-as Alternative 4 albumig volt az egyik kreatív tagja. Mindez ugye azt is jelenti, hogy a régóta, csaknem teljesen hanyagolt korai lemezek is előkerülnek majd a koncerten. A tematikus turné amúgy nagyon rövid lesz, és a budapesti lesz a nyitó állomás. Jegyek február 2-ától kaphatóak.


rock hír death doom anathema2015.01.30. 10:05 – dankógábor

Suge Knight halálra gázolt egy embert

A hírhedt rapmogul a TMZ szerint az N.W.A.-film forgatásán járt csütörtökön a kaliforniai Comtonban, ahol valami balhé tört ki. Knight, aki az autót vezette 2 Pac lelövésekor, a beszámolók szerint beugrott az autójába, hátramenetbe kapcsolt és teljes sebességgel átgázolt egy emberen, illetve még kettőt elütött, majd elhajtott. Az áldozat Terry Carter volt, aki Knighttal érkezett a forgatásra, és akkor ütötte el a barátja, mikor az autót hátulról megkerülve ő is be akart szállni mellé. A rendőrök most Kinghtot keresik, aki állítólag felfegyverkezve bujkál valahol és nagyon veszélyes. Azt mondják, hogy mióta a Death Row kiadó alapítóját tavaly augusztusban meglőtték, azóta retteg az ilyen balhéktól, sőt, az sem tett az idegeinek jót, hogy nemrég majdnem meghalt egy vérrög miatt. Szóval a szándékos emberölés kizárva, de ez így akkor is egy cserbenhagyásos gázolás.


hiphop hír rap suge knight2015.01.29. 16:09 – Lángoló

Itt a Sántakutya első klipje, az Éji dal

Elkészítette első klipjét a veszprémi Sántakutya. Az Esti Kornél énekese vezette zenekar utoljára 2013 decemberében jelentkezett EP-vel, akkor is itt a Lángoló Gitárokon volt a premierje. Az Éji dal a populárisabb oldalukat mutatja meg, ezért is választották első videójuk alapjául. A megvalósításban Belovics Attila és a Hősökből tavaly kiszállt Brash volt a segítségükre, a forgatókönyvet Bodor Áron írta. Ő mondja az alábbiakat:

Nem akartam túl nagy megfejtéseket a klipben, a dalszöveg egy klasszikus rómeóésjúliás történet, inkább azt támasztani alá egyszerű, letisztult képekkel. Két napot forgattunk, az elsőt decemberben egy Herend melletti bányatónál, sűrű forraltborozás közepette - kizárólag a hideg miatt -, a másodikat pedig a veszprémi Padányi gimnázium tornatermében. Elég konkrét kép élt a fejemben a végső változatról, szegény Brash idegeire is mentem vele. Azt kérte, hogy két-három összeírós körben maximalizáljuk az utólagos módosításokat, úgyhogy kapott kétszer három A4-es oldalt 11-es betűmérettel. De ezek főleg az eltérő nézőpontjainkból adódtak, nagyon jó munkát végeztek a srácok, elégedettek vagyunk a végeredménnyel.

A magukat melankolikus örömzenekarként definiáló együttes idén tervezi befejezni második nagylemezét. Itt pedig a klip:


pop rock hír sántakutya2015.01.29. 14:36 – dankógábor

Acid house lemezt ad ki John Frusciante

Van is már egy szám róla, az a címe, hogy After Below, ami meghallgatható itt alább. Egyébként nem a saját neve alatt fut majd a projekt, hanem a pár éve már egyszer feltűnt Trickfingert használja, de csak ő csinálta a zenét, senki más. Frusciante egyébként már jóval a Red Hot Cili Peppersből való 2008-as kiszállása előtt elkezdett érdeklődni az elektronikus zenék iránt, így annyira nem meglepő ez az április 7-én érkező nyolcszámos album. Az már inkább, hogy az elmúlt évek (a 2009-es The Empyrean utáni időszak) emészthetetlen ámokfutásai után ez az After Below igen kellemes hallgatni való.


hír house electro acid john frusciante2015.01.29. 14:15 – dankógábor

Kokain, pia, pöcslóbálás a Culture Abuse új klipjében (18+)

A Culture Abuse borzasztóan egyszerűen fogja fel az életet. Saját bevallásuk szerint is ők csak pár srác San Franciscóból, akik piálnak, drogoznak és mellesleg írnak pár riffet meg koncerteznek. Az a pár riff viszont elég jó. A Perfect Light című daluk mindenesetre megfelelően szórakoztató. Van klip is hozzá, ami a fenti hitvallást tükrözi. Van benne nagyon sok pia, nagyon sok drog, illetve feltűnik benne pár himbálózó pöcs is az s&m felvonuláson. A szám amúgy egy kislemez b-oldala, az a-oldalon a Spray Paint The Dog van. Utóbbit nem mutatom most meg, mert nem tették fel, csak az említett klip van itt, illetve a csapat első EP-je, csak, hogy tiszta legyen a kép róluk. Jó kis noise punk, na.


punk rock hír 18+ culture abuse2015.01.29. 13:18 – Gnosis

Blikkmetal ist krieg rovatunkban ma: Geezer Butler

Slack Babbath

A Black Sabbath basszusgitáros legenda nemrég túltolta a kocsmázást és egy kaliforniai pubban őszintén magáénak érezte az ellátóegység fogalmát olyannyira, hogy egy ismeretlen embertársát ellátta ő is rendesen, na nem riffekkel és a Paranoidhoz hasonló dalszövegekkel, hanem leginkább pofonokkal. 65 évesen én például tök boldog lennék, ha még lenne erőm pofozkodni miközben vedelek, szóval maxi respect Geezernek! Természetesen a vandálkodás és a verekedés után a zenész tisztázta a helyzetet, na jó, inkább a gyomrát a detoxikálóban és szabadlábon védekezhet tetteiért a jövőben.


black sabbath gzr geezer butler g/z/r az alkohol öl2015.01.29. 11:43 – dankógábor

Végre meghallgathattam az egyik legjobb Neurosis-lemezt teljes pompájában

Az egyik legjobb Neurosis-lemez a Times Of Grace. Azért nem A legjobb, mert az nekem az 1993-as Enemy Of The Sun. Soha nem volt rám zene akkora hatással, mint amikor az utóbbit hallgattam (nem ismertem előtte a Neurosist). Nem hittem el, hogy ilyen nyomasztás létezik. De ez most mindegy, nem ez a poszt témája, hanem az 1999-es Times Of Grace, ami nekem nagyjából egy szinten van az elődjével, az 1996-ban megjelent Through Silver in Blooddal. A Times Of Grace lemeznek ugyanis van egy párja, szimplán Grace címmel. Ezt is a Neurosis adta ki, csak az ambient alteregója, a Tribes Of Neurot név alatt. A két lemez külön-külön is hallgatható (a Neurosis természetesen jobban), de úgy jön ki a teljes élmény, ha egyszerre indítjuk el őket. A Grace morajlása, zörejei, zajai így pompásan megágyaznak a Times Of Grace lassú, apokaliptikus metáljának. Mindezzel azóta tisztában vagyok, hogy megjelentek ezek az albumok, csináltak is belőle mixet lelkes emberek, de én csalásnak tartottam volna így meghallgatni. Most viszont itt a Deezer és a Spotify. Egyiken megy a Times Of Grace, a másikon meg a Grace. Tényleg jobb így.


metál hír neurosis post tribes of neurot